Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 04

Konferencijoje išmaudytas Luka Dončičius: „Nuo vaikystės apie tai svajojau“

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kelią į Tokijo olimpines žaidynes užkirto Slovėnijos vunderkindas Luka Dončičius, lemiamose atrankos rungtynėse Kaune spindėjęs ryškiausiomis spalvomis ir tapęs pagrindiniu šeimininkų budeliu. Komandos draugai spaudos konferencijos metu triumfuojantį 22-ejų slovėną maudė ir alumi, ir vandeniu, o pats pergalės kalvis istorinio Slovėnijos pasiekimo nesuasmenino.

2021-ųjų metų liepos 4-osios vakaras Kaune priklausė Slovėnijos megažvaigždei Luka Dončičiui.

22-ejų metų 201 cm ūgio įžaidėjas į neviltį varė ne tik Lietuvos rinktinę, pirmą kartą likusią be olimpinių žaidynių, bet ir visus nacionalinės krepšinio komandos sirgalius šalyje.

Tai pirmasis kartas Slovėnijos istorijoje, kuomet šalies rinktinė prasibrovė į olimpines žaidynes, šią vasarą vykstančias Tokijuje.

Lietuvos budeliu ir istorinio pasiekimu pagrindiniu autoriumi tapusi „Dallas Mavericks“ superžvaigždė L.Dončičius surinko fantastišką trigubą dublį – 31 tašką, 11 atkovotų kamuolių, 13 rezultatyvių perdavimų, 42 naudingumo balus, o slovėnai 96:85 pranoko lietuvius.

„Man trūksta žodžių. Dėl šio tikslo mes dirbome labai daug, nors laiko buvo mažai. Visi turėjo tą patį tikslą – užimti pirmąją vietą atrankoje Kaune. Mūsų komanda nuostabi, o atmosfera puiki. Visi aikštelėje palikome savo širdis, – po pergalės kalbėjo Slovėnijos lyderis. – Jei egzistuoja 100 procentų, tai atmosferą komandoje įvertinčiau 99,99 proc. Ji puiki, mes laiką visada leidome kartu. Aikštelėje ar už jos ribų. Turime puikią komandą ir puikius žaidėjus, ne tik atmosferą. Jie žino, kaip reikia žaisti krepšinį. Tai nuostabi komanda.“

L.Dončičius sulaukė ne tik alumi ir vandeniu pažymėto komandos draugų sveikinimo spaudos konferencijos metu, bet ir atrankos MVP statulėlės, kurią po mačo slovėnui įteikė Lietuvos krepšinio legenda bei dabartinis krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis.

„Man nerūpi MVP apdovanojimas. Mes laimėjome ir pirmą kartą šalies istorijoje važiuosime į olimpines žaidynes. Tai puiku. Kiekvienas vaikas Slovėnijoje svajoja apie olimpines žaidynes. Aš ir taip dariau. Mes pagaliau patekome ten. Dirbome ir kovojome labai sunkiai, galvoju, kad nusipelnėme to“, – po pergalės kalbėjo L.Dončičius.

Dar prieš atrankos pusfinalio rungtynes su Venesuelos komanda, L.Dončičius teigė, jog pirmiau rinktųsi olimpinį auksą su Slovėnija, o ne NBA čempiono žiedą.

Krepšininkas po pergalės neslėpė džiaugsmo, bet aukštomis frazėmis dėl dalyvavimo Tokijuje nesišaudė.

„Istoriją sukūriau ne aš, o mes visi. Mūsų tikslas buvo patekti į olimpines žaidynes, padarėme tai, į priekį dar nežiūrime. Patekti į Tokiją yra vienas geriausių jausmų pasaulyje, nes mes to siekėme iš viso širdies. Neįtikėtinas jausmas“, – sakė L.Dončičius.

Istorinis rinktinės atvedimas į olimpines žaidynes yra dar vienas puikus įrašas L.Dončičiaus karjeroje, įtaisęs jį šalia kitų įspūdingų pasiekimų, nors slovėnui šiuo metu yra vos 22-eji.

Jis jau yra spėjęs tapti Europos ir Eurolygos čempionu, iškovojo Eurolygos ir Ispanijos sezono MVP, buvo pripažintas NBA metų naujoku, dukart dalyvavo „All-Star“ renginyje ir dukart pateko į simbolinį NBA penketuką.

„Krepšinis man reiškia daug, praktiškai viską. Nuo vaikystės svajojau apie žaidimą NBA ir žaidimą olimpinėse žaidynėse. Tai man reiškia viską. Džiaugiuosi, jog tai pasiekiau būdamas 22-ejų metų amžiaus, bet priešakyje dar yra daug tikslų“, – kalbėjo vienas geriausių pasaulyje krepšininkų iš Slovėnijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius