Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 18

„Lietuvos rytas“ nusitaikė į auksinės kartos vidurio puolėją

Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubas į Milaną išvykusį Artūrą Gudaitį tikisi pakeisti kitu jaunu lietuviu vidurio puolėju.
Egidijus Mockevičius
Egidijus Mockevičius / „Twitter“ nuotr.

Vilniaus komanda siūlo ilgalaikę sutartį Egidijui Mockevičiui – iš Vilniaus kilusiam 25 metų 208 cm ūgio krepšininkui, kuris pastaruosius kelerius metus praleido už Atlanto.

„Jo stilius truputį kietesnis, jis panašus į A.Gudaitį, bet tvirtesnis. Labai geras kovotojas dėl kamuolių, geras pikenrolo žaidėjas. Toks nepamaišytų, bet nežinau kokioje stadijoje derybos. Tačiau jis labai pagelbėtų“, – pripažino Vilniaus komandos treneris Rimas Kurtinaitis.

E.Mockevičius yra buvęs Lietuvos jaunimo rinktinės žaidėjas, rungtyniavęs Kazio Maksvyčio treniruojamoje talentų komandoje, kuri skynė aukso medalius įvairaus amžiaus Europos ir pasaulio pirmenybėse. Toje ekipoje E.Mockevičius buvo Jono Valančiūno dubleris.

Iš Šarūno Marčiuliono akademijos jis iškeliavo į Evansvilio universitetą, kuriam atstovavo NCAA pirmenybėse ketverius metus. Pernai baigęs studijas E.Mockevičius buvo sudaręs sutartį su „Brooklyn Nets“ klubu, tiesa, NBA nesužaidė nė vieno mačo.

Praėjusį sezoną jis rungtyniavo Long Ailando „Nets“ komandoje, žaidžiančioje D-League. E.Mockevičius buvo išplėstiniame Lietuvos rinktinės kandidatų sąraše, bet vasarą nebuvo išbandytas stovyklose, nes turėjo bėdų dėl peties.

„Lietuvos rytui“ prireikė naujo vidurio puolėjo, kai komandą panoro palikti ir į Milano „Emporio Armani“ persikėlė A.Gudaitis.

„Klubas gavo išpirką, tai buvo maksimali suma, o jis norėjo išeiti. Klubas bendru susitarimu nusprendė paleisti jį“, – sakė „Lietuvos ryto“ klubo prezidentas Antanas Guoga, vasaros pradžioje skelbęs, jog A.Gudaitis yra neparduodamas.

„Gali D.Rediką atvesti į teismą, bet A.Gudaičio į treniruotę neatvesime“, – juokavo R.Kurtinaitis, prisiminęs kitą auksinės kartos žaidėją Dovydą Rediką, kurį lydi įvairūs skandalai, tarp jų ir vagystės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius