Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 22

Lietuvą aplankęs FIBA bosas apie Rusijos problemą kalbėjo nunarinęs akis

Šiomis dienomis Lietuvoje lankosi svarbiausi Europos krepšinio vadai. FIBA generalinis sekretorius Andreas Zagklis bei FIBA vykdantysis direktorius Europai Kamilis Novakas penktadienį Kaune dalyvavo Lietuvos krepšinio šimtmečio minėjimo renginyje bei atsakė į žiniasklaidos klausimus.
Andreas Zagklis
Andreas Zagklis / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

A.Zagklis neišvengė aktualių užklausų apie Ukrainą užpuolusios Rusijos situaciją tarptautinėje krepšinio bendruomenėje, tačiau išsakyti kritišką savo poziciją agresorės atžvilgiu akivaizdžiai nenorėjo.

„Kol kas vadovaujamės anksčiau priimtais sprendimais, kurie bus peržiūrėti jau artimiausiomis savaitėmis. Laikas bėga, artėja ne tik Europos vyrų čempionatas, bet ir pasaulio moterų pirmenybės, 3x3 turnyrai, daugybė jaunimo varžybų. Atidžiai stebime situaciją. Kalba eina ne tik apie Rusiją, dar didesnis mūsų rūpestis kaip padėti Ukrainos krepšinio federacijai. Nespekuliuosiu, kokie bus sprendimai, tačiau galiu patikinti, kad jie bus priimti greitai. Kitą mėnesį vyks tiek FIBA, tiek „FIBA Europe“ valdybų posėdžiai“, – Rusijos situacią apibendrino graikas.

Paklaustas, ar galima artimiausiu metu tikėtis Rusijos pašalinimo ar bent jau suspendavimo, FIBA bosas kraipė galvą.

„To nesvarstome. Laikomės politikos, jog situaciją galime išspręsti per varžybų prizmę. Taip elgtis rekomendavo ir Tarptautinis olimpinis komitetas. Tačiau peržiūrėsime visas tinkamas priemones“, – kalbėjo A.Zagklis.

Į klausimą apie tai, ar FIBA pasirinktos priemonės yra pakankamos baudžiant karą sukėlusią šalį, A.Zagklis atsakomybės akivaizdžiai purtėsi.

„Nemanau, kad mes kažko nepadarėme. FIBA statutuose aiškiai įtvirtintas faktas, jog mes prieštaraujame bet kokiai agresijai, žiaurumui ir diskriminacijai. Mūsų uždavinys – rūpintis krepšiniu, ir tai darydami priimame visus reikiamus sprendimus, kurių gali griebtis sporto organizacija“, – poziciją dėstė FIBA vadovas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius