-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 08 09

Lietuva pralaimėjo nervų mūšį Kroatijai paskutinę sekundę

Dario Šaričius pelnė 28 taškus, Bojanas Bogdanovičius – 21, o šių dviejų kroatų nesulaikiusi Lietuvos rinktinė pralaimėjo kontrolines rungtynes Orleane Kroatijos rinktinei 80:82.
Dario Šaričius
Dario Šaričius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jonas Valančiūnas stojo vienas prieš krepšį pasibaigus rungtynių laikui.

Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas baudų metimais galėjo išlyginti rezultatą, tačiau jo metimai nebuvo taiklūs.

Trečiąsias kontrolines rungtynes šią vasarą žaidusi Lietuva pralaimėjo pirmąjį savo mačą turnyre Orleane, nepaisant Mindaugo Kuzminsko pelnyto 21 taško.

Labiau pustuštėje nei puspilnėje Orleano miesto arenoje Dainiaus Adomaičio vyrams buvo pavykę prisivyti kroatus, nors jie vienu metu trečiajame kėlinyje pirmavo 15 taškų.

Kroatijos krepšininkai laimėjo šį trijų komandų turnyrą, nes antradienį įveikė ir Prancūziją (92:87). Dėl antrosios vietos turnyre Lietuvos ir Prancūzijos krepšininkai žais ketvirtadienį vakare.

Vieta šiame turnyre ne tokia svarbi, kaip pats krepšinis, bet iš trečiadienio rungtynių nustatyti kokia yra Lietuvos rinktinė likus trims savaitėms iki Europos čempionato, vis dar sunku.

Lietuvos krepšininkai dažnai klydo gynyboje ir nesulaikė dviejų Kroatijos rinktinės lyderių. D.Šaričius iš NBA klubo „Philadelphia 76“ ir Bojanas Bogdanovičius iš „Indiana Pacers“ dviese pelnė daugiau nei pusę nugalėtojų taškų.

Lietuvos komandos lyderis buvo M.Kuzminskas, po pertraukos pelnęs 15 taškų ir prisidėjęs prie šturmo rungtynių pabaigoje.

Lietuvos rinktinė turėjo net kelias progas išplėšti pergalę iš visas rungtynes pirmavusių kroatų, bet nė Jonas Mačiulis, nė Mantas Kalnietis nepataikė tritaškių paskutinėmis sekundėmis, o J.Valančiūnas – baudų.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Mindaugas Kuzminskas ir Jonas Valančiūnas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Mindaugas Kuzminskas ir Jonas Valančiūnas

Lietuva: Mindaugas Kuzminskas 21, Jonas Mačiulis ir Jonas Valančiūnas (11 atk. kam.) po 12, Edgaras Ulanovas 10, Lukas Lekavičius 7, Martynas Gecevičius 6.

Kroatija: Dario Šaričius 28 (9 atk. kam.), Bojanas Bogdanovičius 21, Krunoslavas Simonas 9, Ivanas Buva ir Draganas Benderis po 5.

Rungtynių eiga:

Ketvirtasis kėlinys

Likus 1 sek. Paskutinėje greitoje atakoje J.Mačiulis prametė tritaškį, bet J.Valančiūnas atkovojo kamuolį – jis vienas metė baudas, nes laikas pasibaigęs. Deja, nepataikė.

Likus 6 sek. Lietuviai perėmė kamuolį, bet M.Kalnietis nepataikė tritaškio iš krašto. Laiko dar buvo, Mantas akivaizdžiai paskubėjo. Tuo tarpu M.Popovičius pataikė vieną baudą – 80:82.

Likus 13 sek. M.Kuzminskas pataikė tritaškį ir vėl sumažino skirtumą iki vieno taško (80:81).

40 min. D.Šaričius pataikė tritaškį. Jis jau pelnė 28 taškus, o Lietuva nugrimzdo – 75:81.

39 min. M.Popovičius keikia teisėjus, kai šie užfiksavo pražangą buvusiam žalgiriečiui. J.Valančiūnas įmetė abi baudas – 75:76.

37 min. Lietuvių šturmas! Krašte laukęs J.Mačiulis pataikė kone iš rūbinės tritaškį, o M.Kalnietis įkrovė greitoje atakoje. Liko vienas taškas: 73:74.

35 min. Vėl B.Bogdanovičius. Dvimetrinis kroatas jau pelnė 19 taškų ir yra dar viena priežastis, kodėl Lietuva vis dar turi vytis varžovus 68:74.

33 min. E.Ulanovas jau pelnė 10 taškų, o D.Motiejūnas puikiai surado J.Mačiulį – po jo tritaškio atsiliekame per vieną metimą 63:65.

Šiuo metu E.Ulanovas žaidžia lengvuoju puolėju, J.Mačiulis – sunkiuoju, o D.Motiejūnas – „centru“.

Trečiasis kėlinys

30 min. Bravo reaktyviniam L.Lekavičiui! Puikus reidas tiksint paskutinėms kėlinio sekundėms ir du taškai. Lietuva ėmė gaiviau kvėpuoti kėlinio pabaigoje. Liko tik keturi taškai: 58:62.

28 min. M.Kuzminskas vien per trečią kėlinį jau pelnė 10 taškų. Bet iki kroatų vis dar 8 taškai (54:62).

Luko Balandžio / 15min nuotr./Antrosios rinktinės rungtynės: Lietuva – Gruzija
Luko Balandžio / 15min nuotr./Antrosios rinktinės rungtynės: Lietuva – Gruzija

25 min. M.Kuzminskas perpjovė prasiveržimu kroatų gynybą ir įkalė kamuolį kaip vinį į krepšį. Jis jau pelnė 12 taškų, J.Valančiūnas – 8. Bet vis dar atsiliekame 46:55.

22 min. Ramu – J.Valančiūnas grįžo į aikštę, vadinasi, jo čiurna sveika. Labiau neramu dėl rezultato, nes jau 40:55.

21 min. Koks nemalonus epizodas – J.Valančiūnas užkliuvo už parkritusio D.Šaričiaus ir griūdamas pats pasisuko čiurną. Jonas paliko aikštę šlubčiodamas.

Antrasis kėlinys

20 min. Lietuvos komanda atsiliko įpusėjus rungtynėms 38:45. Gynyba didžiausia bėda, nepaisant D.Adomaičio prašymų gintis iš arčiau.

Kroatijai jau 13 taškų pelnė D.Šaričius, 9 – B.Bogdanovičius. Lietuvos komandoje ryškaus lyderio nėra: M.Gecevičius ir M.Kuzminskas yra pelnę po 6 taškus.

19 min. D.Motiejūnas grįžo į aikštę, bet vėl sėdo ant suolo – jau trečia pražanga jam.

18 min. „Mano, mano, mano“, – girdisi J.Mačiulio balsas apytuštėje arenoje – jis atkovojo kamuolį ir pelnęs 2 taškus sumažino skirtumą 37:43.

17 min. J.Valančiūnas suriko iš apmaudo – jam kelintą kartą iš eilės nepavyksta įstumti kamuolio iš artį į krepšį. Jono metimų trūksta, atsiliekame 33:40.

16 min. Pagaliau pasipylė Lietuvos metikų tritaškiai – M.Gecevičius labai mikliai įskraidino du, M.Kalnietis – vieną. 32:36.

14 min. Nors kroatų lyderiai sėdo ant suolo, o atsarginiai lyg ir nėra geresni už lietuvius, pavyti varžovus nepavyksta. Atvirkščiai – pirmą kartą atsilikome dviženkliu skirtumu 23:33.

12 min. Pagaliau atsirišo krepšys M.Kuzminskui. Po jo tritaškio – 23:26.

Pirmasis kėlinys

10 min. Lietuva pralaimėjo 20:25 pirmąjį mačo ketvirtį, nepaisant E.Ulanovo keturių taškų serijos kėlinio pabaigoje.

8 min. L.Lekavičius įšovė tritaškį, bet Lietuva nespėjo sugrįžti į gynybą. D.Adomaitis prašo minutės pertraukėlės ir per ją prašo gintis arčiau kroatų, kurie atakuoja iš toli. Turime vytis – 13:21.

6 min. M.Kuzminsko taikiklis vis dar nesutaisytas. Trys jo pirmieji tritaškiai skriejo pro šalį, o jo oponentas D.Šaričius šeimininkauja aikštėje. Tai, kad atsiliekame 10:16, yra šio kroato iš NBA klubo „Philadelphia 76ers“ nuopelnas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Dario Šaričius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Dario Šaričius

5 min. Koks V.Valančiūno blokas! Jis numušė oponento mestą kamuolį kaip uodą. Bet vis dar atsiliekame 8:12.

4 min. Galbūt gintis prieš D.Šaričių labiau pravers greitesnis M.Kuzminskas? Jis pakeitė dvi pražangas gavusį D.Motiejūną.

3 min. Pirmą kartą nuo 2014 metų J.Valančiūnas ir D.Motiejūnas rungtyniauja drauge. Kol kas jie abu telpa į baudos aikštelę, iš kurios lietuviai pelnė pirmuosius taškus – 4 D.Motiejūnas, 2 – J.Mačiulis. Tiesa, juos lenkia D.Šaričius, jau pelnęs 7 taškus. Lietuva atsiliko 6:9.

Lietuvos komandos starto penketas: Mantas Kalnietis, Artūras Milaknis, Jonas Mačiulis, Donatas Motiejūnas, Jonas Valančiūnas.

Rungtynėms neregistruoti: Rokas Giedraitis, Deividas Gailius, Adas Juškevičius. Namie liko traumuoti Marius Grigonis ir Evaldas Kairys.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Antrosios rinktinės rungtynės: Lietuva – Gruzija
Luko Balandžio / 15min nuotr./Antrosios rinktinės rungtynės: Lietuva – Gruzija

Lietuvos rinktinės repeticijos iki Europos čempionato

Rugpjūčio 4 d. Klaipėda. Lietuva – Lenkija 59:58

Rugpjūčio 5 d. Klaipėda. Lietuva – Gruzija 70:81

Rugpjūčio 9 d. Orleanas (Prancūzija). Lietuva – Kroatija

Rugpjūčio 10 d. Orleanas (Prancūzija). Lietuva – Prancūzija

Rugpjūčio 15 d. Kaunas. Lietuva – Prancūzija

Rugpjūčio 18 d. Ryga. Lietuva – Rumunija

Rugpjūčio 19 d. Ryga. Lietuva – Latvija

Rugpjūčio 23 d. Šiauliai. Lietuva – Islandija

Rugpjūčio 25 d. Vilnius. Lietuva – Ispanija

Europos čempionatas Lietuvos krepšininkams prasidės rugpjūčio 31 dieną Tel Avive, kur B grupės varžybose mūsų šalies komanda žais su Gruzija, Izraeliu, Italija, Ukraina ir Vokietija.

Visi Lietuvos rinktinės kandidatai:

Gynėjai Puolėjai „Centrai“
Mantas Kalnietis Marius Grigonis Mindaugas Kuzminskas Donatas Motiejūnas Jonas Valančiūnas
Lukas Lekavičius Artūras Milaknis Edgaras Ulanovas Jonas Mačiulis Artūras Gudaitis
Mindaugas Girdžiūnas Martynas Gecevičius Rokas Giedraitis Eimantas Bendžius Evaldas Kairys
Adas Juškevičius Deividas Gailius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius