Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 20

Komandos neturintis Donatas Motiejūnas apsisprendė: žais Lietuvos rinktinėje

Donatas Motiejūnas pasirengęs padėti Lietuvos rinktinei artėjančiame Europos krepšinio čempionate. Ir tai 26-erių metų krepšininkas nusprendė daryti neturėdamas sutarties su jokia komanda. Taip rizikuoti savo ateitimi yra itin retas reiškinys šių dienų krepšinyje ir tai, žinoma, verta pagarbos.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

D.Motiejūno sprendimas padėti Lietuvos rinktinei yra itin svarbus ir treneriui Dainiui Adomaičiui bei visiems rinktinės sirgaliams, nes iki šiol sunkiojo krašto puolėjo pozicija rinktinėje kone buvo tuščia. Ir tai vis dar lieka opiausia grandimi.

Jau anksčiau buvo skelbta, kad vasarą be krepšinio pasirinko praleisti puikų sezoną Eurolygoje sužaidęs Paulius Jankūnas.

Neaiški padėtis ir su kitu ketvirtu numeriu – Domantu Saboniu. Rinktinės vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis neseniai duotame interviu 24sek negalėjo užtikrinti, kad „Indiana Pacers“ komandai priklausantį D.Sabonį tikrai matysime Lietuvos rinktinėje.

„Dėl Donato viskas paaiškės šią savaitę. Dėl Domo – taip pat mums reikia klubo pozicijos. Su Oklahomos klubu buvome viską suderinę. Tačiau NBA yra NBA. Ten visko gali nutikti. Taip ir nutiko. Tikiuosi, kad viskas bus gerai“, – kalbėjo Lietuvos rinktinės treneris.

D-Mo jau ieško lėktuvo bilietų ir prie Lietuvos krepšinio rinktinės, kaip ir Jonas Mačiulis ar Mantas Kalnietis, ketina prisijungti šio mėnesio pabaigoje.

Šiuo metu D.Motiejūnas intensyviai sportuoja Jungtinėse Amerikos Valstijose. Krepšininkas yra nusisamdęs kelis fizinio rengimo trenerius ir su jais ketina dirbti pagal numatytą planą iki liepos pabaigos. Tada prisijungs prie Lietuvos krepšinio rinktinės.

Tiesa, kaip pasikeistų situacija, jeigu D.Motiejūnas per artimiausias dienas sulauktų NBA komandos siūlomos sutarties, sunku pasakyti. Tačiau dabar faktas yra vienas – Donatas Motiejūnas nusprendė prisijungti prie Lietuvos krepšinio rinktinės.

O perkalbėti užsispyrusį kaunietį, kai jis kažką nusprendžia, sunku net ir NBA komandų vadovams. Vieną tokį su visais milijonais jis jau pasiuntė velniop.

Paskutinį kartą D.Motiejūnas Lietuvos krepšinio rinktinėje žaidė 2014-aisiais. 2013-aisiais Slovėnijoje jis iškovojo Europos čempionato sidabro medalį.

VIDEO: D.Adomaitis – apie NBA lietuvių situaciją, komandos braižą ir „Metallica“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius