Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 01

Kai nuomonės nesutampa: Lietuvos krepšinio žvaigždės – apie būsimus NBA čempionus

Du superklubai „Cleveland Cavaliers“ ir „Golden State Warriors“ naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Ouklande pradeda NBA finalo seriją iki keturių pergalių. Jonas Valančiūnas, Donatas Motiejūnas ir Šarūnas Marčiulionis taip pat turi savo nuomonę apie intriguojančio NBA finalo favoritus.
Lietuvos krepšininkai Š.Marčiulionis, D.Motiejūnas ir J.Valančiūnas pasisakė apie NBA favoritus
Lietuvos krepšininkai Š.Marčiulionis, D.Motiejūnas ir J.Valančiūnas pasisakė apie NBA favoritus

J.Valančiūnas: „Tegu laimi Klivlandas“

J.Valančiūnas prieš kelias savaites dar pats kovojo prieš LeBroną Jamesą ir kitus „Cavaliers“ krepšininkus.

Turbūt tai padėjo Jonui pasirinkti favoritus NBA finalo serijoje, kurioje „Cavaliers“ gina prieš metus iškovotą titulą.

„Kadangi mes pralaimėjome Klivlandui, tegu Klivlandas ir laimi“, – apsilankęs 15min video studijoje juokėsi J.Valančiūnas.

VIDEO: Jonas Valančiūnas apie poilsį Lietuvoje, ateitį NBA ir rinktinę

Jis ir „Toronto Raptors“ komanda susidūrė su „Cavaliers“ galia NBA Rytų konferencijos pusfinalyje. Ten Klivlando krepšininkai buvo stipresni visuose keturiuose mačuose. „Cavaliers“ neužtruko ir Rytų konferencijos finale, kur įveikę „Boston Celtics“ ekipą 4:1, įšoko į lemiamą akistatą su Vakarų konferencijos nugalėtojais „Warriors“ krepšininkais.

„Bus labai įdomi kova, abi komandos žaidžia labai gerai. Šiemet nedaug kuriems kilo klausimų, kas pateks į NBA finalą, ypač iš Rytų konferencijos. Bet sunku nuspėti, kas laimės finale“, – svarstė J.Valančiūnas.

„Scanpix“ nuotr./Jono Valančiūno sėkmingas pasirodymas komandos neišgelbėjo žaidžiant prieš L.Jamesą.
„Scanpix“ nuotr./Jono Valančiūno sėkmingas pasirodymas komandos neišgelbėjo žaidžiant prieš L.Jamesą.

Š.Marčiulionis serga už San Francisko komandą

Iš savo šališkos patirties į NBA finalus žvelgė ir Š.Marčiulionis, kuris pats žaidė „Warriors“ komandoje 1989-1994 metais ir iki šiol dažnai apsilanko San Franciske, kur tebeturi daug draugų ir pažįstamų.

Š.Marčiulioniui vis dar skaudu prisiminti praėjusių metų NBA finalą, kai „Cavaliers“ įveikė buvusią jo komandą dramatiškoje serijoje 4:3.

Ką jis regi 2017 metų NBA čempionais?

„Matyti ir norėti yra du skirtingi dalykai. Aš, aišku, norėčiau, kad „Warriors“, šįkart su Kevinu Durantu, pakartotų tą nuostabią pasaką, kuri buvo prieš dvejus metus, – 2015 metų „Warriors“ triumfą NBA pirmenybėse prisiminė Š.Marčiulionis. – Manau, kad „Warriors“ turi realias galimybes. Truputį daugiau poilsio, be to pasistiprino Kevinu Durantu. Bus įdomu.“

VIDEO: „Atsarginiai“: NBA finalas ir išskirtiniai Šarūno Marčiulionio pasakojimai bei prisipažinimas

Diskutuodamas 24sek video laidoje apie NBA „Atsarginiai“ legendinis krepšininkas svarstė, jog itin galingu klubu pavirtęs „Warriors“ nesumažino intrigos pirmenybėse, kai prie kelių žvaigždžių praėjusią vasarą prisidėjo ir K.Durantas.

„Nėra taip krepšinyje, kad prie trijų žaidėjų priklijavus ketvirtą ir jo statistiką, jie iškart taptų pirmi, – pabrėžė Š.Marčiulionis. – Gaila, kad kitos komandos nesudaro konkurencijos. „Clippers“ nukrito, nors turėjo perspektyvų ir važiavo į priekį.

atsarginiai-marciulionis
atsarginiai-marciulionis

Viskas priklauso nuo chemijos, nuo komandos. San Francisko aplinka suteikia teigiamą energetiką, atrodo, kad jie nebegali būti antri ar treti.

„Warriors“ reorganizavosi prieš ketverius metus. Dabar tas pats laukia „Spurs“ klubo, „Clippers“ ėjimai nepasiteisino. Hjūstonas dar padarys sprendimus. „Warriors“ galbūt dar išliks priekyje metus ar kitus. Kol kas nematau, kas kas jiems galėtų pasipriešinti.“

D.Motiejūnui patinka „Spurs“, bet stipriausia laiko „Warriors“

Dar vienas NBA lietuvis D.Motiejūnas šiemet „New Orleans Pelicans“ gretose kovojo prieš elitines planetos ekipas.

Šiam Lietuvos krepšininkui mėgstamiausia NBA komanda yra „San Antonio Spurs“, o jos lyderį Kawhi Leonardą D.Motiejūnas net vadina geriausiu pasaulio krepšininku šiuo metu – geresniu už patį LeBroną.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Atsarginių“ laidoje svečiavosi Donatas Motiejūnas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Atsarginių“ laidoje svečiavosi Donatas Motiejūnas

Bet „Warriors“ įveikė visus varžovus atkrintamosiose varžybų serijose vienodu rezultatu – 4:0, taip pat ir „Spurs“ Vakarų konferencijos finale.

24sek video laidoje „Atsarginiai“ apsilankęs D.Motiejūnas nujautė, jog taip pat bus. Su NBA aukso žiedais ant pirštų jis šiais metais regi „Warriors“ krepšininkus.

„Galvoju, kad laimės „Golden State Warriors“, – paklaustas apie NBA atkrintamųjų varžybų favoritus, sakė D.Motiejūnas. – Pagal sudėtį, pagal tai kaip žaidžia, jei išvengs traumų, ji yra pati stipriausia komanda šiuo metu NBA“.

VIDEO: D.Motiejūnas – apie sveikatą, NBA, žaidimą Europoje ir rinktinėje: „Ši vasara man bus kritinė“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius