Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje – penkios išeivijos iš Kanados ir JAV krepšininkės

Penkios 15-16 metų amžiaus merginos iš Kanados ir JAV praėjusią savaitę viešėjo Lietuvoje ir treniravosi kartu su Druskininkų BC „Deivės” krepšininkėmis. Išeivijos atstovės taip pat lankėsi Lietuvos krepšinio namuose bei pilnutėlėje „Žalgirio” arenoje stebėjo Eurolygos rungtynes tarp Kauno „Žalgirio” ir Milano „Emporio Armani“.
Stovyklos akimirka
Stovyklos akimirka / LKF nuotr.

Camille Pangonis (Torontas), Greta Rimkevičiūtė, Ula Kaunas, Gabija Radcliffe, Julia Matulevičius (visos iš Čikagos) džiaugėsi galimybe atvykti į Lietuvą ir pademonstruoti savo įgūdžius krepšinio aikštelėje. Jaunųjų krepšininkių sugebėjimais liko patenkinti ir Lietuvos krepšinio treneriai.

„Truputėlį per anksti sakyti, nes per mažai dar laiko buvome kartu, bet šiaip geras įspūdis, motyvuotos mergaitės, norinčios sportuoti, norinčios tobulėti. Tas ir yra svarbiausia, – pasakojo Druskininkų BC „Deivės” ir Lietuvos U16 mergaičių rinktinės vyr. treneris Aurimas Andrušaitis. – Išsiskiria viena mergaitė iš Kanados, kuri turi galimybę netgi šitą vasarą papildyti rinktinę.”

Treniruotes tiek Panevėžyje, tiek Druskininkuose vedęs LKF merginų krepšinio atrankos programos vadovas Saulius Kuzminskas liko patenkintas projekto eiga bei galimybėmis išeivijos talentais papildyti Lietuvos jaunimo rinktines.

„Gavosi abipusė nauda: treneriai pamatė, kokias išeivijos lietuves mes turime, kiek jos turi talento. Mūsiškės žaidėjos pamatė, ko joms trūksta, kaip jos galėtų pasitempti. Aišku, jos irgi įrodė, kad jos tikrai nėra prastesnės negu mūsų išeivijos lietuvės, – kalbėjo Saulius Kuzminskas. – Buvome nustebę, kad yra to talento ir yra nemažai. Kelios kandidatės, aš manau, vasarą kandidatuos į jaunimo rinktinių sudėtis. Tai yra nevienadienis projektas ir tikrai tų mergaičių dar bus galima surasti bei sudominti daugiau.”

Šiaurės Amerikos lietuvių išeivių krepšinio bendruomenę buriantis Aurimas Matulevičius džiaugėsi jaunųjų krepšininkių viešnage Lietuvoje. „Mūsų užsienio mergaitės su dideliu noru atvyksta į Lietuvą. Bandome būti tokie stiprūs, kad stiprintume Lietuvos merginų krepšinį. Jau dabar yra kelių Lietuvos trenerių susidomėjimas, įtraukti mergaites į geriausių šešioliktuką ar dvidešimtuką peržiūrai šią vasarą. Turime dar laiko tobulintis, bandysime neapvilti trenerių”, – sakė LKF atstovas JAV Aurimas Matulevičius.

Primename, jog praėjusią savaitę su bendraamžėmis Panevėžyje treniravosi grupelė aštuoniolikmečių merginų iš JAV bei Jungtinės Karalystės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Užsisakykite 15min naujienlaiškius