-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 07

Neįprastas Lietuvos rinktinės sąrašas – be Donato Motiejūno

Lietuvos rinktinė ruošiasi kilti į 2019-ųjų pasaulio čempionato atranką be geriausių žaidėjų. Dainius Adomaitis likus 17 dienų iki pirmųjų FIBA „langų“ rungtynių paskelbė penkiolikos žaidėjų sąrašą, kuris laukiamas pirmojoje nacionalinės komandos stovykloje Palangoje. Sąraše nėra ir Kinijoje žaidžiančio Donato Motiejūno, kuris teoriškai galėtų rungtyniauti atrankoje.
Dainius Adomaitis ir Donatas Motiejūnas
Dainius Adomaitis ir Donatas Motiejūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Kalbėjome su Donatu. Laiko skirtumas Kinijoje ir aklimatizacija – viskas susideda. Nusprendėme išbandyti kitus žaidėjus ir leisti jam rengtis kitai sezono pusei.

Jo gyvenime yra naujas iššūkis – nauja lyga, nauja komanda ir noras pasirodyti gerai. Apsvarstėme visus variantus“, – kodėl Donato Motiejūno nėra sąraše, paaiškino D.Adomaitis.

Sutrumpintame sąraše nėra Eurolygos krepšininkų: Manto Kalniečio, Artūro Gudaičio, Luko Lekavičiaus, Jono Mačiulio, Pauliaus Jankūno, Edgaro Ulanovo, Antano Kavaliausko, Artūro Milaknio. Taip pat – NBA žaidėjų Jono Valančiūno, Mindaugo Kuzminsko ir Domanto Sabonio.

Iš 2017-ųjų Europos čempionato rinktinės sudėties D.Adomaitis į stovyklą nekviečia Martyno Gecevičiaus, kuris vėlokai susirado klubą ir pratęsė karjerą Lenkijoje.

Vardas Pavardė Klubas
Adas Juškevičius Panevėžio „Lietkabelis“
Mindaugas Girdžiūnas Klaipėdos „Neptūnas“
Šarūnas Vasiliauskas Trabzono „Trabzonspor“
Marius Grigonis Berlyno „Alba“
Renaldas Seibutis Klaipėdos „Neptūnas“
Rokas Giedraitis Vilniaus „Lietuvos rytas“
Deividas Gailius Burgoso „Miraflores“
Arnas Butkevičius Klaipėdos „Neptūnas“
Arnoldas Kulboka Kapo d‘Orlando „Betaland“
Gediminas Orelikas Venecijos „Umana Reyer“
Eimantas Bendžius Santjago de Kompostelos „Monbus Obradoiro“
Kšištofas Lavrinovičius Panevėžio „Lietkabelis“
Evaldas Kairys Biujukčekmedžės „Demir Insaat“
Vaidas Čepukaitis Panevėžio „Lietkabelis“
Laurynas Birutis „Šiauliai“

D.Adomaitis dar nelaidoja vilčių, kad nacionalinėje komandoje pavyks išvysti Eurolygos krepšininkus, tačiau ruošiasi dirbti su sąraše įrašytais vyrais.

„Žinome, kokia situacija ir daug šansų nėra, kad jie žaistų. Bet jei ji pasikeis, tai mes dar turėsime galimybę juos įtraukti.

Daug diskutavome šiuo klausimu. Žinote, skambinti žaidėjui ir kalbėti, kad esi reikalingas, bet palauk, nežinau, ar galėsi žaisti, jei kitas galės atvažiuoti... Tai ne. Mes apsisprendėme, kad žaisime su šiais žaidėjais“, – sakė D.Adomaitis.

Tiesa, šansus, kad Eurolygos krepšininkai prisijungs prie rinktinės antrosioms rungtynėms su Lenkija, D.Adomaitis įvertino „50 ant 50“.

Eurolygos klubai jau bus sužaidę savo mačus penktadienį. Pavyzdžiui, „Žalgiris“ turės rungtynes ketvirtadienį. Lietuvių ir lenkų mačas Klaipėdoje su vyks sekmadienį.

„Pagrindinė problema visiems ta, kad klubai bijo dėl žaidėjų sveikatos. Jie mato langus kaip galimybę išsigydyti traumas. Visi bando ieškoti pasiteisinimų ir rūpinasi savo žaidėjais“, – pridūrė D.Adomaitis.

Ne visi sąraše esantys žaidėjai tikrai žais rinktinėje. Kai kurie turi sveikatos problemų. Pavyzdžiui, Marius Grigonis, kuris dar nėra tikras, ar galės atvykti į Palangą.

D.Adomaitis nuramino dėl Kšištofo Lavrinovičiaus sveikatos ir patikino, kad galimybės jį išvysti rinktinėje yra didelės.

Iš 15-os kandidatų D.Adomaitis rungtynėms atrinks 12.

Į pirmąją stovyklą Palangoje nacionalinė komanda rinksis lapkričio 20-ąją.

Pirmąsias pasaulio čempionato atrankos rungtynes Lietuva lapkričio 24-ąją žais Prištinoje su Kosovo rinktine.

Lapkričio 26-ąją lietuviai jau namuose, Klaipėdoje, priims Lenkijos krepšininkus.

VIDEO: „Ginčas“: „Žalgiris“ (ne)privalo išleisti žaidėjus į rinktinę, M.Kuzminsko kryptis į Europą ir „Lietuvos ryto“ klaidos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius