Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 13

„Labai geras pirkinys“: „Žalgirio“ naujokas – NBA žvaigždę užtemdęs šuolininkas

190 cm – tai eilinio įžaidėjo ūgis, bet Kauno „Žalgirio“ naujokui šis aukštis turi ne vieną prasmę. Atletų šeimoje užaugęs Keenanas Evansas į Lietuvą atsiveš ne tik krepšinio, bet ir kitų sporto šakų patirties bagažą.
Keenanas Evansas prieš Marių Grigonį
Keenanas Evansas prieš Marių Grigonį / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

26-ą gimtadienį rugpjūčio pabaigoje minėsiantis K.Evansas buvo apsuptas sportininkų nuo tos dienos, kai gimė.

Jo tėvas Kenny – šuolininkas į aukštį, savo jėgas išbandęs ir olimpinėse žaidynėse.

Kai Keenanui buvo vos keleri metukai, vyresnysis Evansas tapo Arkanzaso universiteto žvaigžde, 1998 metais iškovojęs NCAA čempiono titulą. Tą patį jis pakartojo ir 2001-aisiais.

Kenny Evansui iki šiol priklauso universiteto rekordas – peršokęs 230 cm aukštyje iškeltą kartelę jis pasiekė rezultatą, beveik prilygstantį Rolandui Verkiui priklausančiam Lietuvos rekordui (234 cm).

Įspūdingi jo pasiekimai leido amerikiečiui startuoti ir 2000 m. Sidnėjaus žaidynėse, kuriose naujojo žalgiriečio tėtis liko tryliktas.

„Eidavau su juo į treniruotes ir bėgiodavau aplink stadioną“, – Eurolygos svetainei praėjusiais metais sakė Keenanas Evansas.

Prieš akis matytas pavyzdys ir ankstyvos patirtys iš jo padarė neblogą lengvaatletį.

K.Evansas išbandė ne vieną rungtį: 100 metrų sprintą, barjerinį bėgimą, šuolį į tolį, netgi šuolį su kartimi.

„Tai buvo vienas baisiausių dalykų mano gyvenime. Greitai užbaigiau šuolių su kartimi patirtį“, – vėliau prisiminė Keenanas Evansas.

Bandė sekti jis ir tėvo pėdomis šokinėdamas į aukštį. Vidurinėje mokykloje jo rezultatai jau artėjo prie svarbaus atskaitos taško – 190 cm aukščio, koks yra ir jo ūgis. Bet galiausiai amerikietis pasuko mamos, o ne tėvo grįstu keliu.

K.Evanso mama Shantell žaidė krepšinį Arkanzaso universiteto komandoje ir buvo išrinkta į konferencijos metų komandą.

„Ji buvo įžaidėja ir labai gerai pataikė tritaškius“, – Eurolygos svetainei pasakojo K.Evansas.

Dėl savo galingo sudėjimo Teksase augęs jaunuolis buvo į rankas paėmęs ir amerikietiško futbolo kamuolį, tačiau galiausiai visas jo išbandytas sporto šakas nugalėjo aistra oranžiniam žaidimo įrankiui.

Ja K.Evansas gyvena jau daugiau nei dešimtmetį, o dabar ji amerikietį atgynė ir į Lietuvą – antradienį Kauno „Žalgiris“ oficialiai paskelbė apie sudarytą dvejų metų sutartį su 25-erių įžaidėju.

„Nesitikėjau, kad jis turi tiek parako“

Atėjęs iš lengvosios atletikos pasaulio, K.Evansas krepšinio aikštėje pasižymėjo elitinėmis fizinėmis savybėmis, o pamažu išugdė ir krepšinio įgūdžius.

Keenanas Ričardsono Berknerio vidurinės mokyklos komandoje buvo kertinis žaidėjas gynyboje, bet puolime nerinko kosminių skaičių, ką darė daugybė talentingų jo bendraamžių, tad ir žymiausių universitetų komandos į teksasietį nesižvalgė.

Įvertintas trijų (iš penkių galimų) žvaigždučių talentu, K.Evansas galiausiai nusėdo gimtosios Teksaso valstijos „Texas Tech“ universitete.

Suprasti akimirksniu: Keenano Evanso karjera

  • 2014–2018 m.: „Texas Tech“ universitetas;
  • 2018–2019 m.: „Grand Rapids Drive“ (G lyga);
  • 2019 m.: „Delaware Blue Coats“ (G lyga);
  • 2019–2020 m.: Aleksandrovaco „Igokea“ (Bosnija ir Hercegovina);
  • 2020–2021 m.: Haifos „Hapoel“ (Izraelis);
  • 2021–2022 m.: Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis);
  • Nuo 2022 m.: Kauno „Žalgiris“.

Jame amerikietis iš karto gavo vietą starto penkete, bet per pirmus du sezonus K.Evansas buvo labiau pagalbinis krepšininkas, atlikęs juodą darbą ir dideliu rezultatyvumu driokstelėjęs retokai – antrame sezone būsimo žalgiriečio rodikliai buvo 8,7 taško, 2,9 atkovoto kamuolio ir 2,9 rezultatyvaus perdavimo per mačą.

2015–2016 m. sezone jo komandos draugu buvo ir kaunietis Rokas Ulvydas.

bcsiauliai.lt nuotr./Rokas Ulvydas ir Aistis Pilauskas
bcsiauliai.lt nuotr./Rokas Ulvydas ir Aistis Pilauskas

„Pirmą kartą susitikome kavinėje, kur valgė sportininkai. Jis turėjo kažkokių problemų su keliu, nešiojo įtvarą. Dar nedaug apie jį žinojau, susidariau įspūdį, kad jis negali žaisti, atlieka reabilitaciją, bet po to treniruotėje pasiėmė kamuolį, padarė crossoverį ir nepaisydamas jokių įtvarų įdėjo per žmogų su dviem rankom. Tai toks buvo pirmas įspūdis, nesitikėjau, kad jis turi tiek parako“, – 15min apie buvusį komandos draugą pasakojo R.Ulvydas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius