Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 16

Kovoje dėl M.Kalniečio dublerio vietos A.Juškevičius išnaudos didžiausią savo privalumą

Adas Juškevičius drąsiai pasitinka Lietuvos rinktinės stovyklą. Nacionalinės komandos aprangos pristatyme dalyvavęs gynėjas žino savo privalumus prieš konkurentus kovojant dėl Manto Kalniečio dublerio vietos, žino Lietuvos rinktinės potencialą ir yra beveik tikras dėl savo ateities klubinėje karjeroje.
Adas Juškevičius
Adas Juškevičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Aš turiu kontraktą su „Lietuvos rytu“. Jeigu niekas nieko nedarys, sutartis automatiškai prasitęs. Manau, kad jei neįvyks nieko netikėto, taip ir bus“, – atviravo Vilniaus „Lietuvos ryto“ gynėjas, tapęs vienu ryškiausių komandos šviesulių sudėtingą 2015-2016 metų sezoną.

Taigi, A.Juškevičiui, ko gero, neteks smarkiai sukti galvos dėl ateities Vilniuje ir jis visą koncentraciją galės skirti nacionalinei komandai.

Lietuvos rinktinės stovykla startuoja birželio 20-ąją Palangoje. A.Juškevičius dėl M.Kalniečio dublerio vietos konkuruos su Mindaugu Girdžiūnu ir Vaidu Kariniausku.

Pernai A.Juškevičius nepateko į galutinį dvyliktuką – į Europos čempionatą Jonas Kazlauskas vežėsi Luką Lekavičių. Bet šiemet Adas pasirengęs pasinaudoti savo didžiausiu privalumu.

„Treneris gali įžvelgti mano potencialą žaisti dviejose pozicijose – combo gynėju. Tai mano didžiausias pliusas prieš kitus oponentus“, – neslėpė 27 metų krepšininkas.

– Pristatydamas kandidatų sąrašą Jonas Kazlauskas jums negailėjo komplimentų. Gal tai suteiks pasitikėjimo savimi prieš konkurencinę kovą?

– Man tai nieko neprideda. Bet jei treneriui patiko mano žaidimas, gal šiek tiek ir geriau. Malonu, kad Kazlauskui buvo gera matyti mane žaidžiantį.

– Ką manote apie konkurenciją Kalniečio dublerio pozicijoje? Gal jūsų pranašumu taps ir didesnė patirtis rinktinėje, kurios dar neturi nei Girdžiūnas, nei Kariniauskas?

Visi prieš vasarą visada kalba, kaip sunku, kaip žaidėjų nėra, bet visada pas mus jų atsiranda ir pasiekiame gerus rezultatus.

– Sunku pasakyti. Visada būna daug kandidatų ir yra konkurencija. Treneris atsirenka, kas jam reikalinga. O aš atiduosiu visas jėgas.

– Didžiąją sezono dalį žaidėte atakuojančiu gynėju. Ar tai netrukdys vėl persiorientuojant prie įžaidėjo pareigų?

– Treneris matė, kur aš žaidžiau. Manau, jis mane bandys ten naudoti ir rinktinėje. Per treniruotes jis pamatys, kur geriau mane panaudoti.

– Koks gali būti šios rinktinės potencialas?

– Visi prieš vasarą visada kalba, kaip sunku, kaip žaidėjų nėra, bet visada pas mus jų atsiranda ir pasiekiame gerus rezultatus. Tos pavardės nieko nestebina. Yra daug gerų žaidėjų. Treneriui bus sunku atsirinkti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius