Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 06 08

Lietuvos rinktinės naujokas Mindaugas Girdžiūnas tikėjosi Jono Kazlausko kvietimo

Lietuvos rinktinės stovykloje Palangoje išvysime tris naujus veidus. Pirmą kartą su geriausiais Lietuvos krepšininkais sportuos Mindaugas Girdžiūnas, Vaidas Kariniauskas ir Marius Grigonis. Nė vienas kitas žaidėjas turbūt neapsidžiaugė išvydęs 20-ies rinktinės kandidatų sąrašo taip, kaip šie trys vyrai.
Mindaugas Girdžiūnas
Mindaugas Girdžiūnas / Algirdo Venskaus nuotr.

„Labai labai džiaugiuosi. Pats dabar sąrašą pamačiau savo akimis. Tikrai džiaugiuosi“, – švytėjo Klaipėdos „Neptūno“ įžaidėjas Mindaugas Girdžiūnas.

Geriausią sezoną karjeroje sužaidęs 27 metų 188 cm ūgio krepšininkas tikėjosi sulaukti Jono Kazlausko įvertinimo.

Jis jau pernai buvo arti nacionalinės komandos slenksčio.

„Tikrai tikėjausi. Pernai gal nebuvo tokio tikėjimo, bet šiemet tikrai tikėjausi. Džiaugiuosi, kad treneris suteikė šansą“, – sakė M.Girdžiūnas.

Nors M.Girdžiūnas yra vienas realiausių kandidatų tapti Manto Kalniečio dubleriu, „Neptūno“ atakų organizatorius neužbėga įvykiams už akių. Dėl antro įžaidėjo pozicijos Mindaugas konkuruos su Adu Juškevičiumi ir Vaidu Kariniausku.

Rinktinėje visi siekia bendro tikslo. Nemanau, kad turėtų būti kažkokios kovos. Juk visi esame vienoje komandoje.

Beje, pats M.Girdžiūnas į kolegas nežiūri kaip į konkurentus.

„Rinktinėje visi siekia bendro tikslo. Nemanau, kad turėtų būti kažkokios kovos. Juk visi esame vienoje komandoje. O konkurencija yra geras dalykas. Reikia siekti, sportuoti ir manau, kad viskas gerai. Tai bus jau trenerio pasirinkimas“, – samprotavo M.Girdžiūnas.

Vidutiniškai 10,6 taško, 2,6 rezultatyvaus perdavimo ir 11,1 naudingumo balo LKL čempionate rinkęs įžaidėjas planuoja keletą dienų pailsėti, o vėliau pradėti ruoštis rinktinės stovyklai Palangoje, kuri prasidės birželio 20-ąją.

„Kažko super nereikia sportuoti. Reikia palaikyti formą ir prieš stovyklą atgauti jėgas“, – sakė pirmadienio vakarą sidabrinį LKL apdovanojimą su „Neptūnu“ laimėjęs M.Girdžiūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius