Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 05

Lietuvos rinktine paverstas „Perlas“ suomiams priešinosi tik iki pertraukos

Lietuvos rinktinės marškinėliais aprengti Vilniaus „Perlo“ jaunieji krepšininkai gėdos nepadarė. Arvydo Gronskio auklėtiniai trečiadienio vakarą svečiuose 75:103 pralaimėjo draugiškas rungtynes planetos pirmenybių atrankai besiruošiančiai Suomijos rinktinei, bet savo kur kas labiau patyrusius varžovus du kėlinius vertė kaip reikiant prakaituoti.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / krepsinionamai.lt nuotr.

Priminsime, kad pagal pirminį Lietuvos ir Suomijos krepšinio federacijų sumanymą, į Espą turėjo vykti Dainiaus Adomaičio treniruojama nacionalinė vyrų rinktinė, bet laiku surinkti krepšininkų į stovyklą nepavyko, tad galiausiai LKF vadovybei teko ieškoti gelbėjimosi rato, kuriuo tapo Vilniaus ekipa.

Pasaulio čempionato atrankos dvikovas su Kroatija ir Nyderlandais žaisianti Lietuvos rinktinė treniruočių stovyklą pradės penktadienį, o sekmadienį Vilniuje sužais kontrolines rungtynes su latviais.

Lietuvos rinktinės aprangą vilkėję jauni vilniečiai gana solidžiai pradėjo rungtynes ir pirmosiomis minutėmis kur kas labiau patyrusiems šeimininkams davė rimtą mūšį.

Karolis Giedraitis, Margiris Normantas ir Marekas Blaževičius buvo sunkiai įmenamos mįslės šeimininkams ir po pirmojo ketvirčio suomiai turėjo vos penkių taškų persvarą – 26:21.

Vaizdas aikštelėje nepasikeitė ir antrajame kėlinyje. Suomiams ypač sunkiai sekėsi stabdyti septyniolikmetį M.Blaževičių, o įpusėjus dvikovai šeimininkai pirmavo 47:44.

Visgi po pertraukos „Perlo“ jaunimas susidūrė su karčia realybe. Kėlinį suomiai pradėjo atkarpa 7:0, įgijo dviženklį pranašumą ir pradėjo milžinišku greičiu tolti.

Po galingo suomių spurto 29:2 šeimininkai dar trečiajame kėlinyje įgijo 30 taškų persvarą (76:46), tad paskutinės mačo minutės tebuvo formalumas.

Per jas vilniečiams pavyko deficitą kiek aptirpdyti, bet svarbiausi klausimai jau buvo atsakyti kur kas anksčiau.

Suomijos rinktinė taip pat pasiekė pasaulio čempionato atrankos antrą etapą. Tris pergales pirmajame etape iškovoję Henriko Dettmanno auklėtiniai repetavo prieš dvikovas su prancūzais bei Bosnija ir Hercegovina.

„Perlas“: Marekas Blaževičius 25 (7 atk. kam.), Karolis Giedraitis 12, Margiris Normantas ir Einaras Tubutis po 11, Simas Jarumbauskas 7 (6 atk. kam., 6 rez. perd.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius