Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 19

Krepšinio vakarą sugadinę „Šiauliai“: „Gėda. Dėjome į krūmus. Atsiprašome“

Gediminas Petrauskas po pertraukos sėdėjo ant „Šiaulių“ suolo beveik neištardamas žodžio. Jis tik pasirėmęs beviltiškai stebėjo tokį pat beviltišką auklėtinių žaidimą. „Neptūno“ ir „Šiaulių“ dvikova turėjo būti atkakliausia Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalyje. Tačiau „Neptūno“ banga nunešė „Šiaulius“ taip, kad išsigelbėti nebuvo šansų.
Artūras Jomantas
Artūras Jomantas / Alvydo Januševičiaus nuotr.
Karaliaus Mindaugo taurė | „Neptūnas“ – „Šiauliai“ 96:58 | Ketvirtfinalis

Rungtynės net kėlė žiovulį. „Šiaulių“ žaidime nebuvo jokių prošvaisčių. Todėl po tokio mačo šiauliečių strategui Gediminui Petrauskui beliko tik atsiprašinėti.

„Atsiprašome visų. Tiek organizatorių, tiek žiūrovų už tokį žaidimą, kuris visiškai nepuošia krepšinio. Jaučiame didelę gėdą. Apie detales būtų juokinga net šnekėti. Pats žaidimas žaidimas buvo toks, kad labai atsiprašome“, – tyliai spaudos konferencijoje kalbėjo G.Petrauskas.

„Šiaulių“ strategas nesuprato, kodėl žaidėjams pritrūko kovingumo. Greitai ant žemės nublokšti šiauliečiai, atrodė, net nebandė keltis.

Nieko panašaus į tuos „Šiaulius“, kurie šį sezoną buvo du kartus pamokę „Neptūną“ Klaipėdoje.

A.Jomantas: "Belieka atsiprašyti gerbėjų, kad sugadinome krepšinio šventę"

„Toks jausmas buvo, kad nugalėję „Neptūną“ du kartus, galėsime laisvai pereiti pusę aikštės ir žaisime savo derinius. To nebuvo, – liūdėjo G.Petrauskas. – Bandėme pasakyti, kad nuo pat pirmųjų minučių bus labai kietas žaidimas. Į piktumą reikėjo atsakyti piktumu, griežtumu. O mes dėjome į krūmus. Pradėjome slapstytis vienas už kito nugaros. Gal Assemas Marei sužaidė vienintelis kovingai. Jis su viena koja padarė dėl komandos viską. Ko apie kitus nepasakyčiau. Vieninteliam jam esu dėkingas už pasiaukojimą.“

Algirdo Venskaus nuotr./Dainius Adomaitis
Algirdo Venskaus nuotr./Dainius Adomaitis

„Viskas buvo visiškai ne taip, kaip planavome. Belieka atsiprašyti gerbėjų, kad sugadinome krepšinio šventę“, – atsiprašinėjo „Šiaulių“ puolėjas Artūras Jomantas.

Klaipėdiečių stovykloje – šypsenos. Dainius Adomaitis pamatė tokią komandą, kokią ir nori matyti visose rungtynėse.

„Dar laukia geriausios, – šyptelėjo Martynas Mažeika, paklaustas, ar tai buvo geriausios „Neptūno“ rungtynės šį sezoną. – Bet buvo vienos geresnių rungtynių dėl susikaupimo.“

„Neptūnas“ buvo susikoncentravęs taip, kad nė akimirkai neleido suabejoti pergale. Atrodo, toks ryžtas nuginklavo ir „Šiaulius“.

„Neptūnas“ šeštadienį pusfinalyje susitiks su „Lietuvos ryto“ ir „Lietkabelio“ poros nugalėtoju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius