Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 30

Kurčio atleidimo šokiruotas Linas Kleiza: „Labai nesolidus ėjimas“

Antradienio popietę Alytaus „Wolves“ sudrebino Lietuvos krepšinį. Pirmąjį sezoną gyvuojantis klubas atleido vyriausiąjį trenerį Rimą Kurtinaitį, nors iki sezono pabaigos liko vos du mėnesiai. „Labai nesolidus ėjimas“, – 15min laidoje PIKENROLAS sakė Linas Kleiza.

Trečioje Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) vietoje žengianti Gedimino Žiemelio įkurta Alytaus „Wolves“ (16 pergalių, 8 nesėkmės) komanda nutarė imtis pokyčių po dviejų Jonavos „CBet“ ir „Gargždų“ antausių.

Vieną garsų šalies strategą Rimą Kurtinaitį pakeitė kitas žinomas specialistas Kęstutis Kemzūra.

„Ne tokia jau ir didelė riba yra sporte tarp vakarietiško protingo savininko ir Vladimiro Romanovo, – 15min laidoje PIKENROLAS sakė sporto komentatorius Rytis Vyšniauskas. – Po tokių ėjimų atrodo, kad vėjas pučia būtent ta kryptimi. Žinoma, tai yra pirmieji klubo metai. Gal buvo nesutarimų, konfliktų viduje, tad klubas nusprendė viską išspręsti taip. Kęstutis Kemzūra atvyko ne į pačią geriausią situaciją, bet tai buvo geriausias įmanomas lietuvis rinkoje.“

„Šis „Wolves“ ėjimas mane nustebino 10 iš 10. Mane labai nustebino laikas, kuomet buvo atliktas šis pokytis“, – 15min laidoje PIKENROLAS sakė Linas Kleiza.

Kaip skelbia 15min šaltiniai, virš Rimo Kurtinaičio galvos Damoklo kardas kabėjo nuo pirmosios triskart Europos taurės čempiono dienos „Wolves“ klube.

Pirmiausia, tai jis buvo vos šeštas Alytaus klubo prezidento Rimanto Kaukėno geidžiamų strategų sąraše. Nepavykus susitarti su Kaziu Maksvyčiu, Nenadu Čanaku, Luca Bianchi ir kitais, parašą ant sutarties suraityti buvo pakviestas legendinis Kurtis.

15min šaltinių teigimu, arti atleidimo R.Kurtinaitis buvo dar lapkritį, kai „Wolves“ intensyviai zondavo trenerių rinką, o keliems strategams buvo pateikti ir pasiūlymai perimti vyriausiojo trenerio darbus.

„Visi žinojome, kad ten yra problemų ir kad R.Kaukėnas nesutaria su Kurčiu. Nesupratau, kieno ten buvo sprendimas pasamdyti Kurtį, bet trinties buvo tikrai daug, – sakė L.Kleiza. – Jiems reikėjo kantriai išlaukti dar du mėnesius, pasižiūrėti, kaip vystosi sezonas, o jeigu kažkas netinka, tuomet vasarą viską pradėti nuo švaraus lapo. Tik laiko klausimas buvo, kada jie pakeis Rimą. Na, nebent jis būtų rodęs stebuklus ir finale įveikęs „Žalgirį“. Bet viskas ėjo link to. Tokį ėjimą reikėjo daryti anksčiau, jei jau nori iš viso jį daryti.“

15min nuotr./Linas Kleiza apžvelgė pokyčius Alytaus „Wolves“ klube
15min nuotr./Linas Kleiza apžvelgė pokyčius Alytaus „Wolves“ klube

Lemiamus taškus Kurčio istorijoje sudėjo du pralaimėjimai paeiliui Jonavos „CBet“ ir „Gargždų“ klubams.

Nors viešoje erdvėje vis skamba „prarastos rūbinės“ versija, tačiau 15min nepavyko susisiekti nė su vienu lietuviu krepšininku, kuriam R.Kurtinaitis ir jo darbo metodika nebūtų patikusi. Galbūt sprendimą lėmė legionierių balsas?

Ir kas nutiks su Kęstučiu Kemzūra, sudariusiu kontraktą iki kito sezono pabaigos, jei šįmet nepavyks „Wolves“ laivo nuplukdyti iki išsvajoto „Betsafe-LKL“ finalo?

„Ar šiais laikais yra gėda pralaimėti prieš Jonavą? Dėl „Gargždų“ aš sutinku, bet visko pasitaiko ir tokioms komandoms. Matėme, kad ir Vilniaus „Rytas“ keliskart pralaimėjo prieš „Nevėžį“, o vėliau ir tai pačiai Jonavai, bet niekas Giedriaus Žibėno nenuėmė. Jis kaip tik net sulaukė kontrakto pratęsimo, – sakė L.Kleiza. – Iki sezono galo buvo likę du mėnesiai. Nežinau, ar istorijoje rastume trenerį, kuris per tokį laiką būtų nuveikęs kažką stipraus. Jie pakeitė trenerį, kuris šiuo metu buvo trečioje LKL vietoje, o rankose turėjo visus šansus patekti į finalą. Jie viską pakeitė ir tikisi, kad bus žymiai geriau. Kas bus geriau? O jeigu Kęstui Kemzūrai nepasiseks ir „Wolves“ liks be finalo? Skubotas keitimas labai nepalankiu metu. Tai atrodo kaip labai principinis ėjimas. Ką jie darys vasarą, jei K.Kemzūra liks be LKL finalo? Laikas parodys, ar kažką šis sprendimas pakeis, bet tai atrodo kaip labai nesolidus ir principinis ėjimas. O jei nepateks į finalą, išeis visiškas susimovimas.“

„Jei liktų ketvirtoje vietoje, tai sezonas atrodytų nekaip, bet K.Kemzūros kaltinti negalėtume, nes ne jis komplektavo šią komandą ir ne jis buvo šalia jos visą sezoną. Man pranešimas apie R.Kurtinaitį buvo netikėtas, bet nesu tiek įsigilinęs į jų problemas, kokias jie sprendžia „Wolves“ klube“, – sakė Rytis Vyšniauskas.

„Kas tokiu atveju prisiimtų atsakomybę?“, – klausė L.Kleiza.

VIDEO: PIKENROLAS: akinanti „Žalgirio“ pergalė, Milo sugrįžimas ir iš „vilkų“ išvytas Kurtis

L.Kleiza mintimis grįžo į praėjusią vasarą ir prastai atliktą komandos komplektavimo darbą.

„Jie komunikavo apie žaidimą LKL finale, bet nežinau, ar sezono starte jie su tokia sudėtimi buvo bent TOP 5 komanda Lietuvoje. Kažkas nepateisino lūkesčių, atletiškumo nebuvo, dar pasipylė traumos, o priekinė linija buvo labai jau išpešiota. Iškart jiems sakiau, kad vienos rungtynės bus geros, o kitos – tragiškos. Tuomet jie pasipildė žaidėjais. Atvažiavo Jeffery Tayloras. Jau solidu. Atvyko dar Ericas Buckneris, Rashardas Kelly. Atsirado atletiškumo, atsirado ir komanda“, – sakė L.Kleiza.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Kaip toks „Wolves“ ėjimas gali atsiliepti jiems ilgalaikėje perspektyvoje?

„Jiems kol kas ir taip yra sudėtinga prisikviesti gerus strategus. Nesakau, kad Rimas yra blogas, bet jis į „Wolves“ daugiau ėjo dėl santykių su Gediminu Žiemeliu. Kiti specialistai atsisakė atvykti, nes nieko nežinojo apie tokį projektą. Jie buvo atsargūs, – sakė L.Kleiza. – Šis ėjimas buvo blogas vien sprendžiant iš viešos erdvės, kur prasidėjo lyginimai su Vladimiru Romanovu ir jo bajeriais „Žalgiryje“. Nenusisekė. Ką jie darys kitąmet Vilniuje? Turės biudžetą, o ne elitiniams treneriams rasti darbą būna sunku. Kiti neturi pasirinkimo, tad ima tokį darbą, kokį jiems siūlo. Toks „Wolves“ ėjimas prestižo jiems neprideda, bet pinigai gali daug ką išpirkti. Kaip ir visur gyvenime. Kęstutis Kemzūra yra tikrai geras treneris, elitinis asistentas, dirbęs Eurolygoje, bet ne čia yra esmė.“

„Kažkada prieis momento, kad reikės samdyti užsienietį trenerį, nes lietuvių strategų rotacija „Wolves“ klube jau yra gana sparti“, – pastebėjimu dalijosi R.Vyšniauskas.

„Treneriui normalu yra būti atleistam ir gauti kažkokius kaltinimus. Norisi palinkėti Rimui rasti kitą darbą. Jis atidirbo, o šis „Wolves“ ėjimas buvo perskubėtas. Jei leidai tiek laiko išbūti treneriui, tai leisk jam pabaigti ir tuos likusius du mėnesius. Dabar manau, jie neturi daug šansų išeiti į finalą“, – sakė L.Kleiza.

Visa 15min laida PIKENROLAS su Linu Kleiza, Ryčiu Vyšniausku ir Roku Pakėnu:

VIDEO: PIKENROLAS: akinanti „Žalgirio“ pergalė, Milo sugrįžimas ir iš „vilkų“ išvytas Kurtis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius