Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 23

Lietuviškai prabilęs LaVaras Ballas: „Tai buvo ypatingos rungtynės!“

LaVaro planas suveikė. Bent jau parodomosiose rungtynėse. Beprotiškose taškų lenktynėse LaVaro Ballo diriguojamas Prienų-Birštono „Vytautas“ 147:142 aplenkė Alytaus „Dzūkiją“, o prie šios pergalės broliai LaMelo ir LiAngelo prisidėjo net 80-ia taškų. LaVaras buvo toks laimingas, kad spaudos konferencijoje prabilo lietuviškai.
Prienų-Birštono „Vytautas“ – Alytaus „Dzūkija“
Prienų-Birštono „Vytautas“ – Alytaus „Dzūkija“ / Aliaus Koroliovo / 15min nuotr.

„Pirmiausia, norėčiau pasakyti jums „Labas vakaras!“ – skambiai ir pasitenkinančiai, lyg kadaise šūkaudavo Muhammadas Ali, prie mikrofono nesikuklino LaVaras Ballas.

Po pastarojo „Vytauto“ pralaimėjimo LKL čempionate priekaištavęs dėl žaidimo filosofijos, LaVaras pasiekė savo. Jis laimėjo krepšinio rungtynes, paremtas krūva tolimų metimų, nedidele koncentracija gynybai ir didžiuliu žaidimo tempu.

„Tai buvo ypatingos rungtynės! Jokios kitos nematė tiek gynybos! Pažiūrėkite, kiek buvo atakų. Jūs galvojate, kad ginamasi 24 sekundes? Bet mes gynėmės daug kartų po 5 sekundes“, – ironizavo LaVaras.

Jis santūriai įvertino LaMelo ir LiAngelo pasirodymą – jo berniukai pelnė atitinkamai 43 ir 37 taškus bei buvo rezultatyviausi nugalėtojų komandoje.

„Jų pasirodymas buvo puikus. Vienintelė priežastis – nes laimėjo. Jei būtų pralaimėję, ir 50 taškų pasirodymas būtų blogas“, – surimtėjo LaVaras.

Vilkėti trenerio kostiumą jam be galo patiko. Tik vaizdelis prie „Vytauto“ suolo buvo įdomus. Registruotas rungtynėms kaip trenerio asistentas LaVaras sėdėjo pirmoje kėdėje nuo sekretoriato pusės, o Virginijus Šeškus didžiąją susitikimo dalį praleido pasirėmęs į LED reklamų kampą suolo gale.

Nepaisant įspūdingo rezultato, lietuvis nerodė didelių emocijų.

„Tai buvo neįtikėtina patirtis! Turėjome gerą laiką. Jis šėlsta vienoje pusėje, aš – kitoje. O viduryje mus sujungė jaunesnysis treneris (Marius Leonavičius)“, – juokavo LaVaras.

Aliaus Koroliovo / 15min nuotr./Prienų-Birštono „Vytautas“ – Alytaus „Dzūkija“
Aliaus Koroliovo / 15min nuotr./Prienų-Birštono „Vytautas“ – Alytaus „Dzūkija“

Jis tikisi, kad „Vytautas“ šią žaidimo filosofiją iš „Big Baller Brand Challenge Games“ parodomųjų rungtynių persineš ir į LKL pirmenybes. Jau šeštadienį prieniškių laukia sunki namų dvikova su Utenos „Juventus“.

„Jei tik šie vyrukai patikės sistema, privers kitus mus vaikytis... Kai pamačiau šią komandą, supratau, kad tai nėra besiginanti komanda. Neapgaudinėkime savęs. Geriau prasčiau gintis ir susitelkti į puolimą“, – samprotavo LaVaras Ballas.

„Dzūkijos“ treneris Nikola Vasilevas pabrėžė, kad tai nebuvo rimtos krepšinio rungtynės, tad jis leido į valias pasireikšti jauniesiems Alytaus žaidėjams, tik epizodiškai žaidžiantiems LKL.

„Toks buvo mūsų planas – duoti šansą jauniems žaidėjams pajausti žaidimą, pasirodyti. Mums nerūpėjo rezultatas.

Tiesa, nors tai tik parodomosios rungtynės, tačiau buvo dvi didelės blogybės – vis tiek turi gerai apsiginti vienas prieš vieną ir atsitverti varžovą nuo krepšio.

Kita vertus, čia nebuvo rimto krepšinio.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius