-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 17

Kritinis Lietuvos rinktinės varžovas – lyg „Golden State Warriors“

Prieš Lietuvą – „Golden State Warriors“ su Stephenu Curry priešaky. Gerai, kad tai tik vaizdingas Beno Matkevičiaus palyginimas su Australija, kadangi olimpinių žaidynių ketvirtfinalis, ko gero, būtų neperkopiamas barjeras. Australai savo žaidimu šiek tiek primena „Warriors“. Ne tik žaidimu, bet ir pergalėmis. Lietuvos laukia beprotiškai sunkus degantis ketvirtfinalio etapas.
Andrew Bogutas ir Stephenas Curry
Andrew Bogutas ir Stephenas Curry / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Rio 2016 | Lietuva – Australija | 17:00

„Australai palieka labai įspūdingą įspūdį. Jie labai geros formos. Turbūt geriausios, kokią esu matęs, – neslėpė Lietuvos rinktinės skautas Benas Matkevičius, netrukus šyptelėdamas.

– Jų žaidimas labai gražus, labai greitai visi juda, gerai skaito žaidimą. Šiek tiek man jie primena „Golden State Warriors“. Jie labai gerai perduoda kamuolį. Jei užtveria vieną pusę, jie greitai metasi į kitą. Millsas – kaip savotiškas Stephenas Curry“.

B.Matkevičius šypsosi, bet Lietuvos rinktinės skautas tokiais komplimentais apibėrė australus ne be reikalo.

Australijai niekada netrūko talento – bent kelių NBA žaidėjų. Bet australai dar niekada nebuvo tokie subrendę pergalėms. Pavyzdžiui, šios rinktinės lyderiai Andrew Bogutas, Patrickas Millsas, Aronas Baynesas ir Matthew Dellavedova per trejus pastaruosius metus yra bent kartą laimėję NBA čempionų titulą.

VIDEO: Prieš Australijos ir Lietuvos krepšininkų žūtbūtinį mūšį – įdomūs istoriniai faktai

Todėl čempioniškas mentalitetas ir žaidėjų jėga, greitis bei kovingumas pakėlė australų krepšinį į naują lygį.

Turime sutvirtėti gynyboje ir parodyti Lietuvos krepšinio charakterį.

„Australai subrendo. Visi žaidėjai turi daug patirties. Prisidėjo jaunesni, kurie gerai atlieka savo vaidmenį. Tiesiog tai subrendusi komanda savo pike. Jie ir į Rio atvažiavo su aukštais tikslais. Australai nusiteikę žengti toliau“, – perspėja B.Matkevičius.

Australiją taip pat sužavėjo „kengūrų“ žaidimas. Ne tik antroji vieta, bet, svarbiausia, visa galva pranoktos elitinės Europos krepšinio atstovės Prancūzija (87:66) ir Serbija (95:80).

Negana to, su Australija iki paskutinių sekundžių vargo amerikiečiai. Ne taip, kaip prancūzai ar serbai, kurie tiesiog visą mačą vijosi NBA žvaigždes ir tiesiog išlaikė nedidelį skirtumą. Australai patys buvo nutolę nuo amerikiečių 8 taškais ir pirmavo 13 žaidimo minučių.

Australija – Prancūzija 87:66 Millsas 21
Australija – Serbija 95:80 Millsas 26
Australija – JAV 88:98 Millsas 30
Australija – Kinija 93:68 Bairstow 17
Australija – Venesuela 81:56 Gouldingas 22

„Esame šauni grupė. Žaidžiame australišką krepšinį: kietą, šiurkštų, kontaktinį, drąsų. Bet svarbiausia, kad žaidžiame negailėdami jėgų ir jau keletą metų kartu dedamės tą pamatą“, – australų sėkmės receptą 24sek nupasakojo B.Motumas.

Kaip sustabdyti tokią jėgą? Benas Matkevičius nemato kitos išeities, kaip tik drausmingai apsiginti ir kritiniu metu pademonstruoti charakterį.

„Viskas labai priklausys nuo to, kiek galėsime sugaudyti jų greitį. Turiu omenyje jų išbėgimus iš po užtvarų, užsukimus, sustabdyti metikus, neleisti lengvai perduoti kamuolio. Jei leisi atsitraukęs perduoti kamuolį, galėsime tik melstis, jog jie pramestų, – pabrėžė B.Matkevičius. – Viskas priklausys nuo mūsų gynybos agresyvumo, aštrumo, charakterio gynyboje.

Gynyboje visada gerai stovime. Turime išlaikyti koncentraciją, daugiau kalbėti, bendrauti, vienas kitam padėti gynyboje. Būti vieningi.

Manau, kad mes turime sutvirtėti gynyboje ir parodyti Lietuvos krepšinio charakterį“.

Žvaigždžių spindesys

USA TODAY Network/Sipa USA/Andrew Bogutas
USA TODAY Network/Sipa USA/Andrew Bogutas

Australijos rinktinė Rio visai neprimena tos Australijos rinktinės, su kuria lietuviai neturėjo didelio vargo pasiruošimo cikle, kai Brazilijoje šventėme pergalę 81:68.

Pirmiausia, Rio jau žaidžia visą pasirengimo etapą dėl kelio traumos praleidęs Andrew Bogutas. Be jokio pasiruošimo atvykęs į Rio jis pelno po 13 taškų, atkovoja 5,8 kamuolio, blokuoja 1,8 metimo, panašiai kaip Arvydas Sabonis iškiša po 4 rezultatyvius perdavimus ir renka 21,2 naudingumo balo – trečias naudingiausias žaidėjas visame Rio.

Andrew universalus ne tik puolime. 31-erių „centras“ yra vienas geriausiai besiginančių NBA aukštaūgių, pernai pateko į antrą geriausiai besiginančių žaidėjų penketuką.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Patrickas Millsas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Patrickas Millsas

Įžaidėjas Patrickas Millsas per 29 minutes spėja pelnyti 20,5 taško ir yra antras rezultatyviausias visame Rio.

Gynėjas Matthew Dellavedova vos per 23 minutes išdalija net 8,6 rezultatyvaus perdavimo ir yra pirmas visame Rio. Jis yra vienas geriausiai NBA besiginančių gynėjų ir gali apsunkinti vakarą Lietuvos rinktinėje spindinčiam Mantui Kalniečiui.

O kur dar antrą jaunystę išgyvenantis 36-erių veteranas Davidas Andersenas (9,8 tšk.), dar viena uola po krepšiu Aronas Baynesas (9,6 tšk., 5,8 atk. kam.) ar kitas NBA atstovas Joe Inglesas (7,2 tšk., 3,8 rez. perd.).

„Scanpix“ nuotr./Matthew Dellavedova
„Scanpix“ nuotr./Matthew Dellavedova

„Ir mes po krepšiu turime jėgos. Galėsime kovoti fiziškai. Tikimės, kad ten didesnių bėdų australai mums nepridarys, – australus analizavo B.Matkevičius.

– Australija pusę taškų renka trijų sekundžių aikštėje. Daug kas priklausys ne tik nuo metikų, bet ir nuo kovos dėl atšokusių kamuolių, nes australai 11 taškų susirenka antraisiais šansais.

Jie atkovoja labai daug kamuolių. Rungtynės su JAV buvo labai fiziškos. Visi trankėsi, ardėsi, griuvo ant kamuolio. Australai kovoja iki paskutiniųjų. Ir kai pailsėję, jie tokie ir bus.

Turėsime atsinešti energijos, kitaip bus sunku, nes jie tuo gyvena“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius