Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 11

Kol kas rekordinis tritaškių kiekis nepaguodė M.Gecevičiaus: „Jie žaidė, kaip norėjo“

Martynas Gecevičius ne veltui suėmęs marškinėlius juos purtė ir bandė gaivintis ant atsarginių suolo. Ne tik dėl to, kad „Palais des Sports“ arenoje nėra kondicionieriaus – tribūnose susirinkus rekordiniam skaičiui žiūrovų (3002) žaisti buvo labai tvanku. Bet Lietuvos rinktinės gynybą taip svilino prancūzų metimai. Europos čempionato bronzos medalininkai vicečempionams išrašė prancūzišką 98 taškų sąskaitą ir trečiąjį iš eilės pralaimėjimą pasiruošimo cikle (77:98).
Antrosios rinktinės rungtynės: Lietuva – Gruzija. Martynas Gecevičius
Antrosios rinktinės rungtynės: Lietuva – Gruzija / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Pagrindinis tikslas buvo sustabdyti jų žaidimą, kas nepavyko – įmetė beveik 100 taškų. Savo darbo nepadarėme tiek aš, tiek visa komanda.

Nežaidėme nei komandiškai gerai, nei indvidualiai stipriai. Leidome jiems žaisti, kaip norėjo. Ir jie taip žaidė. Toks ir rezultatas“, – po rungtynių nedaugžodžiavo Martynas Gecevičius.

Jo nepaguodė ir kol kas rekordinė tritaškių statistika.

Joks Lietuvos rinktinės snaiperis per ketverias draugiškas rungtynes dar nebuvo įmetęs tiek tolimų metimų. M.Gecevičiaus kraityje buvo 4 taiklūs šūviai iš 7.

„Gavau geras progas metimams. Pradžioje pramečiau, po to – įmečiau. To aš tikrai nesureikšminu. Mano darbas – mesti. Darau tai, ką visą laiką“, – 14 taškų pasirodymo neakcentavo M.Gecevičius.

VIDEO: M.Gecevičius po palaimėjimo prancūzams pyko dėl gynybos

Kartu su Artūru Gudaičiu jiedu buvo rezultatyviausi nacionalinėje komandoje.

Trečiajame kėlinyje M.Gecevičius paleido bent tris tritaškius iš eilės. Bet nei jie, nei galingi Jono Valančiūno dėjimai neužgesino gaisro gynyboje.

„Kiekvienas turi atsiduoti šimtu procentų. Pradedant nuo savęs. O tada atsiranda komandinė gynyba. Nes jei nesusitvarkome po vieną, komandinė gynyba nelabai ir padės, – pabrėžė 29-erių gynėjas. – Tikrai nesugaudėme varžovų. Prancūzai žaidžia protingai, komandiškai, ir naudojasi mūsų klaidomis. Tai kiekvieno problemos individualiai, o po to prasideda ir komandinės.

Nėra ką sakyti, kai praleidi 100 taškų.“

VIDEO: D.Adomaitis: „Šįvakar nuspręsime, ar rinktinės sąrašas nesutrumpės“

Tačiau M.Gecevičius teigia, kad rinktinė po truputį progresuoja. Jis tikisi, kad rugpjūčio 15-ąją prancūzus „Žalgirio“ arenoje lietuviai priims nusišlifavę kampuotas žaidimo vietas.

„Tų gerų epizodų rungtynėse daugėja. Žaidžiame su stipriais varžovais. Šis turnyras buvo naudingas. Pamatėme, ką reikia patobulinti.

Su prancūzais žaisime dar kartą. Norėsis jiems atsirevanšuoti – bus pykčio“, – dega noru reabilituotis M.Gecevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius