-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 06

Gintaras Krapikas: „Daugelis sakė, kad Šaras bandys mane užgožti, bet mūsų tandemas suveikė puikiai“

Kauno „Žalgiris“ penktus metus iš eilės maudosi pergalingo LKL šampano pursluose. Žalgiriečiai Vilniuje 85:77 nugalėjo „Lietuvos rytą“ ir finalo serijoje principinį varžovą parbloškė 4-0. G.Krapikas džiaugėsi jo ir Šarūno Jasikevičiaus darbo rezultatais ir pripažino, kad serija nebuvo tokia lengva, kaip galėjo pasirodyti.
Gintaras Krapikas
Rungtynių akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Jis prisiminė krepšinio visuomenėje kilusias kalbas, kad „Žalgirio“ trenerių štabą papildęs Šarūnas Jasikevičius jį užgoš. Tačiau Šaras puikiai atliko savo darbą.

„Norėčiau pridėti, kad man pavyko žengti didelį žingsnį – prikalbinti Šarūną Jasikevičių ateiti į trenerių štabą, kai jis dar svarstė apie karjeros pabaigą. Jo atėjimas turėjo įtakos, nes tai žaidėjas, su tokia patirtimi ir krepšinio supratimu. Daugelis sakė, kad jis bandys mane užgožti, veržtis į priekį. Bet Šarūnas man parodė didžiulę pagarbą. Mūsų tandemas suveikė puikiai“, – didžiavosi G.Krapikas.

Ar šis tandemas liks treniruoti „Žalgirį“ ir kitą sezoną?

„Dabar tikrai neatsakysiu. Mano sutartis baigėsi su šiomis rungtynėmis“, – pridūrė G.Krapikas.

Sveikindamas visą „Žalgirio“ kolektyvą su triumfu, G.Krapikas neieškojo filosofinių frazių.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Kauno „Žalgirio“ pergalės akimirkos
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./„Žalgirio“ pergalės akimirkos

„Sunku surasti tinkamus žodžius. Nesu filosofas, kad kalbėčiau kažkokiomis aukštomis mintimis. Bet noriu paprastai pasidžiaugti vyrais, išreikšti jiems didžiulį komplimentą. Viso sezono metu su nedidelėmis duobelėmis jie žaidė tikrai gerai, kovojo ir man pakluso. Manau, kad visų LKL atkrintamųjų varžybų metu jie žaidė labai užtikrintai. Finalas niekada nebūna lengvas. „Lietuvos rytas“ ieškojo įvairių kelių, kažkiek jų rado, bet atsidavimas ir vienas kito palaikymas davė vaisių. Sveikinu visus – klubo vadovus ir didžiulę „Žalgirio“ sirgalių armiją su tikrai užtikrinta pergale“, – spaudos konferencijoje pirmąjį žodį tarė G.Krapikas.

– Treneri, iš šono neatrodo, kad tai buvo pats sudėtingiausias sezonas.

– Žiūrint galutinį rezultatą, gali atrodyti, kad laimėjome užtikrintai. Pernai, kai treneriu tapau sezono pabaigoje, sezonas buvo kitoks. O šiemet jaučiau spaudimą pakartoti triumfą LKL. Tai – sunku. Sunkiau, nei iškovoti trofjėų pirmąjį kartą. Bet sezonas nebuvo lengvesnis nei pernai. Norėčiau pridėti, kad man pavyko žengti didelį žingsnį – prikalbinti Šarūną Jasikevičių ateiti į trenerių štabą, kai jis dar svarstė apie karjeros pabaigą. Jo atėjimas turėjo įtakos, nes tai žaidėjas, su tokia patirtimi ir krepšinio supratimu. Daugelis sakė, kad jis bandys mane užgožti, veržtis į priekį. Bet Šarūnas man parodė didžiulę pagarbę. Mūsų tandemas suveikė puikiai

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Kauno „Žalgirio“ pergalės akimirkos
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Kauno „Žalgirio“ pergalės akimirkos

– Treneri, kam skirtumėte finalo MVP?

– Skamba banaliai, bet duočiau visai „Žalgirio“ komandai.

– Kaip finalo serijoje pavyko pristabdyti „Lietuvos ryto“ puolimo lyderius – Martyną Gecevičių ir Gediminą Oreliką?

– Analizavome, kas daro didžiausią įtaką „Lietuvos ryto“ žaidimui. Žinodami, kad vilniečiai mėgsta atakuoti, remiasi tolimais metimais, turėjome kažką aukoti – todėl daug laisvės gavo Antanas Kavaliauskas. Bet sustabdėme jų žaidimą, įvėlėme į mums palankesnį pozicinį krepšinį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius