Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 16

Lietuvos rinktinės uždavinys – specifinio varžovo bausmės, iš kurių reikia pasimokyti

Juozas Petkevičius Lietuvos rinktinės treniruotės pabaigoje lyg per atostogas pliaže patogiai įsitaisė kėdėje ir atsilošė už pakaušio susidėjęs rankas. Jis su kolegomis stebėjo treniruotės uogą – metimų nuo vidurio linijos konkursą. Ten žibėjo Eimantas Bendžius, kurios taiklumas nepadarytų gėdos ir metant paprastus tritaškius – 3 iš 7. Po emocinio karo Osijeke lietuviai atpalaidavo nervus, bet specifinį priešininką pasitinka su didžiausia pagarba.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Statistinis lietuvis jums galėtų išvardyti bent kelias Olandijos futbolininkų pavardes, bet Nyderlandų krepšinio rinktinės sudėtis – rimtas uždavinys net ir pasikausčiusiam aistruoliui.

Charlonas Kloofas, Yannickas Franke'as ir Roelandas Shaftenaaras – tai Nyderlandų komandos lyderiai, kuriuos, ko gero, daugelis girdite pirmą kartą.

Tačiau Dainius Adomaitis ruošdamas Lietuvos ekipą aštuntajam pasaulio čempionato atrankos iššūkiui akcentuoja ne jas, o specifinį varžovo žaidimo braižą.

Specialistas ne veltui saugosi priešininko. Nyderlandai šioje atrankoje jau įgėlė Kroatijos ir Italijos rinktinėms, tad lietuviai turi būti budrūs, bandydami užsitikrinti vietą 2019-ųjų pasaulio čempionate Kinijoje.

Būtent pergalė prieš Nyderlandus į kišenę įdės mūsiškiams kelialapį į svarbiausią pastarųjų dvejų metų krepšinio turnyrą.

„Apie tai negalvojame, nes Nyderlandai yra gera komanda, kuri įveikė Italiją ir Kroatiją. Jie atvažiuoja čia nusiteikę užsikabinti – jiems tai vienos lemiamų rungtynių“, – po rytinės treniruotės sekmadienį žurnalistams akcentavo D.Adomaitis.

Pasaulio čempionato atrankos J grupė

1. Lietuva 7-0
2. Italija 5-2
3. Vengrija 4-3
4. Nyderlandai 3-4
5. Kroatija 3-4
6. Lenkija 3-4

– Kokias klaidas darė italai su kroatais, kad paslydo prieš Nyderlandus?

– Pagrindinis dalykas tas, kad jie žaidžia fizinį krepšinį. Viduje jie turi gerą ūgį. Tai atletiška komanda. Jeigu jiems neprilygsi fizika, tave gali nubausti. Jų gynyba – specifinė. Jų žaidimas daug kur pagrįstas baudos aikštelėje.

– Ar prie to specifinio žaidimo matysime kitokias lietuvių rotacijas?

– Ta specifika yra detalėse. Taktikoje reiks kažką truputį pakeisti, bet svarbiausia žinoti, kur juos atakuoti.

– Kur jie pažeidžiamiausi?

– Manau, pikenrolo ir pikenkpopo situacijose.

– Sakoma, kad Nyderlandų silpnybės atsiskleidžia prie pozicinio krepšinio. Kiek tame yra tiesos?

– Ne tai, kad jiems jis neparankus. Tai labai agresyvi komanda ir jie nori greitinti žaidimą, spausti kamuolį. Be to, jie labai susispaudžia baudos aikštelėje ir provokuoja varžovus mesti daug tritaškių.

Jeigu varžovai prameta, atkovoję kamuolius bėga į greitą puolimą. Turėsime daug situacijų mesti ir reikės pataikyti. Bet tuo pačiu kai kur reikės atakuoti kai kuriuos žaidėjus.

– Lietuvos krepšinio sirgaliai turbūt sunkiai galėtų išvardyti bent vieną Nyderlandų žaidėją. Į kuriuos siūlytumėte atkreipti dėmesį?

– Jie turi daug skirtingų žaidėjų skirtingose pozicijose. Ir ketvirtoje pozicijoje yra labai pavojingas žaidėjas su geru ūgiu. Jų įžaidėjas taip pat labai agresyvus ir puolime, ir gynyboje. Kaip komanda, jie atrodo tikrai neblogai. Jie turi ir Ispanijos krepšinio lygos žaidėjų.

Jokių būdu negalima jų nuvertinti ir mes to nesiruošiame daryti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius