-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 31

Mantas Kalnietis: „Buvo dvi didžiausios problemos“

Lietuvos rinktinės kapitonas susiėmė už galvos nuaidėjus finalinei sirenai. Europos čempionato startas tapo dideliu galvos skausmu Mantui Kalniečiui ir visai mūsų šalies komandai.
Mantas Kalnietis
Mantas Kalnietis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Sužeista Gruzijos rinktinė parbloškė Lietuvą pirmajame B grupės ture.

Daugiau nei netaiklių metimų šįkart buvo neteisingų sprendimų, todėl M.Kalnietis papurtė galvą vis mąstydamas mix zonoje, kas buvo blogai, kodėl rungtynės pralaimėtos pavojingai, bet mačo favorite nelaikytai Gruzijai 77:79.

VIDEO: M.Kalnietis po pralaimėjimo gruzinams: „Visi galvas aukštyn ir einame toliau“

„Koncentracijos stoka – tiek gynyboje, tiek puolime, – Lietuvos komandos klaidas pralaimėtame mūšyje apibūdino M.Kalnietis, pats pelnęs 15 taškų, bet ir suklydęs 6 kartus. – Vis neradome savo stiprių vietų, o iš to pasipildavo klaidos ir jie mums primetė taškų.

Kitas dalykas, mūsų sprendimai gynyboje buvo kvailoki.

Kitas dalykas, mūsų sprendimai gynyboje buvo kvailoki – akcentavome prieš rungtynes, kad beveik visi gruzinų žaidėjai mėgsta veržtis į dešinę pusę – tiek perimetro žaidėjai, tiek aukštaūgiai po krepšiu. Bet jie vis tiek metė mums dešine ranka. Tai buvo dvi didžiausios problemos.“

Ir kitas Lietuvos rinktinės gynėjas Martynas Gecevičius pabrėžė, jog kruopščiai rengtas planas neveikė.

„Nepadarėme to, ką buvome suplanavę – leidome jiems žaisti taip, kaip jie buvo nusprendę žaisti. Tai buvo didelė problema, – sakė M.Gecevičius, pelnęs 7 taškus ir atkovojęs 5 kamuolius. – Jie įmetė beveik 80 taškų.“

Nepaisant 16 klaidų ir silpnos gynybos prieš 29 taškais pratrūkusį Tornikę Šengeliją, lietuviai turėjo paskutines 8 sekundes, kad pabandytų išplėšti pratęsimą arba laimėti vienu tašku.

Rungtynių pabaigoje atakose veržliai žaidęs M.Kalnietis čiupo kamuolį per paskutinę ataką, bet atsimušęs į gruzinų sieną perdavė jį Jonui Mačiuliui.

M.Gecevičius: "Mantas veržėsi ir rado Joną. Jis metė apylaisvį metimą. Manau, kad sprendimas buvo normalus."

Šis nebeturėjo stebuklingos lazdelės, kuria mušė gruzinus prieš dvejus metus Europos čempionato aštuntfinalyje – Tel Avivo arenoje nepatogus tritaškis metimas skriejo pro šalį, kartu nusinešdamas ir lietuvių viltis pradėti pirmenybes pergale.

„Buvo minus du taškai, Mantas veržėsi ir rado Joną. Jis metė apylaisvį metimą, – paskutinę ataką prisiminė M.Gecevičius. – Galėjome laimėti. Manau, kad sprendimas buvo normalus.“

„Žinoma, nebuvo išpildyta taip, kaip galėjome, – paklaustas apie paskutinę ataką sakė M.Kalnietis. – Tačiau treneris nebeturėjo paskutinės minutės pertraukėlės. Išėjo, kaip išėjo.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Emocijos krepšinyje
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Emocijos krepšinyje

Gruzinai šoko pergalės džiaugsmą, nes nugalėti krepšinio tautą, kuri yra penkta pasaulio reitinge, yra kažkas ypatinga komandai, kuri FIBA reitinge tėra 47 pozicijoje.

Lietuviai slinko sunkiais veidais tarsi po avarijos, tačiau verkti nesiruošė.

Liko keturi mačai B grupėje ir pirmasis jų šeštadienį su Izraeliu, kai reikės pabandyti pasiekti pirmąją pergalę. Į kitą etapą iškops keturios geriausios grupės komandos, bet svarbu užkopti kuo aukščiau, kad aštuntfinalyje atitektų silpnesnis varžovas iš A grupės.

„Aišku, pralaimėjimas pasitikėjimo neprideda, bet nemanau, kad grupėje bus komanda, kuris laimės visas rungtynes“, – galimybių kautis dėl aukščiausių pozicijų grupėje nenurašė M.Gecevičius.

„Šiandien neišlošėme čempionato, bet jo ir nepralošėme. Visi galvas aukštyn ir einame toliau“, – ragino M.Kalnietis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Emocijos krepšinyje
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Emocijos krepšinyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius