Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 08

LaVaras Ballas: apie brolių atlygį Prienuose ir vietą Kaune, kuri sugrąžino į Ameriką

Vos tik nusileidęs Vilniaus oro uoste LaVaras Ballas daug šūkavo ir prikalbėjo. Bet garsiosios krepšinio šeimynėlės galva dar nebuvo toks rimtas, koks interviu Prienuose ESPN. Amerikiečiui Jeffui Goodmanui LaVaras pasakojo apie LaMelo ir LiAngelo priėmimą Lietuvoje, jų viziją Prienuose ir savo fenomeną.
Ballai atvyko į Lietuvą. LaVaras Ballas
Ballai atvyko į Lietuvą. LaVaras Ballas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

– Kokį įspūdį jums paliko sutikimas Vilniaus oro uoste?

– Žmogau! Ballų šeimos atvykimas į Lietu-Maniją buvo labai šiltas. Žinote, to ir tikėjausi, kai kalbame apie Ballų vardą. Tas priėmimas buvo labai gražus. Visos kameros, kiti dalykai... Bet aš to tikėjausi, nes Ballų vardas auga.

– Kodėl neišsiuntėte sūnų į Vilnių rungtynėms su „Lietuvos rytu“?

– Vilniuje nenorėjo įsileisti mano feisbuko vyrų filmuoti. Be to, berniukai nebūtų žaidę. O ten sėdėti ir kelti spaudimą svečių komandai... Man tai neatrodė gera mintis.

– Bet jie vis tiek galėjo palaikyti komandą nuo suolo, būti su naujais bendražygiais.

– Jie palaikė komandą namie. Jiems nereikėjo ten būti, kad palaikytų „Vytautą“. Jiems sunku būti ant suolo ir nieko nedaryti. Nusprendžiau, kad nereikia tos ilgos kelionės. Geriau ruoštis antradienio rungtynėms.

VIDEO: „Ginčas“: Ballų fenomenas Lietuvoje, kaltinimai M.Kuzminskui ir Šaro ateitis „Žalgiryje“

– Ką pasakysite LaMelo ir LiAngelo prieš pirmąsias jų rungtynes antradienį?

– Man nereikia jiems nieko sakyti. Tiesiog eisiu į areną ir žiūrėsiu juos žaidžiančius. Jų žaidimas yra pramoga. Nenoriu jiems daryti spaudimo. Mes pasiruošę žaisti krepšinį. Jie turi tam aistrą, todėl man nereikia jiems papildomai nieko sakyti.

Aš noriu pamatyti, kaip jiems sekasi drauge. Man tai smagu. Broliams žaidimas kartu irgi išeis į naudą. Būsiu laimingas, kai visi trys jie žais kartu. Ir tai pirmas mažas žingsnelis.

VIDEO: Į Vilnių atvykęs LaVaras Ballas: „Lietuva pasirinko mus“

– Kiek kontroliuojate „Vytauto“ situaciją ir klubo vadovų bei trenerių sprendimus dėl LaMelo ir LiAngelo?

– Beveik visai nekontroliuoju. Tiesiog prižiūriu vaikus ir linkiu jiems geriausio. Bandau juos pastatyti į geriausią situaciją, dalijuosi nuomone, kaip berniukai funkcionuotų geriausiai. Nenurodinėju jiems, ką daryti.

– LaMelo planas buvo žaisti UCLA?

– Toks buvo planas, bet kartais reikia imtis kitokių priemonių. Mes to neplanavome. Visi manė, kad eisime tuo pačiu keliu kaip Lonzo. Toks buvo planas, bet jei galima rasti geresnį ir greitesnį būdą, mes bandysime juo pasinaudoti.

– Tai LaMelo daugiau nebelankys mokyklos?

– Nebe. Jis jau profesionalas. Tai tik dar vienas kelio sutrumpinimas. Jis daro daugiau. Pagalvokite, prieš ką žaidė Lonzo 19-os? Ir LiAngelo žais prieš geresnius žaidėjus.

– Ar esate tikras, kad tas lygis bus geresnis nei NCAA?

– Geresnis! Koledže gali griūti dėl kamuolio, gali ir negriūti. Bet jei gyveni iš krepšinio, dėl to kamuolio stengsiesi labiau. Nes jei ne, būsi atleistas.

Šie vyrukai žais dar kiečiau, nes žino, kad dabar gyvena iš krepšinio. O koledže tiesiog laukia kitos rungtynės. Manau, koledže žmonės ne taip rimtai priima krepšinį. Bet kai tampi profesionalu, esi atsakingas už save.

– Mačiau „Vytauto“ rungtynes su „Lietuvos rytu“. Teisėjai visai kitaip fiksuoja kontaktą. LaMelo svoris tėra 75 kilogramai. Kaip jam pavyks prisitaikyti prie fiziško krepšinio?

– Jis pritaps labai gerai. Turi būti greitesnis, tikslesnis. Nemanau, kad svoris daug reiškia.

Aš visada sakiau savo berniukams sekti Iversoną. Juk viskas įmanoma! Turi būti gudrus. Jei tavo krepšinio IQ yra geras, sudėjimas nieko nereiškia. Svarbiausia – mąstymas.

Tai bus fiziškas žaidimas, bet tai ne amerikietiškas futbolas.

Aliaus Koroliovo / 15min nuotr./Brolių Ballų spaudos konferencija
Aliaus Koroliovo / 15min nuotr./Brolių Ballų spaudos konferencija

– Ar matote LiAngelo Los Andželo „Lakers“ klube?

– Matau jį ten kitą sezoną. LiAngelo tapo užkulisinių srovių įkaitu. Jo nekvietė į tam tikrus Amerikos turnyrus, kur jį visai kitaip vertintų NBA skautai. Žmonės nežino, koks jis geras. Bet kaip galima rinkti po 30 taškų 3–4 metus ir nebūti geram? Jis yra puikaus sudėjimo ir bus puikus gynėjas, kuris meta iš toli ir gali žaisti po krepšiu.

Gelo jau dabar yra labai stiprus fiziškai, stipresnis už kai kuriuos profesionalus. Jis čia bus sėkmingas. UCLA norėjo iš jo padaryti tik metiką iš vietos. Bet jis gali būti taškų mašina.

– Kodėl manote, kad Lietuvoje jis turės daugiau galimybių pasireikšti nei UCLA?

– Nes ten jau buvo surinkti žaidėjai, į kuriuos buvo daug investuota. Jie nežiūrėjo į LiAngelo kaip į superžvaigždę, koks jis yra. Čia apie jį galvoja visai kitaip.

– Kas, jeigu treneris neleis LaMelo ir LiAngelo žaisti daug?

– Nemanau, kad taip nutiks. Nemanau. Mūsų agentas yra labai geras ir ieško berniukams geriausio. Dauguma agentų vaikosi finansiškai geriausio pasiūlymo. Bet jis nusprendė, kad berniukams čia žaisti bus geriausia.

– Kiek pinigų jie uždirbs?

– Net nežinau. Man nerūpi. Kam to reikia? Mes čia viską turime. Mums nereikia pinigų. Mums reikia galimybės.

Ko daugiau reikia? Jie turi šeimą, krepšinį. Kartais nebereikia pinigų.

– Bet jie juk tapo profesionalais, 16 ir 19 metų amžiaus. Ar jiems tikrai nereikia to pirmojo atlyginimo?

– Ne. Jiems to nereikia. Jie į tai žiūri kaip į papildomą uždarbį. LaMelo turi savo batų kolekciją. Manote, tie pinigai kažką pakeistų? Abu jie gali gauti viską, ko tik nori. Jie už dyką norėtų žaisti. Juk UCLA LiAngelo žaidė už dyką.

– Ką veiksite po 10 metų?

– Po 10 metų LaVaras Ballas gers žemuogių limonadą Maroke.

– Maroke?

– Taip, mano brolis sakė ten nuvykti keleriems metams.

– Marokas, Lietuva...

– Ei! Aš grįšiu į Lietuvą.

– Dar nieko nelankėte, neapžiūrėjote Lietuvoje?

– Aš čia ne tam, kad keliaučiau ir žvalgyčiausi. Aš pats kaip tyrinėjamas objektas.

VIDEO: LaVaro Ballo interviu ESPN

– Bet mačiau, kad buvote meksikietiškos virtuvės restorane!

– O taip! Pagaliau radau maisto! Tai gera vietelė. Tik nežinau, kur ji, nes mus vežė autobusu.

– Kaunas, ta vieta Kaune.

– A, Kaunas! Ta vieta sugrąžino mane į Ameriką. Bandau rasti tokių vietų, vis lengvėju. Daugiau nenoriu prarasti svorio!

– Koks jausmas čia būti su žmona Tina?

– Gera būti su mylimu žmogumi. Mes kartu tiek metų.

– Atrodo, su ja jūs kitoks žmogus.

– Taip, Tinai reikia mano pagalbos. Jį grįžta į įprastą ritmą. Dabar jai reikia pagalbos, padėti jai vaikščioti, gauti maisto. Bet viskas gerai. Tai smulkmenos, kai myli žmogų.

Jeigu man kažkas patinka, to imuosi su didele aistra. Tina yra nuostabi moteris, kurią labai myliu. Ne viskas buvo tobula, ji būdavo pasiutusi, aš – irgi. Bet kartu mes padėjome berniukams siekti sėkmės. Norisi, kad vaikai gautų viską, ką tik gali.

Kai turi vaikų, nebesi savanaudis. Nori rūpintis ir drauge motyvuoti vaikus. Kaip tėtis, noriu savo berniukus matyti toje pačioje komandoje. Tai bus ypatingas momentas. Visi jie labai geri, bet kartu – tiesiog nuostabūs.

Vienas yra gerai, du – puiku, bet trys – nuostabu.

Todėl ir kalbu apie „Lakers“. Kai ateis laikas ir jie ten žais kartu, viskas bus puiku.

– Kaip manote, kodėl jūs toks įdomus žmonėms?

– Žmonės į mane taip reaguoja, nes aš nesu eilinis vyrukas. Sakau tai, ką dauguma nori pasakyti. Bet kadangi mano situacija yra tokia, ji leidžia man jaustis laisvam ir kalbėti tai, ką galvoju, būti išgirstam.

Kai darai savo brendą, gali daryti tai, kaip įsivaizduoji pats, ir nereikia prieš nieką atsiskaityti. Todėl aš stiprus. Mano veidas taip pat juokingas, jūs matote mane ir rimtą. Žiniasklaidai to reikia.

Man nesvarbu, kaip į mane žiūri – į blogą ar gerą tėtį. Man svarbu, kad vaikams būtų geriausia.

Daugelis patarinėja, kad sūnūs turėtų man pasakyti, kad viskas, tėti, gana, tai mūsų laikas. Bet žinote, kaip yra? Taip, tai yra „mūsų“ laikas. Mūsų, kaip šeimos.

Jie gali būti savarankiški. Bet aš jiems padėsiu eiti per gyvenimą. Yra dalykų, kurių jie dar nežino. Mano berniukams atrodo, kad visi yra geri žmonės. Tačiau jie dar nežino, kad žmonės turi skirtingų motyvų.

VIDEO: „Atsarginiai“ apie M.Kuzminsko grįžimą į NBA, A.Karnišovo „Nuggets“ ir nepasiteisinusią Ballų prognozę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius