Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 07

Laukite tęsinio: Lietuvos rinktinė pateikė protestą

Lietuvos krepšinio federacija pateikė protestą dėl skandalingai pasibaigusio pasaulio čempionato mačo su Prancūzija. Iki sekmadienio ryto FIBA svarstys protestą ir pateiks galutinį verdiktą.
Mindaugas Brazys, Dainius Adomaitis, Žydrūnas Vilenčikas, Arvydas Sabonis, Vytenis Trumpickas
Mindaugas Brazys, Dainius Adomaitis, Žydrūnas Vilenčikas, Arvydas Sabonis, Vytenis Trumpickas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Rinktinės kapitonas Mantas Kalnietis po skandalingai pasibaigusio pralaimėjimo Prancūzijai 75:78 pagal reglamentą užpildė dokumentus per 15 minučių nuo rungtynių pabaigos.

Kol kas sunku pasakyti, ką Lietuvos rinktinė gali laimėti, jeigu protestas būtų patenkintas.

Skandalas kilo dėl arbitrų klaidos paskutinę mačo minutę. Prancūzų centras Rudy Gobert'as numušė antrąjį Jono Valančiūno baudos metimą, bet prieš tai palietė lanką.

Teisėjo švilpukas tylėjo, arbitrai taip pat nėjo peržiūrėti vaizdo pakartojimo, kuris būtų aiškiai parodęs, jog padarytas pažeidimas. Kaip 24sek informavo specialistai, Lietuvos rinktinei turėjo būti įskaitytas vienas taškas. Rezultatas būtų lygus. Prancūzai dar būtų turėję paskutinę ataką.

„Tai sušiktas pokštas! Tai ne krepšinis! Stabdykit žaidimą, eikit peržiūrėkit epizodą. Tie žmonės du mėnesius praleidžia be šeimų, aukojasi dėl rinktinės. Gerbkit juos!“ – po mačo oficialioje spaudos konferencijoje rėkė D.Adomaitis.

Lietuvos žurnalistams treneris sakė: „Kamuolys numuštas nelegaliai. Kam jie investuoja tūkstančius į pakartojimo sistemą? Paprasčiausiai eikit pasižiūrėti, viskas bus sąžininga.

Žaidžia dvi Europos komandos – duokit tris Europos teisėjus! Klauskit to FIBA. Žaidėme su Australija – visiems aišku, kokia jų svarba. O švilpia, su visa pagarba, du Puerto Riko ir vienas Argentinos teisėjas.

Vienas teisėjas rungtynių metu vienam iš žaidėjų sako: aš labai laimingas dalyvaudamas tokiose rungtynėse – čia man pirmos tokios svarbios. Sako tai žaidėjui ketvirtame kėlinyje! Jūs juokaujat (keiksmažodis)?!

Nėra to supratimo! Žiūri po to rungtynes, taip, darėme klaidų – aš, ir žaidėjai, bet ne apie tai. Jie nedirba savo darbo!“

VIDEO: Įsiutęs D.Adomaitis per spaudos konferenciją daužė stalą ir keikėsi

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius