Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 12

Lietuviškos kompanijos sulaukęs T.Sedekerskis patvirtino liksiantis Vitorijoje

Trys treneriai per sezoną, fiasko Karaliaus Mindaugo Taurėje ir nepatekimas į FIBA Čempionų lygos atkrintamasias. Tokiais skaudžiais komandiniais prisiminimais etapą Klaipėdos „Neptūne“ prisimins Tadas Sedekerskis. Visgi sezonas baigėsi su fanfaromis – Tadas tapo Ispanijos čempionu.
Tadas Sedekerskis
Tadas Sedekerskis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Į „Vanagupės“ viešbutyje besirenkančios Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės stovyklą pirmą kartą atvyko Nidoje gimęs krepšininkas. 22-erių puolėjas T.Sedekerskis praėjusį sezoną pademonstravo, kad jo potencialas niekur nedingo.

Ilgą laiką Vitorijos „Baskonia“ sistemoje esantis universalusis krepšininkas gali tapti analogo Lietuvoje neturinčiu unikumu. Kovojantis dėl kamuolių, įžaidinėjantis kamuolį, galintis rinkti taškus vaikinas praėjusį sezoną praleido „Neptūno“ gretose.

Gimtosiose žemėse rungtyniavęs Tadas pagaliau pajuto, ką reiškia žaisti didelį minučių skaičių ir svariai prisidėti prie komandos pergalių. Tiesa, ne vien tik taškais.

Tadas Sedekerskis
Tadas Sedekerskis

LKL pirmenybėse nidiškis rinko po 8,3 taško, atkovojo po 5,4 kamuolio, atliko po 1,7 rezultatyvaus perdavimo ir fiksavo net 14,2 naudingumo balo per rungtynes.

Ankstyvoje karjeros stadijoje Tadas sulaukdavo daug kritikos dėl savo banguojančio taiklumo iš tolimos distancijos, tačiau šį sezoną žaidėjas pademonstravo, kad ir šią savybę jis gali valdyti.

68 proc. dvitaškius ir 45 proc. tritaškius metęs T.Sedekerskis pagaliau parodė tautiečiams, kad bijoti dėl amžinai perspektyvaus statuso nereikia.

Iki pilnos laimės trūko tik solidesnių komandinių rezultatų. Klaipėdiečiai LKL pirmenybėse laviravo ties 4-5 pozicija, o FIBA Čempionų lygoje nepateko į atkrintamasias. Maža to, Klaipėdoje vykusiame Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketverte „Neptūnas“ liko be apdovanojimų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Željko Šakičius ir Tadas Sedekerskis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Željko Šakičius ir Tadas Sedekerskis

Komandiniais nusivylimais paženklintą sezoną Tadui pakeitė koronakrizė. Atsidarė neeilinė galimybė prisijungti prie „Baskonia“ klubo ACB lygos pratęsimui.

Viskas susiklostė taip, kad 22-erių puolėjas į Lietuvą sugrįžo kaip Ispanijos čempionas. Nors Tadas ir nerungtyniavo, baskai finale nukovė „Barcelona“.

Pastaraisiais metais T.Sedekerskio karjeroje buvo visko. Trenerių kaitos tiek „Baskonia“, tiek „Neptūne“. Skaudžių pralaimėjimų, skambių pergalių, o dabar Vitorijoje Tadas turės ir tautietį Roką Giedraitį.

Apie praėjusį sezoną ir ateinančio galimybes T.Sedekerskis paatviravo 24sek.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Tadas Sedekerskis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Tadas Sedekerskis

– Kaip vertinate įgytas patirtis „Neptūne“?

– Vertinu gerai. Prieš kalbant apie asmeninius rezultatus, noriu pasakyti, jog komandos rezultatai nebuvo tokie, kokių tikėjomės. Asmeniškai – prireikė laiko apsiprasti, buvo gerų etapų, buvo ir prastesnių, bet esu patenkintas nauja patirtimi.

Pats žinau, kad turėjau būti kiek agresyvesnis ir aštresnis viso sezono metu, bet save pateisinu. Pirmas sezonas žaidžiant po kelių metų ant suolo, tai manau klaidas išmokau. Pridėjus statistiką, turėjau tokį didelį skirtumą tarp taškų ir naudingumo, kažką vadinasi dariau gerai.

– Problema komandoje buvo trenerių kaita?

– Trenerių kaita labai paveikė. Pakeitėme du trenerius per sezoną, nei vienai komandai tai neišeitų į naudą. Rūbinėje nebuvo jokių problemų.

– Pats užsiminėte apie įspūdingas statistikos eilutes LKL pirmenybėse. Džiugina tokie skaičiai?

– Man tikrai labai malonu. Suprantantys krepšinį žmonės tikrai matė, kad puolime mano vaidmuo nebuvo didelis. Iš manęs nereikalavo taškų, tai stengiausi atkovoti kamuolius, gerai gintis. Kai stovi kampe kiekviename puolime, tai kartais gausi kamuolį, kartais ne.

Neieškau kaltų šioje situacijoje. Pradedu nuo savęs, reikės aštrinti savo žaidimą ir imtis daugiau iniciatyvos.

– Kaip „Baskonia“ atsiliepė apie tavo pusmetį Klaipėdoje?

– Aš manau, kad jie gerai galvoja. Jie ir dabar mane matė treniruočių procese, kai buvau Ispanijoje. „Baskonia“ mane mato komandoje, vadinasi kažką gerai padariau. Jei lieptų ieškotis kokios kitos komandos – būtų blogiau.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Tadas Sedekerskis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Tadas Sedekerskis

– Išvykstant iš Vitorijos komandos vyr. treneriu buvo Velimiras Perasovičius, o sugrįžus jau vadovavo Duško Ivanovičius. Kaip skyrėsi šių dviejų trenerių požiūriai į jus?

– Sunku pasakyti, nes pas Perasovičių buvau ilgą laiką traumuotas, sugrįžau tik sezono gale. Sedėjau suolo gale ir tiek, esu jaunas žaidėjas. Dabar Duško ir klubo vadovai mato man kitokį vaidmenį. Aišku, reikia sulaukti sezono ir tada kalbėti. Pats tikiuosi svarbesnio vaidmens komandoje.

Yra visokių kalbų, kad žaisiu 3 ar 4 pozicijoje, bet reikia sulaukti sezono pradžios.

– Yra pykčio, kad Perasovičius palikdavo suolo gale?

– Aišku, kad kartėlio liko. Aš esu toks žaidėjas, kuris niekada nepasiduoda. Turiu tokį mentalitetą, kad reikia dirbti ir anksčiau ar vėliau ateis tavo laikas. Jei ne „Baskonia“, tai ateis kitoje komandoje. Nėra tas kontraktas amžinas, tai ateis laikas, kai reikės žaisti.

Esame profesionalūs krepšininkai, tai tikrai norisi žaisti, o ne sedėti.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./ Velimiras Perasovičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./ Velimiras Perasovičius

– Kokį pirmą įspūdį paliko Duško Ivanovičius?

– Pirmasis įspūdis tikrai neblogas. Inteligentiškas, protingas, gerai krepšinį suprantantis žmogus. Labai reiklus, treniruotės ilgos ir intensyvios. Daugiau viskas priklauso nuo pačio žaidėjo. Visų pirma, jauni žaidėjai pas jį turi gerai gintis. Jei to nebus – nežaisi.

– Vadovai jau patvirtino, kad kitą sezoną liekate klube?

– Taip.

– ACB lygos finale nukovėte „Barcelona“. Nepasirodė, kad kovojate prieš mažiau motyvuotą komandą?

– Reikėtų jų paklausti, aš to negalėčiau pasakyti. Vis gi tai yra paskutinės rungtynės ir motyvacijos negali trūkti nei vienai komandai. „Barcelona“ keitėsi daug veidų, turėjo puikų lyderį Nikola Mirotičių.

Mums lygiai tas pats – paskutinį kartą „Baskonia“ titulą laimėjo prieš 10 metų. Gal buvome geriau pasiruošę ar šviežesni. Tas paskutinis metimas būtų neįkritęs, gal kitaip šnekėtume dabar.

– Ispanijos čempiono titulas asmeniškai saldus?

– Aišku, labai geras jausmas buvo. Palaikiau kiek galėjau, sedėjau ant suolo, buvau treniruočių procese. Bet man tai yra didžiulė motyvacija, kad iškovočiau titulą žaisdamas, o ne sedėdamas ant suolo.

– Kitą sezoną turėsite lietuviškos kompanijos – į Vitoriją atvyksta Rokas Giedraitis. Ar teko kontaktuoti su juo?

– Teko. Rokas rašė, klausė apie miestą, klubą, trenerį. Tradiciniai klausimai, kuriuos stengiausi kuo geriau nupasakoti. Tikiuosi tai palengvino jo sprendimą.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Rokas Giedraitis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Rokas Giedraitis

– Tornikės Šengelijos išvykimas lyg sufleruoja, kad turėtumėte sulaukti daugiau žaidimo laiko?

– Nežinau, tikėtis, nesitikėti... Išvyko Toko, pagrindinis komandos lyderis ir kapitonas. Nežinau ar tai suteiks man daugiau žaidimo laiko, bet tikrai to tikiuosi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius