Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 20 /19:12

„Lietuvos rytas“ tritaškiais sutalžė A.Juškevičiaus netekusį „Lietkabelį“

„Betsafe–LKL“ pirmenybėse Vilniaus „Lietuvos rytas“ (16-4) namuose 96:67 (19:17, 29:11, 19:18, 29:21) sudorojo Panevėžio „Lietkabelio“ ekipą (13-7).
Chrisas Krameris
Chrisas Krameris / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Ramūnui Butautui teko prašyti minutės pertraukėlės sužaidus kiek daugiau nei keturias minutes. „Lietkabelis“ per tą laiką pataikė vos dukart ir „Lietuvos rytas“ nutolo 13:4.

Travisas Petersonas puikiai pradėjo susitikimą, akimirksniu surinkdamas 10 taškų. Po antro jo tritaškio persvara šoktelėjo iki 16:4.

Lukas Aukštikalnis, Gintaras Leonavičius ir broliai Lavrinovičiai įnešė energijos į „Lietkabelio“ žaidimą. Spurtas 13:0 ir panevėžiečiai atsidūrė priekyje (16:17).

Tačiau Chrisas Krameris pasidarbavo abiejose aikštės pusėse ir vilniečiai susigrąžino persvarą.

Taškų sausrą Ch.Krameris nutraukė tritaškiu, o netrukus perėmė kamuolį iš centruoti prieš jį bandžiusio Žygimanto Skučo ir nurūko į priekį – perdavė kamuolį Jimmy Baronui, kuris greitą išpuolį vainikavo dar vienu tolimu šūviu (24:17).

Dvi klaidos lygioje vietoje panevėžiečiams kainavo dar keturis taškus (28:17).

R.Butautui į aikštę teko grąžinti L.Aukštikalnį – Lorenzo Williamsui regzti atakas sekėsi sunkiai. Su L.Aukštikalniu „Lietkabelis“ puolime žaidė chaotiškiau, bet efektyviau. Tiesa, skylės gynyboje neleido artėti prie vilniečių (37:25).

Baigiantis antrajam kėliniui „Lietuvos rytas“ subombardavo „Lietkabelio“ krepšį tritaškiais ir padidino persvarą iki 48:28.

VIDEO: „Betsafe-LKL“ rungtynių momentas: M. Echodo blokas L. Aukštikalniui [2018-01-20]

Per du kėlinius „Lietuvos rytas“ pataikė 9 tritaškius iš 13 (69 proc.), kai „Lietkabelis“ atsakė tik 1 tiksliu tolimu šūviu iš 6.

Trečiojo kėlinio pradžioje „Lietkabelis“ baudų metimais atkando penkis taškus (50:35), tačiau tai buvo viskas – grąžinti intrigos panevėžiečiai nepajėgė.

Prasidėjus ketvirtajam kėliniui komandas skyrė 25 taškai (73:48).

Paskutiniajame ketvirtyje prapliupo Mindaugo Girdžiūno metimai, taškus rinko Benas Madgenas ir Arnas Butkevičius.

VIDEO: „Betsafe-LKL“ rungtynių apžvalga: „Lietuvos rytas“ – „Lietkabelis“ [2018-01-20]

Rungtynes „Lietuvos rytas“ užbaigė pataikęs 17 tritaškių iš 31 (54 proc.), kai svečiai pataikė vos 3 iš 12 (25 proc.).

Įmesdami 17 tritaškių vilniečiai pakartojo šio sezono rekordą, kurį buvo pasiekę Prienų–Birštono „Vytauto“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkai. Vilniečiai taip pat pataikė daugiau tritaškių negu dvitaškių (17:16).

„Lietuvos rytas“: Travisas Petersonas 24, Mindaugas Girdžiūnas 18 (7 rez. perd.), Jimmy Baronas 12, Martynas Echodas 11 (7 atk. kam.).

„Lietkabelis“: Žanis Peineris 12 (8 rez. perd.), Lukas Aukštikalnis ir Donatas Tarolis po 11, Simas Jasaitis ir Kšištofas Lavrinovičius po 8.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LKL „Lietuvos rytas“ – „Lietkabelis“"
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LKL „Lietuvos rytas“ – „Lietkabelis“"

Tai buvo trečioji šių komandų akistata šį sezoną. Pirmoji dvikova sostinėje rugsėjo pabaigoje baigėsi šeimininkų nesėkme 81:97, tuo tarpu prieš kelias savaites „Cido“ arenoje sužaistame susitikime pergalę 75:69 pasiekė „Lietuvos ryto“ ekipa.

Netrukus po šio mačo „Lietkabelis“ paskelbė, jog iki sezono pabaigos sukirto rankomis su vyr. treneriu Ramūnu Butautu, kuris pareigose pakeitė laikinąjį vairininką Vitalijų Černijų.

Patyręs strategas greitai sustygavo klubo žaidimą ir Lietuvos čempionate iškovojo visas tris pergales.

„Lietkabelis“ pradėjo itin rezultatyviai pulti ir per šiuos mačus vidutiniškai pelnydavo po 97,6 taško. Tai gerokai daugiau, nei buvo įmetama per pirmuosius sezono mėnesius (vid. 81,1 tšk.).

Šią savaitę „Lietkabelis“ liko be svarbaus žaidėjo – į Turkiją išvyko snaiperis Adas Juškevičius, kuris buvo rezultatyviausias komandos krepšininkas „Betsafe–LKL“ pirmenybėse ir pelnydavo po 13,2 taško.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius