Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 09

Lietuvos rinktinės priešininkai išgyvena šį tą rimčiau nei Domanto Sabonio problemą

Neprognozuojamą sudėtį surinkę Kroatijos krepšininkai trečiadienio vakarą Orleane lietuvius galėjo sutikti dar galingesni. Tačiau Domanto Sabonio problemą išgyveno ir mūsų priešininkai pasiruošimo Europos čempionatui cikle. Tik šioje istorijoje buvo dar daugiau su krepšiniu nesusijusių ir jo nepuošiančių detalių.
Ivica Zubacas ir Ante Žižičius
Ivica Zubacas ir Ante Žižičius / „Scanpix“/AP nuotr.
Eurobasket '17 pasiruošimas | Lietuva – Kroatija | 21:00 | Orleanas

Europos pirmenybes lietuvių priešininkai pasitinka be trijų NBA atstovų – Ivica Zubaco („Los Angeles Lakers“), Ante Žižičiaus („Boston Celtics“) ir Damjano Rudežo („Orlando Magic“).

Su šiais vyrukais kroatai būtų turėję jauną, bet labai pavojingą ir gilią priekinę liniją, kuri pagrįstai įpaišytų lietuvių vakaro varžovus į Europos čempionato favoritų gretas.

Ivica Zubacas ir Ante Žižičius – Kroatijos krepšinio „centrų“ ateitis.

20-metis I.Zubacas 2016-ųjų NBA naujokų biržoje buvo pakviestas 32-uoju šaukimu. Praėjusį NBA sezoną jis tesužaidė 38 rungtynes iš 82, bet kai gaudavo šansą, puldavo juo naudotis – vid. per 16 minučių rinkdavo 7,5 taško ir 4,2 kamuolio.

Tačiau naujasis „Lakers“ vadovas Magicas Johnsonas turėjo kitokį vasaros planą talentingam kroatui.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Carmelo Anthony ir Ivica Zubacas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Carmelo Anthony ir Ivica Zubacas

Jis rekomendavo I.Zubacui likti „Lakers“ ir už papildomą darbą bei pasiruošimą vasarą pažadėjo dar solidesnį vaidmenį Angelų mieste kitą sezoną.

Istorijos pabaiga – I.Zubaco šiemet nėra Kroatijos rinktinėje. Panašiai kaip Domanto Sabonio, kurio dėl „Indiana Pacers“ rekomendacijų nematysime lietuvių gretose.

Tiesa, gero I.Zubaco bičiulio A.Žižičiaus istorija kiek kitokia.

20-metis 213 cm ūgio A.Žižičius, į NBA pernai patekęs 23-iuoju šaukimu, ruošiasi debiutui stipriausioje krepšinio lygoje. Bet jo sprendimą galėjo lemti daug asmeniškesni niuansai.

Mat, kai A.Žižičius 2014–2016 metais augo Zagrebo „Cibona“ sistemoje, klubo prezidento pareigas užėmė dabartinis rinktinės treneris Aleksandras Petrovičius.

Jis praėjusį sezoną nenorėjo parduoti galingai žaidusio talento Stambulo „Daruššafaka“ klubui, kuris už išpirką iki sezono pabaigos Zagrebo ekipai pasiūlė 250 tūkst. eurų su galimybe gauti 550 tūkst. eurų išpirką iš „Celtics“ vasarą, kai šis persikels į NBA.

A.Petrovičius buvo kategoriškas – A.Žižičius buvo svarbi „Cibona“ planų dalis, o Zagrebo klubas taikėsi į Adrijos lygos finalo ketvertą.

„Scanpix“ nuotr./Ante Žižičius
„Scanpix“ nuotr./Ante Žižičius

Tačiau „Cibonai“ taip reikėjo pinigų, kad klubo bosai nepaisė prezidento sprendimo ir sutiko atiduoti jį turkams.

Taip „Cibona“ pamynė A.Petrovičiaus principus. Legendinio Draženo Petrovičiaus brolis įsižeidė ir pasitraukė iš komandos.

Trenerį turėjo užrūstinti ne tik A.Žižičius, bet ir jo agentas Miško Ražnatovičius, smarkiai prisidėjęs prie sandorio su Davido Blatto treniruojama komanda.

Beje, garsus Serbijos agentas atstovauja ir I.Zubacui. Jo irgi nėra Kroatijos rinktinėje. Sutapimas?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius