Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 31

Lengvas pasivaikščiojimas: „Žalgiris“ namuose nušlavė „Neptūną“

Skaudų pralaimėjimą penktadienį Eurolygoje patyrę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai sekmadienio vakarą nusiplovė gėdą ir bent iš dalies reabilituotavosi. Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse šalies čempionato lyderiai sutriuškino Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkus 89:57 (28:13, 21:16, 19:13, 21:15).
Donatas Zavackas ir Brockas Motumas
Donatas Zavackas ir Brockas Motumas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šis mačas vyko senutėje Kauno sporto halėje, kadangi „Žalgirio“ arenoje šį savaitgalį rengiama šunų paroda. 

Nors kauniečiai šio mačo pasirengimui turėjo kur kas mažiau laiko, rungtynių likimą, sugebėjo nuspręsti jau per pirmąsias 10 minučių.

Rungtynes pradėję spurtu 11:2 kauniečiai niekur nesidairė. Nors „Neptūnas“ rodė atsigavimo ženklus (11:18), pirmą ketvirtį „Žalgiris“ laimėjo užtikrintai – 28:13.​ Antrajame kėlinyje vaizdas aikštėje nepasikeitė. Kauniečiai toliau tvirtai dominavo ir savo persvarą dar padidino – 49:29. 

Po didžiosios pertraukos „Neptūnas“ 6 minutes nesugebėjo įmesti nė taško, o tuo pasinaudoję šeimininkai savo persvarą padidino dar 14 taškų – 63:29. Vėliau kauniečiai atleido vadeles ir tuo pasinaudoję svečiai sugebėjo iki kėlinio pabaigos sušvelninti deficitą – 42:68.

VIDEO: LKL rungtynių momentas: akrobatinis L.Lekavičiaus metimas

Paskutinės dešimt žaidimo minučių tebuvo formalumas, kurių metu „Žalgiris“ tik dar labiau padidino savo persvarą ir į savo sąskaitą įsirašė lengvą pergalę.

Šiame mače „Žalgiriui“ nepadėjo Martynas Pocius, kuris naktį iš šeštadienio į sekmadienį neteko po sunkios ligos mirusios savo motinos.

21 pergalę ir 2 pralaimėjimus turintis „Žalgiris“ pirmauja čempionate, tuo tarpu 11 pergalių ir 12 pralaimėjimų surinkęs „Neptūnas“ nukrito į ketvirtąją poziciją. 

„Žalgiris“: Edgaras Ulanovas 17 taškų (5/6 dvit., 1/2 trit., 4/5 baud., 9 atk. kam.), Brockas Motumas 14, Paulius Jankūnas 11, Lukas Lekavičius ir Ianis Vougioukas po 10, Olivieras Hanlanas 9, Martynas Sajus 8.

„Neptūnas“: Danielis Ewingas 11 (4/9 dvit., 1/3 trit.), Arnas Butkevičius ir Arvydas Šikšnius po 10, Travisas Baderis 8.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius