Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 21 /18:12

Lietuva audringai sutiko sidabrinę krepšinio rinktinę

Sidabrinė Lietuvos krepšinio rinktinė grįžo į Lietuvą. Pirmadienio pavakarę lėktuvas su Jono Kazlausko vadovaujama rinktine nusileido Vilniaus oro uoste. Žemyno vicečempionai sostinę pasiekė užsakomuoju reisu iš Lilio.

Traukinys, kuris sunkiai įsibėgėjo

Pirmasis, kaip ir dera, iš lėktuvo išlipo rinktinės vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas. Iš karto po jo trapu žengė asistentas Darius Maskoliūnas bei rinktinės žaidėjai.

Iš žaidėjų paskutinis iš lėktuvo išlipo Antanas Kavaliauskas su žmona. Po jo – Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis.

Vilniaus oro uoste rinktinę pasitiko nedidelė grupelė rinktinės sirgalių. Krepšininkai labai greitai sulipo į autobusą ir buvo nuvežti į Rotušės aikštę. Čia tradiciškai vyko rinktinės pagerbimas ir koncertas.

„Mūsų komanda, kaip traukinys – sunkiai įsibėgėja, bet jau kai įsibėgėja, tai važiuoja neblogai. Gaila, kad sustojome šiek tiek per anksti. Sidabras yra geras laimėjimas, tačiau norėjome aukso“, – sėdėdamas autobuse TV3 televizijai kalbėjo rinktinės kapitonas Robertas Javtokas.

„Finalą pralaimėti labai sunku, bet medalis yra medalis. Malonu į Lietuvą parvežti sidabrą“, – komandos kapitonui antrino Kauno „Žalgirio“ senbuvis Paulius Jankūnas.

„Po tokių rungtynių užmigti būna labai sunku. Vakar buvo paskutinė čempionato diena, tad natūralu, kad miego buvo tikrai nedaug“, – kaip visuomet, geros nuotaikos nestokojo Mindaugas Kuzminskas.

„Visada sunkiau namo grįžti pralaimėjus. Antrą vietą mes iškovojome penktadienį. Švelniai tariant, finalas nepavyko – dėl to ir pikta“, – prisimindamas vakarykštį pralaimėjimą kalbėjo J.Kazlauskas.

Beveik be keitimų šiame čempionate žaidęs Mantas Kalnietis pirmasis buvo pakviestas ant scenos. Prasibrauti pro sirgalių sudarytą koridorių gynėjui nebuvo lengva. Mantui, kaip ir kitiems rinktinės nariams, ant kaklo buvo užkabinti ąžuolo lapų vainikai.

Premjeras įteikė beveik 70 tūkst. eurų premiją

„Noriu padėkoti už stebuklą. Jūs įrodėte, kad esate vieni stipriausių žemyne. Ačiū jums, kad leidote mums didžiuotis savo valstybe. Gero parako ruošiantis olimpinėms žaidynėms“, – vicečempionus sveikino premjeras Algirdas Butkevičius. Ministras pirmininkas rinktinės kapitonui R.Javtokui įteikė 69 480 eurų piniginės premijos čekį.  Dar didesnę premiją – 100 tūkst. eurų – rinktinei padovanojo vienas LKF rėmėjų Kauno meras, įmonių grupės „Vičiūnai“ vienas savininkų Visvaldas Matijošaitis.

J.Kazlauskas: Labai didelis ačiū už palaikymą, kurį jautėme nuo pat pirmųjų rungtynių, visą pasirengimo ciklą. Žaidžiame dėl Lietuvos ir dėl jūsų.

Tokio paties dydžio (69 480 eurų) premija rinktinei įteikta ir pernai, užėmus ketvirtąją vietą pasaulio pirmenybėse. Paprastai piniginį laimėjimą dalijasi ne tik krepšininkai, bet ir komandos treneriai, personalas bei administracija. Tikėtina, kad taip pat bus ir šiemet.

„Labai didelis ačiū už palaikymą, kurį jautėme nuo pat pirmųjų rungtynių, visą pasirengimo ciklą. Žaidžiame dėl Lietuvos ir dėl jūsų“, – į minią kreipėsi Lietuvos rinktinės dirigentas J.Kazlauskas.

Iš karto po jo žodžių Rotušės aikštėje nuskambėjo Marijaus Mikutavičiaus pergalių himnas „Trys milijonai“. Kūrinio autoriui jį padėjo atlikti Deividas Norvilas-Deivis ir Vilija Matačiūnaitė.

VIDEO: Vilija Matačiūnaitė - Dabar Geriausi Mūsų Vakarai (gyvai ir be muzikos)

Vienuolika iš dvylikos

Į Vilnių grįžo tik 11 iš 12 sidabrą iškovojusių vyrų. Su rinktine nebuvo vieno iš penkių naudingiausių viso turnyro žaidėjų – Jono Mačiulio.

Puolėjas iš Lilio tiesiai keliavo į Ispaniją,  kur prisijungs prie Madrido „Real“ komandos treniruočių stovyklos.

Eurolygos čempionai netrukus vyks į Braziliją žaisti tarpžemyninės taurės finalo rungtynių su „Bauru“ klubu.

Antradienį Ispanijoje buvo laukiama ir Malagos „Unicaja“ puolėjo M.Kuzminsko, tačiau pastarajam ekipos vyriausiasis treneris Joanas Plaza skyrė vieną papildomą dieną.

Antroji vieta žemyno pirmenybėse užtikrino Lietuvai kelialapį į 2016 metų Rio de Žaneiro vasaros olimpines žaidynes.

Nuotraukomis ir vaizdo įrašais iš rinktinės sutikimo ceremonijos dalinkitės 15min@15min.lt 

VIDEO: Vilniuje audringai sutikta Lietuvos krepšinio rinktinė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius