-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 06

„Lietkabelis“ užkibo: garsiosios Ballų šeimynos persikraustymas į Panevėžį nėra tik pokštas?

Įsivaizduokite Panevėžio gatvėmis riedantį „Lamborghini“, kurį 16-ojo gimtadienio proga savo jauniausiajam sūnui LaMelo padovanojo tėtušis LaVaras. Gerai, kitaip nei Amerikoje, Lietuvoje vairuoti šio žvėriuko šešiolikmečiui neleistų mūsų įstatymai. Tačiau išsiskiriančios šukuosenos paauglys teoriškai galėtų nutūpti Panevėžyje. „Lietkabelis“ susidomėjo galimybe įsigyti garsiosios JAV šeimynos atžalas – LaMelo ir LiAngelo Ballus.
Panevėžiečiai susidomėjo ypatinga galimybe
LaVaras Ballas ir LaMelo Ballas / „Scanpix“ nuotr.

Šią savaitę „Lietkabelis“ sulaukė pasiūlymo bandyti prisikviesti į Panevėžį du garsiosios Ballų šeimynėlės atstovus.

Antrąjį NBA naujokų biržos šaukimą Lonzo Ballą atstovaujantis agentas Harrisonas Gainesas su savo kolegomis „Lietkabeliui“ ir dar daugybei Europos komandų išsiuntė užklausas, ar jas domina 16-mečiai ir 19-mečiai žaidėjai.

Dar turėjome tik pirminį pokalbį ir prie detalių nepriėjome. Sprendžiame, kaip pasielgti šioje situacijoje.

Daugelis tai priėmė kaip pokštą. „Lietkabelio“ treneris Artūras Štalbergas momentaliai sureagavo į pasklidusią žinią ir socialiniame tinkle brūkštelėjo: „Turime vietų apsaugoje – o jie jau turi patirties šioje sferoje.“

Ši žinutė per gerą valandą buvo ištrinta. Akivaizdu, ne be „Lietkabelio“ prašymo. Panevėžiečiai suuodė ypatingą galimybę pakelti organizaciją į nesuvokiamas aukštumas marketingo arenoje, o trenerio pasisakymai apie skandalingą LiAngelo Ballo vagystę Kinijoje tikrai nepadėtų derybose.

Panevėžio „Lietkabelis“ yra smagi, drąsi ir už krepšinio aikštės ribų žvelgianti organizacija, tad panevėžiečiai sureagavo į Ballų agento žinutę.

„Kalbėjomės su jo agentais ir atstovais. Šitas klausimas dar yra sprendžiamas“, – 24sek sakė „Lietkabelio“ direktorius Mantas Ignatavičius.

Klubo vadovas teigė, kad tarp „Lietkabelio“ ir Ballų įvyko tik pirminis pokalbis. Per porą dienų panevėžiečiai planuoja apsispręsti, ar tęsti derybas ir su rimtesniais ketinimais užmesti meškerę ant garsiųjų brolių.

„Dar turėjome tik pirminį pokalbį ir prie detalių nepriėjome. Sprendžiame, kaip pasielgti šioje situacijoje“, – pasakojo M.Ignatavičius.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./LiAngelo (viduryje) Ballas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./LiAngelo (viduryje) Ballas

Kiek kainuotų Ballų įsigijimas, kada galėtų atvykti šie krepšininkai ir kiek laiko jie žaistų Panevėžyje – visiškai neaišku.

Vienintelis kol kas aiškiai žinomas Ballų prašymas – LiAngelo ir LaMelo turi žaisti vienoje komandoje.

Realybės šou primenantis ėjimas įsigyti Ballus sudrebintų pasaulį, bet būtų didžiulis išbandymas organizacijų profesionalumo linijai, nes šią šeimą lydi skandalai ir marketinginiai triukai.

Ballų šeimos tėtušis LaVaras skambina varpais, kai „Los Angeles Lakers“ klube kas nors kabinėjasi prie jo sūnaus Lonzo. Kita vertus, būtent jo pareiškimai ir bandymas įlįsti į kiekvieną televizijos laidą, anot specialistų, daug prisidėjo prie L.Ballo sėkmės 2017-ųjų NBA naujokų biržoje, kur Lonzo pasirinko antruoju šaukimu. Neabejotina, kad LaVaras smarkiai globotų ir abu sūnus.

Jaunieji Ballai turės žaisti. Neabejotina, ne tik dėl kontrakto sąlygų, bet ir šventos ramybės. Tai išdarkytų bet kokias profesionalias ir logiškai paaiškinamas Artūro Štalbergo rotacijas „Lietkabelyje“. Galbūt smogtų ambicijoms vėl žaisti LKL finale.

LiAngelo Ballas nelaikomas tokiu talentingu krepšininku kaip Lonzo. Tuo tarpu jauniausiasis LaMelo vertinamas kaip vienas perspektyviausių JAV vidurinių mokyklų žaidėjų.

Mes kalbėjome daugiau apie krepšinį. O Lietuva krepšinio šalis. Čia nėra bloga terpė.

Bet vien toks perėjimas iš JAV į kitus žemynus yra gerai apgalvotas veiksmas marketingo sferoje.

Tėtis LaVaras nusprendė ištraukti 16-metį LaMelo iš vidurinės mokyklos ir mokyti bei treniruoti savo vaiką pats namuose.

Po to, kai už vagystę Kinijoje NCAA suspendavo kitą jo sūnų LiAngelo, LaVaras išbraukė jį iš Kalifornijos universiteto (UCLA) ir ėmė ieškoti jam komandos kitame žemyne.

Nuo šios savaitės pradžios Ballų agentai išsiuntė užklausas Europos klubams.

24sek žiniomis, LiAngelo ir LaMelo Ballai buvo pasiūlyti daugybei Europos komandų. Tarp jų ir mažiau žinomiems Izraelio klubams.

Akivaizdu, kad sprendimas juos įsigyti labiausiai atsipirktų ne aikštėje, o už jos ribų.

Happy Birthday To The Lil Bro ????

A post shared by LaMelo Ball (@melo) on

Ballų šeimyna – verslininkai.

Šiuo metu jai svarbiausias ne jaunuolių kontrakto dydis. Daug daugiau jie ketina užsidirbti populiarindami savo šeimos verslą, „Big Baller Brand“ prekinį vardą.

Lapkritį Ballai atidarė drabužių ir avalynės parduotuves Šanchajuje ir Honkonge, šiemet išleido vardinius Lonzo Ballo batelius, kurių kaina – 500 dolerių už porą, permušė net garsiausių NBA žvaigždžių sportbačių vertę.

Kitąmet Ballai ketina atidaryti parduotuves Londone, Paryžiuje ir Dubajuje. Lietuvos rinka Ballams gali pasirodyti nelabai patraukli ir įdomi.

„Mes kalbėjome daugiau apie krepšinį. O Lietuva krepšinio šalis. Čia nėra bloga terpė“, – Panevėžio varianto Ballų pasirinkime nenuvertino M.Ignatavičius.

Jeigu reikėtų spėti, Ballų avantiūrai galėtų pasiduoti Turkijos klubai. Turkai jau sykį yra sudrebinę rinką, kai pasirašė kontraktą su buvusia NBA žvaigžde Allenu Iversonu.

Pinigų jie turi ir mėgsta patraukti dėmesį tarptautiniu mastu. Juolab, tai būtų nebloga rinka „Big Baller Brand“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./LaVaras Ballas
AFP/„Scanpix“ nuotr./LaVaras Ballas

Akivaizdu, kad daugiausiai pinigų galėtų pasiūlyti Kinija. Tai turbūt būtų logiškiausias ėjimas remiantis verslo logika.

Bet „Lietkabelis“ pasižymi drąsiais sprendimais. Juolab, Panevėžio klubas pats puikiai pamatavo garsių brolių vertę. Sutartys su broliais Lavrinovičiais 2016-ųjų vasarą atsipirko su kaupu. Ne tik kad Kšištofas tapo vienu naudingiausių LKL sezono žaidėjų, bet broliai Panevėžyje sukėlė didžiulį ažiotažą, kuris pritraukė į tribūnas rekordines žiūrovų auditorijas ir pakėlė „Lietkabelio“ vardo žinomumą į dar neregėtas aukštumas.

Maža to, pozityvios bangos pakylėtas „Lietkabelis“ pirmą kartą istorijoje pateko į LKL finalą ir pusfinalyje perlipo Vilniaus „Lietuvos ryto“ barjerą.

„Jiems čia būtų sunku. Kinijos ir Europos speficika yra visiškai kitokia. Jie dar labai jauni ir turbūt nepasiruošę psichologiškai atlaikyti jų ten laukiančių išbandymų“, – Ballų galimybes įsitvirtinti užsienyje „Hoops Hype“ įtariai vertino ilgametis Maskvos CSKA žaidėjas Aaronas Jacksonas, dabar žaidžiantis Kinijoje.

KKLietkabelis.lt nuotr./Mantas Ignatavičius
KKLietkabelis.lt nuotr./Mantas Ignatavičius

Brandono Jenningso istorija Romoje ir Emmanuelio Mudiay Kinijoje nebuvo rožėmis klota. Amerikiečiai primena, kad tas pats Kristapas Porzingis, būdamas 17-os, laukė penkis mėnesius, kol oficialiose rungtynėse Sevilijos komandai pataikė pirmąjį metimą.

„Kad sužibėtum, turi atsiriboti nuo pašalinių trikdžių. Už aikštės ribų turi dirbti dar daugiau nei ant parketo“, – pabrėžė A.Jacksonas.

Priimdama Ballus, bet kuri save gerbianti Europos komanda turi suprasti, kad eina labiau į marketingo nei į profesionalaus krepšinio pusę.

Bet panevėžiečiai suvokia, kad išsaugoti išrankų Lietuvos krepšinio žiūrovą Panevėžyje yra nepaprastai sunku. Juolab, šis sezonas gali būti paskutinis broliams Lavrinovičiams – didžiuliam panevėžiečių žinomumo ir sėkmės faktoriui.

Ballų atvykimas būtų didžiulis energijos pliūpsnis „Lietkabelio“ organizacijai, kuri nuskambėtų visame pasaulyje.

Su Ballų atvykimu „Lietkabelio“ socialinėje erdvėje puoselėjamas vardas „La Broliai“ įgautų naujų atspalvių.

„Dabar mes susitelkę svarbioms Europos taurės rungtynėms su Miuncheno „Bayern“. Šį klausimą spręsime po to“, – pokalbį baigė M.Ignatavičius.

Net jeigu Ballai nežais Panevėžyje, „Lietkabelis“ tikrai bandys pasiekti dar vieną pergalę už aikštelės ribų. Panevėžiečiai, kaip ir Ballai, užribyje žaidžia ne mažiau sėkmingai nei ant parketo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius