-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 28

Lietuvos krepšinio metų apdovanojimai: geriausias žaidėjas, treneris ir metų nesąmonė

15min laidos PIKENROLAS dalyviai Linas Kleiza, Rytis Vyšniauskas ir Rokas Pakėnas pristato Lietuvos krepšinio metų apdovanojimus – nuo geriausio žaidėjo iki didžiausios nesąmonės. Kas triumfavo dešimtyje įsteigtų nominacijų?

Įvairaus amžiaus Lietuvos jaunimo rinktinės vasarą parvežė daugybę medalių, bet 2022-ieji metai į atmintį nusės kaip tie, kurių galėjo ir nebūti.

Pirmiausia – blogiausias klubo istorijoje Kauno „Žalgirio“ sezonas, Lietuvos flagmaną palikęs ir be „Betsafe-LKL“ finalo, ir su paskutine vieta Eurolygoje, o tuomet sekė ir istoriškai bloga 15-oji vyrų rinktinės vieta Europos pirmenybėse Vokietijoje.

„Jei kalbėtume apie tarptautinį frontą, tai šie metai Lietuvos krepšiniui buvo blogi. Vyrų rinktinė sudegė, Kauno „Žalgiris“ – labai stipriai sudegė, kaip ir Vilniaus „Rytas“ Čempionų lygoje. Panevėžio „Lietkabeliui“ neblogai sekėsi Europos taurėje, bet kam rūpi patekimas į atkrintamąsias? Vietiniame fronte „Rytui“ sezonas buvo geras, kaip ir „Lietkabeliui“, bet apskritai norisi pamiršti tokius Lietuvos krepšinio metus. Turbūt vieni blogiausių krepšinio metų nepriklausomos Lietuvos istorijoje, – 15min laidoje sakė Linas Kleiza. – Lietuvos krepšiniui ir augančiam jaunimui reikia rinktinės pergalių. Mes užaugome ant rinktinės pergalių, kurios mums tapo įkvėpimu. Tai būtų didžiulė nauda visiems. Gal kažkas norėtų perrašyti mūsų krepšinio istoriją, bet kiek tenka keliauti, tai pasaulyje 95 proc. žmonių Lietuva žinoma dėl savo krepšinio. Mums reikia stipriai branginti savąjį krepšinį. Mūsų rinktinė užstrigusi pralaimėjimų kelyje, o čia yra problema.“

15min laidos PIKENROLAS trijulė išrinko nugalėtojus dešimtyje kategorijų: metų žaidėjas, metų treneris, metų legionierius, metų pergalė, metų pralaimėjimas, metų nusivylimas, metų siurprizas, metų proveržis, metų talentas ir metų nesąmonė.

Metų žaidėjas – Jonas Valančiūnas

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas

„Arba Domantas Sabonis, arba Jonas Valančiūnas. Aš tarp jų šiuose rinkimuose dedu lygybę“, – 15min laidoje PIKENROLAS sakė Linas Kleiza.

Domantas Sabonis pakeitė namus NBA – iš „Indiana Pacers“ persikėlė į „Sacramento Kings“, o dėl traumos nežaidė paskutinį reguliaraus sezono mėnesį. Jonas Valančiūnas ne tik žaidė, bet ir buvo kertinė figūra įkrintamosiose, išvedęs „New Orleans Pelicans“ į atkrintamąsias.

Nors Europos čempionatas Lietuvos rinktinės krepšininkams nenusisekė, J.Valančiūnas buvo naudingiausias nacionalinės komandos žaidėjas, kai Sabui sužibėti ryškiausiomis spalvomis nepavyko.

„Atsižvelgdamas į Europos čempionatą, aš einu į Jono Valančiūno pusę. Domantas Sabonis dabar žaidžia įspūdingą atkarpą NBA ir pretenduoja į „All-Star“ rungtynes. Tai vis dar yra 2022-ieji metai. Praėjusį sezoną D.Sabonis pradėjo „Indiana Pacers“, užbaigė „Sacramento Kings“. Atkrintamosiose jis nežaidė, kai J.Valančiūnas su jauna „Pelicans“ praėjo įkrintamąsias, iškovojo vietą atkrintamosiose ir neblogoje serijoje kovoje be Ziono Williamsono su „Phoenix Suns“. Europos čempionate matėme įspūdingą Jono dominavimą prieš Vokietiją ir prieš kai kuriuos kitus varžovus. Galime kalbėti apie tai, kad Jonas buvo atakuojamas savoje aikštelės pusėje, bet prieš Ispaniją niekas nesužaidė. Geresnį turnyrą pagal skaičius turėjo JV“, – sakė sporto komentatorius Rytis Vyšniauskas.

Metų treneris – Šarūnas Jasikevičius

youtube stopkadras/Šarūnas Jasikevičius
youtube stopkadras/Šarūnas Jasikevičius

Giedrius Žibėnas sugrąžino Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) titulą į Vilnių po 12 metų pertraukos, Nenadas Čanakas su Panevėžio „Lietkabeliu“ nukalė geriausią sezoną klubo istorijoje, tačiau šioje nominacijoje ir vėl triumfavo geriausias šiuo metu lietuvis treneris Šarūnas Jasikevičius.

Nors praėjęs sezonas Šarui ir „Barcelona“ komandai nebuvo pats saldžiausias. Katalonijos ekipa reguliariajame sezone iškovojo pirmąsias vietas ir Eurolygoje, ir Ispanijoje, bet liko be abiejų šių titulų. Eurolygos pusfinalyje kelią užstojo Madrido „Real“, kuriai „Barca“ nusileido ir kovoje dėl šalies trofėjaus.

„Metų treneris be kalbų yra Šaras, – sakė L.Kleiza. – Jis treniruoja „Barcelona“, o tai yra nepalyginami dalykai su kitais treneriais. Taip, „Rytas“ laimėjo LKL, bet čia yra tik LKL. Šaras nelaimėjo Eurolygos, bet žaidė finalo ketverte, kuriame, kaip ir Ispanijos čempionate, pralaimėjo Madrido „Real“ komandai. Jie laimėjo Ispanijos taurę. Suprantu argumentus už Giedrių Žibėną, bet lygių skirtumas yra nepalyginamas, lyg žiguliuką lygintume su „Ferrari“ automobiliu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius