Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 13

„Lietkabelis“ atlaikė vėlyvą „Juventus“ šturmą ir žengė į KMT turnyro finalą

Panevėžio „Lietkabelio“ ir Utenos „Juventus“ akistata pirmajame KMT turnyro pusfinalyje turėjo tapti bene didžiausia finalo ketverto intriga, tačiau jos šiame mače buvo labai nedaug. Vėlyvą varžovų šturmą atlaikę „Cido“ arenos šeimininkai nesvetingai pasitiko uteniškius ir pasiekė taurės finalą – laimėjo rezultatu 84:73 (16:11, 30:23, 20:20, 18:19).

Panevėžiečiai į Citadele Karaliaus Mindaugo taurės finalą sugrįžta po ketverių metų pertraukos. 2017 metais „Lietkabelis“ taurės finale krito po Kauno „Žalgirio“ kojomis, o pastaruosius trejus metus tenkinosi bronzos medaliais.

Beje, visus tris tarpusavio susitikimus su „Juventus“ šiemet laimėjo būtent „Lietkabelis“.

Uteniškiai sekmadienį sieks antrą kartą klubo istorijoje iškovoti KMT bronzą. Jų ir panevėžiečių varžovai paaiškės netrukus – nuo 16:30 val. antrajame pusfinalyje susigrums Kauno „Žalgiris“ ir Klaipėdos „Neptūnas“

Finalo ketverto įtampa susitikimo pradžioje slėgė abi ekipas, kurios niekaip negalėjo pralaužti ledų iš tolimojo nuotolio – per pirmąsias 10 minučių pro šalį skriejo visi 12 tritaškių. Susitikimą aktyviau pradėjo „Juventus“, išnaudojusi Mindaugo Kupšo centimetrus baudos aikštelėje, tačiau atsaką varžovų milžinui greitai pateikė ir šeimininkai, į kovą metę Džordže Gagičių. Serbas aktyviai provokavo varžovų pražangas, jas vertė taikliomis baudomis, o po pirmo ketvirčio „Lietkabelis“ pirmavo 16:11.

Antrajame kėlinyje dominavo puolimas, o tinklelį pagaliau skrosti pradėjo ir tritaškiai metimai. Greitai trečią asmeninę pražangą užsidirbęs M.Kupšas tapo akivaizdžiu varžovų taikiniu, tačiau jis buvo bene vienintelis uteniškių šviesulys puolime, tad Žydrūnas Urbonas nusprendė rizikuoti ir laikyti vidurio puolėją aikštėje. Visgi tai nepasiteisino – antrojo ketvirčio pabaigoje M.Kupšas užsidirbo ir ketvirtą asmeninę nuobaudą, o net 30 taškų per ketvirtį suvertęs „Lietkabelis“ pirmavo 46:34.

Po pertraukos „Lietkabelis“ per kiek daugiau nei minutę surengė spurtą 8:0 ir įgijo rekordinę 20 taškų persvarą (54:34). Svečius į rungtynes sugrąžinti siekė agresyviau rungtyniauti pradėjęs Vaidas Kariniauskas, kuris pirmoje žaidimo dalyje priminė tik savo paties šešėlį, tačiau „Cido“ arenos šeimininkai kontroliavo situaciją dėka solidaus puolimo.

Rungtynėms artėjant į pabaigą pagaliau sukruto ir svečiai. Penkis taškus be atsako pelnė Gintautas Matulis, tritaškį pataikė Martynas Gecevičius, o kamuolį perėmęs V.Kariniauskas savo ekipą priartino iki 5 taškų (75:70). Visgi svečiams skaudžiai kainavo gynyboje neatsikovotas kamuolys – panevėžiečiai greitai spurtavo 7:0 ir įtvirtino savo pergalę.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vaidas Kariniauskas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vaidas Kariniauskas

Panevėžiečių raktu į pergalę tapo solidi gynyba prieš vieną naudingiausių LKL krepšininkų ir tikrą „Juventus“ lyderį Vaidą Kariniauską. Kairiarankis įžaidėjas buvo toli nuo savo vidurkių – pelnė 9 taškus (3/6 dvit., 0/3 trit., 3/4 baud.), atkovojo 3 kamuolius, atliko 9 rezultatyvius perdavimus ir surinko 13 naudingumo balų.

Įprastai šio krepšininko vidurkiai LKL pirmenybėse siekia 17,4 taško ir 19,6 naudingumo balo.

Lyderio estafetę iš jo perėmė įspūdingą pasirodymą surengęs Mindaugas Kupšas, surinkęs 24 taškus ir pataikęs visus 10 dvitaškių.

Nugalėtojams 16 taškų pelnė Džordže Gagičius, tačiau serbą naudingumo balais pralenkė universalų pasirodymą surengęs Kyle'as Vinalesas ir Gabrielius Maldūnas.

Abi komandos strigo iš tolimojo nuotolio („Lietkabelis“ pataikė 7 tritaškius iš 22, „Juventus“ – 9 iš 28).

Šeimininkai užtikrintai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių (39:29).

Panevėžio „Lietkabelis“: Džordže Gagičius 18 (6/7 dvit.), Kyle'as Vinalesas (7 atk. kam., 6 rez. perd., 4 per. kam., 19 naud. bal.) ir Gabrielius Maldūnas po 14 (7/9 dvit., 6 atk. kam., 22 naud. bal.), Paulius Valinskas 12, Vytenis Lipkevičius 10.

Utenos „Juventus“: Mindaugas Kupšas 24 (10/10 dvit., 6 atk. kam., 27 naud. bal.), Žygimanta Skučas 11, Vaidas Kariniauskas ir Marius Runkauskas po 9.

Rungtynių eiga

Po IV kėlinių: Panevėžio „Lietkabelis“ – Utenos „Juventus“ 84:73

40 min. Šeimininkai triumfuoja 84:73.

39 min. Panašu, kad G.Maldūnas deda tašką šiame mače (82:70).

38 min. Kaip greitai viskas keičiasi! D.Gagičius įsigudrino pramesti abi baudas, tačiau niekas serbo neatitveria nuo krepšio, o netrukus V.Lipkevičius pataiko tritaškį. Panevėžiečiai apsigina ir dar kartą pasižymi (80:70).

37 min. Po minutės pertraukėlės V.Kariniauskas „apšvarina“ K.Vinalesą ir pataiko dvitaškį (75:70).

36 min. Nagi, nagi... Dar du G.Matulio taškai, M.Gecevičiaus tritaškis ir rungtynių pabaiga mums žada intrigą! (75:68).

35 min. Įpusėjus kėliniui po G.Matulio tritaškio ekipas skiria 12 taškų (75:63).

33 min. Į kiekvieną varžovų spurtą atsakymą suranda ir „Lietkabelis“. Štai M.Normantas pataiko tolimą metimą ir likus 7 min. iki ketvirčio pabaigos panevėžiečiai priekyje 74:58.

32 min. I.Vaitkaus tritaškis (71:58).

31 min. Vieną, antrą, galiausiai trečią kamuolį puolime nusiima šeimininkai ir pelno du lengvus taškus iš po krepšio. Netrukus tritaškį pataiko V.Lipkevičius ir šeimininkai tolsta (71:54).

Po trijų kėlinių: Panevėžio „Lietkabelis“ – Utenos „Juventus“ 66:54 (16:11, 30:23, 20:20)

29 min. Akimirką komandas skyrė jau tik 11 taškų, tačiau šeimininkams lengviau atsikvėpti leidžia P.Valinsko tritaškis (66:52).

28 min. Ž.Skučas verčia taškus iš po krepšio pasinaudodamas savo fiziškumu, tačiau skirtumas išlieka dviženklis (63:50).

26 min. „Lietkabelis“ toliau žaidžia puikias rungtynes puolime – po K.Vinaleso tolimo metimo priartėja prie rekordinės persvaros (61:44).

25 min. Trečiasis M.Runkausko tritaškis iš tiek pat mėginimų (58:44).

24 min. K.Vinalesas atiduoda saldainiuką D.Gagičiui, o V.Kariniauskas – M.Kupšui. Tai yra žaidimo „du prieš du“ žaidimo pavyzdžiai (56:41).

23 min. Šeimininkų spurtą pagaliau nutraukia V.Kariniauskas, kol kas esantis labai toli nuo savo vidurkių (54:38).

22 min. Šeši G.Maldūno taškai be atsako ir intriga sparčiai blėsta, o netrukus nesportinę pražangą dar užsidirba ir V.Čepukaitis (54:34).

Po dviejų kėlinių: Panevėžio „Lietkabelis“ – Utenos „Juventus“ 46:34 (16:11, 30:23)

20 min. Na štai – pasipylė tritaškiai. Dar vieną tolimą metimą pataiko Ž.Skučas, tačiau visai netrukus Ž.Urbono sprendimas laikyti M.Kupšą aikštėje „sudega“ – ketvirtoji asmeninė pražanga, o skirtumas išlieka dviženklis (46:34).

19 min. M.Runkauskas apšildo rankelę prieš snaiperio konkursą – pataiko jau antrą tolimą metimą. Nieko nelaukęs tritaškiu atsako ir M.Normantas (42:31).

18 min. B.Crawfordas gauna „stogą“ nuo G.Masiulio, tačiau kamuolys lieka amerikiečio rankose ir jau po kelių akimirkų gynėjas meistriškai provokuoja pražangą atakuodamas iš toli, bet pataiko tik vieną baudą (37:27).

17 min. Svečius į kovą sugrąžina taiklus M.Runkausko tolimas šūvis, bet uteniškiai pradeda labai strigti gynyboje, kuomet vienos atakos metu prasileidžia keturis taškus (35:23).

Panašu, kad Žydrūnas Urbonas jau dabar eina „va bank“ – M.Kupšas lieka aikštėje ir pelno du taškus su pražanga (35:26).

16 min. M.Kupšas pelnė daugiau nei pusę savo ekipos taškų, tačiau į aikštę neabejotinai sugrįš tik po pertraukos – tai jau trečioji aukštaūgio asmeninė pražanga (31:20).

15 min. V.Čepukaitis jau antrą kartą įsidrąsina nepataikyti iš po krepšio, o panevėžiečiai sprunka – pirmą tritaškį jiems pataiko P.Valinskas (29:20).

14 min. Taikliais metimais apsikeičia tiesioginiai oponentai Ž.Skučas ir G.Masiulis (24:20).

13 min. Na pagaliau – po 15 netikslių mėginimų pirmą rungtynių tritaškį pataiko I.Vaitkus (22:18).

12 min. Naujas kėlinys, bet ta pati istorija – dar keturi M.Kupšo taškai, į kuriuos atsakymus suranda ir varžovai (20:15).

Po I kėlinio: Panevėžio „Lietkabelis“ – Utenos „Juventus“ 16:11

9 min. Labai įdomu matyti dviejų sunkiasvorių – D.Gagičiaus ir M.Kupšo – mikrodvikovą baudos aikštelėje. Serbas provokuoja antrą „Juves“ milžino pražangą ir prideda dar dvi taiklias baudas (16:10).

8 min. Abi komandos bendrai sudėjus prametė visus 11 tritaškių, o kėlinys – labai nerezultatyvus. Po P.Valinsko taiklių baudų „Lietkabelis“ pirmauja 4 taškais (14:10).

6 min. Tik į aikštę žengti spėjęs D.Gagičius iš karto pasižymi dvitaškiu ir išprovokuota pražanga. „Juventus“ jau peržengė komandinių pražangų limitą ir dėl to kenčia – dar keturis taškus prideda K.Vinalesas, o šeimininkai pirmą sykį priekyje (10:8).

5 min. Kamuoliais ir toliau maitinamas M.Kupšas, pelnęs dar du taškus (4:8).

3 min. V.Kariniauskas naudojasi savo ūgio pranašumu ir centruodamas prieš M.Normantą pelno du taškus. „Lietkabeliui“ pirmuosius taškus tarsi žaisdamas tinklinį kamuolį į krepšį pamuša G.Maldūnas (2:4).

1 min. Pirmuosius finalo ketverto taškus iš po krepšio suverčia M.Kupšas (0:2).

Utenos ekipoje startuoja Bryantas Crawfordas, Vaidas Kariniauskas, Žygimantas Skučas, Ignas Vaitkus ir Mindaugas Kupšas.

Panevėžiečių startinis penketas – Kyle'as Vinalesas, Margiris Normantas, Gytis Masiulis, Vytenis Lipkevičius ir Gabrielius Maldūnas.

Lyderiai LKL čempionate
Panevėžio „Lietkabelis“ Utenos „Juventus“
K.Vinalesas (15,7) Taškai V.Kariniauskas (17,4)
G.Masiulis (5,2) Atkovoti kamuoliai V.Čepukaitis (6,1)
K.Vinalesas (4,2) Rezultatyvūs perdavimai V.Kariniauskas (6,8)
M.Normantas (2,2) Perimti kamuoliai V.Kariniauskas (1,5)
G.Masiulis (14,3) Naudingumo balai V.Kariniauskas (19,6)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius