Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 07

„Lietuvos ryto“ klausimo nebesvarstantis Artūras Gudaitis rinktinėje nebenori būti tryliktas

Tas kamuolys jau buvo beviltiškas. Artūras Gudaitis neturėjo šansų ištraukti jo, lekiančio į užribį. Bet 123 kilogramų galiūnas pabandė. Įsibėgėjęs lyg traukinys be stabdžių, jis, bandydamas pačiupti kamuolį, trenkėsi į „Švyturio“ arenos LED reklaminį stendą ir su juo visu vos neužvirto ant Gruzijos rinktinės atsarginių suolo. A.Gudaitis galėjo neimti to kamuolio. Tačiau 210 cm ūgio centras nenori palikti treneriams jokių abejonių. Jis negali sau leisti vėl būti tryliktas.
Artūras Gudaitis
Artūras Gudaitis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Iki šios vasaros A.Gudaitis du kartus buvo pakviestas į nacionalinės komandos stovyklą. Abusyk treneris Jonas Kazlauskas atkabino centrą paskutinę akimirką – tryliktą.

„Galbūt gerai buvo pasisemti rinktinėje patirties iki pat galo. Bet apmaudu, nes likdavo tik vienas žingsnelis iki dvyliktuko. Šiemet stengsiuosi, kad to nebūtų“, – kukliai šyptelėjo A.Gudaitis.

Nes jei galvosi, kad tavo statusas keičiasi ir būsi pagrindiniame dvyliktuke, tai nemanau, kad tos mintys išeis į naudą.

Šiemet, atrodo, 24-erių klaipėdiečiui 13-ojo lemtis negresia.

Daugelis A.Gudaitį regi kaip Jono Valančiūno dublerį. Rinktinės stovykloje dar liko vienas vidurio puolėjas be atkabinto Martyno Sajaus – Evaldas Kairys. Tačiau pastarasis ne tik traumuotas, bet ir dar negali prilygti meistriškumu jaunesniam savo kolegai.

Tad specialistai greitai rezervavo A.Gudaičiui antro centro vietą nacionalinės komandos dvyliktuke. Pats „Lietuvos ryto“ atstovas labai atsargus.

„Nežinau... – kukliai nuleido akis sunkiausias rinktinės centras. – Stengiuosi apie tai negalvoti. Kartais ateina kažkokia mintis, kad norisi čia būti. Bet stengiesi ir dirbi. Skamba banaliai, bet taip ir yra.

Nes jei galvosi, kad tavo statusas keičiasi ir būsi pagrindiniame dvyliktuke, tai nemanau, kad tos mintys išeis į naudą.

Tiesiog dirbi, stumi save į priekį ir viskas.“

Luko Balandžio / 15min nuotr./Artūras Gudaitis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Artūras Gudaitis

A.Gudaitis šypsosi – rinktinės pretendentai E.Kairys ir M.Sajus, nagais kabindamiesi į dvyliktuką, alkūnėmis jo Palangoje neapdaužė. Užtektinai kontakto jis gauna grumdamasis po krepšiu su dviem geriausiais priekinės linijos žaidėjais Lietuvoje – Jonu Valančiūnu ir Donatu Motiejūnu.

Su šiais dviem 120 kg svorio vaikinais A.Gudaitis stumdėsi ir 2014-aisiais – pastarąjį kartą, kai D.Motiejūnas vilkėjo Lietuvos rinktinės aprangą.

„Kiekviena treniruotė yra iššūkis. Norisi laimėti bet kurį žaidimą – penkiese prieš penkis ar kurį nors pratimą. Man patinka varžytis. Kompanionai stiprūs ir dėl to tik įdomiau“, – šypsosi A.Gudaitis.

Per tuos trejus metus kompanionai smarkiai pasikeitė. Donatas Motiejūnas pridėjo raumenų masės, bet greičio neprarado. O Jonas Valančiūnas dabar agresyviau atakuoja A.Gudaitį iš vidutinio nuotolio.

Bet pasikeitė ir A.Gudaitis. Jis užsigrūdino atlikęs vieną skandalingiausių pastarųjų metų ėjimų Lietuvos krepšinyje – iš „Žalgirio“ stovyklos perėjęs į „Lietuvos rytą“.

???????????????? #Eurobasket

A post shared by Artūras Gudaitis (@gudaitisa) on

Dabar jis taip pat geriau pasiruošęs rinktinės iššūkiams, o tai patvirtina puikus A.Gudaičio startas – vidutiniškai 14 taškų ir 5 atkovoti kamuoliai per pirmąsias dvejas kontrolines rungtynes su Lenkija ir Gruzija.

Jam nebereikėjo jaudintis vykstant į nacionalinės komandos stovyklą Palangoje.

Jis jau žino ir Lietuvos rinktinės taisykles, nors vadovaujant Dainiui Adomaičiui jos kiek pasikeitė.

A.Gudaičio teigimu, J.Kazlauskas turėjo didesnį atstumą nuo žaidėjų, o D.Adomaitis palaiko glaudesnį ryšį.

„Manau, nuo to tik geriau“, – pabrėžė A.Gudaitis.

Vieną jauniausių rinktinės narių dabar skiria ir mažesnis atstumas nuo kamuolio. Turnyre Klaipėdoje lietuviai dosniai maitino kamuoliais centrus J.Valančiūną ir A.Gudaitį. Pastarasis tą išnaudojo maksimaliai – buvo ne tik rezultatyviausias komandos žaidėjas, bet taip pat ir efektyviausias – jam būnant aikštėje lietuviai įmetė 9 taškais daugiau nei varžovai.

Prieš trejus metus A.Gudaitis prieš ginčo kamuolį atsisuko į vieną iš brolių Lavrinovičių ir kiek sutrikęs paklausė: „Kaip man reikės žaisti?“

Bet Lavrinovičiaus nuraminimo nebereikėjo – A.Gudaitis pasitikėjo savo jėgomis ir solidžiai judėjo baudos aikštelėje.

„Kuo pasikeičiau? Nebėra to jauduliuko. Kuo ilgiau žaidi, tuo geriau skaitai žaidimą ir supranti, kaip elgtis už aikštelės ribų“, – pasakojo A.Gudaitis.

Linkiu „Lietuvos rytui“ sėkmės siekiant tų tikslų. Aš, kaip žaidėjas, esu profesionalas – turėsiu žaisti ir atlikti savo darbą kuo geriau.

Viešas pareiškimas nieko nepakeitė

Lietuvos rinktinės apranga ir kitų rinktinių iššūkiai padeda A.Gudaičiui užmiršti vieną nemalonią temą.

Ją tik nuolat primena nepailstančių Turkijos aistruolių žinutės. Net kai Stambulo „Bešiktaš“ pranešė, kad skolinasi iš Madrido „Real“ buvusį žalgirietį Augusto Limą ir A.Gudaičiui durys į šią komandą užsitrenkė, atsirado žmonių, kurie toliau atakavo lietuvį asmeninėmis žinutėmis.

Po viena fotografija A.Gudaitis socialiniame tinkle „Instagram“ sulaukė beveik 900 komentarų, kurių 95 proc. buvo „Come to Bešiktaš“ – atvyk į „Bešiktaš“ klubą.

Lietuva ????????????????

A post shared by Artūras Gudaitis (@gudaitisa) on

„Žinote, tie turkų sirgaliai karšti ir jie taip lengvai nenuleidžia rankų, – juokėsi A.Gudaitis. – Bet jie pasiėmė Limą ir manau, kad tas klausimas baigtas.

Neatrašinėju. Jeigu būčiau klubo dalis, galbūt ir atrašyčiau, padėkočiau už palaikymą. Bet dabar nėra tikslo, nes esu kitos komandos žaidėjas.“

Pirmąją stovyklos dieną, liepos 21-ąją, A.Gudaitis nustebino viešu pareiškimu, kad nori palikti „Lietuvos rytą“.

Tačiau išsisukti nuo iki 2018-ųjų ant sutarties įrašytų įsipareigojimų nepavyko. „Lietuvos ryto“ sporto direktorius Linas Kleiza patikino, kad A.Gudaitis liks sostinėje.

„Artūras yra jaunas ir galbūt pasikarščiavo“, – tada sakė naujasis vilniečių vadovas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Linas Kleiza
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Linas Kleiza

A.Gudaitis nenori plėstis šia tema. Bet ir jis nebesvarsto „Lietuvos ryto“ klausimo.

„Pasakiau, ką pasakiau. Tai yra mano nuomonė.

Niekas nepasikeitė. Liepos 20-ąją užsidarė išpirkos langas. Jie pasakė savo viziją, kuri atrodo gražiai, bet tikiuosi, ji išsipildys darbais. Linkiu jiems sėkmės siekiant tų tikslų. Aš, kaip žaidėjas, esu profesionalas – turėsiu žaisti ir atlikti savo darbą kuo geriau.

Dabar koncentruojuosi tik į rinktinę ir apie klubą per daug nebegalvoju. Atėjo rungtynės – nebėra laiko galvoti apie ką nors kitą.“

A.Gudaitis pasikoregavo nustatymus „Instagramo“ paskyroje – jau nebegauna pranešimų, kurie informuoja apie naujus komentarus ar like'us.

Jis žino savo užduotis Lietuvos rinktinėje ir bando tapti efektyvia galingos priekinės linijos dalimi. Šalia 120 kg svorio J.Valančiūno ir D.Motiejūno, su 123 kg A.Gudaičiu lietuvių priekis atrodo išties įspūdingai.

„Ar mes fiziškiausia priekinė linija Europos čempionate? Na, dar yra ispanai su Gasoliais. Tik kai jie kartu, ispanai gal ne kiek fiziški, bet labai aukšti ir talentingi“, – šyptelėjo A.Gudaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius