-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kovo mėnesį „Rytas“ kviečia išreikšti palaikymą ir toleranciją žmonėms su Dauno sindromu

Šį mėnesį, tęsdami „Together Against All“ akciją, Vilniaus „Rytas“ kviečia komandos draugus, gerbėjus, Vilniaus miesto gyventojus ir visa krepšinio bendruomenę išreikšti savo palaikymą ir toleranciją žmonėms su Dauno sindromu bei prisidėti prie jų efektyvios integracijos į mūsų visuomenę, skelbia klubas.
Akcijos akimirka
Akcijos akimirka / Klubo nuotr.

Unikalumas – vertinamas bruožas šiuolaikinėje visuomenėje. Skirtingi talentai, žmonės su skirtingais gebėjimais sujungia jėgas tam, kad visuomenėje būtų gera gyventi. Tinkamai lavinami ir integruojami žmonės su Dauno sindromu gali būti pilnaverčiais, unikaliais mūsų visuomenės nariais, padedančiais bendruomenei plėsti tolerancijos ribas, dalintis unikalumu bei mažinti atskirtį. Tam, kad tai vyktų sklandžiai, jiems vis dar reikalinga mūsų pagalba.

Visą ateinantį mėnesį Vilniaus „Rytas“ namų rungtynių metu skatins sirgalius nebijoti būti kitokiais, šiek tiek pakvailioti ir atkreipti dėmesį į juo supančią aplinką bei žmones šalia.

Kovo 24 d. vykstančiose rungtynėse prieš „Wolves“ kviesime kartu su „Ryto“ komanda ir administracija paminėti Pasaulinę Dauno sindromo dieną, minima kovo 21-ąją, ir į rungtynes atvykti pasipuošus skirtingų spalvų kojinėmis. Mačo ilgosios pertraukos metu taip pat lauks breiko pasirodymas, o visas rungtynes tarp sirgalių stebės ir vaikai su Dauno sindromu bei jų šeimos.

Balandžio 7 dieną per ilgąją pertrauką mače su Panevėžio „Lietkabeliu“ išvysime mėnesį ruoštą Rytas Dance team pasirodymą su Dauno sindromą turinčiomis merginomis.

„Bendradarbiaujame su Goda ir Nikita jau ne pirmą kartą. Kartu pasirodėme 2019 metų Karaliaus Mindaugo taurės finale su programa “This is us”. Mūsų pasirodymas siunčia žinutę, kad visi esame unikalūs, turime savo kelią ir jokiais būdais negesiname savo vidinio spindesio, jeigu netelpame į kitų nustatytus rėmus.“ –Apie pasirodymą dalinosi Rytas Dance team vadovė Karina Garifovaitė. - „Abi merginos yra gimnastės, dalyvauja įvairiuose čempionatuose, todėl treniruočių metu su jomis dirbti tikrai nėra sunku. Didžioji dalis judesių ir elementai joms jau nėra naujiena.“ – Apie darbą kartu ir iniciatyvą pasakojo ji. - Manau įtraukti žmones, turinčius negalią, yra labai svarbu ir netgi būtina. Taip suteikiamos lygios galimybės kiekvienam pasidalinti savo įgūdžiais ir įsitraukti į bendruomenę. Tai yra būtina sudedamoji žmogaus prigimtinė dalis. Tikiuosi pasirodymas ir jo mintis pasieks visus ir kiekvieną“.

Norintys tiesiogiai prisidėti prie žmonių su Dauno sindromu integracijos ir pagalbos jiems, gali tai padaryti skirdami savo 1,2 % GPM „žmonių su Dauno sindromu ir jų globėjų asociacijos“ veiklai. Daugiau informacijos rasite čia: https://www.saulytes.lt/paremti/

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius