Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 26

„Lietuvos ryto“ permainos: žuvies kaulai gerklėje ir būsimi svarbiausi darbai

„Lietuvos ryto“ klubo sudėties komplektacijos darbai primena Vilniaus gatvės rekonstrukciją sostinėje: jau matyti griaučiai, bet darbai sustoję, o terminas jau duotas – maždaug liepos vidurys. Tačiau darbininkai po truputį lenda į darbų aikštelę ir sudėties formavimo buldozeris jau greitai užsikurs. Kokie uždaviniai laukia naujųjų „Lietuvos ryto“ komandos architektų?
Artūras Gudaitis
Artūras Gudaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pirmiausia, į „Lietuvos rytą“ atėjęs naujas viršininkas dar neišsirinko vyriausiojo architekto, kuris su Rimu Kurtinaičiu formuos naują sudėtį.

24sek žiniomis, prie „Lietuvos ryto“ vadovybės nori prisijungti daug garsių Lietuvos krepšinio asmenybių – ne tik Arvydas Macijauskas ar Linas Kleiza, bet hierarchijos pasiskirstymas dar nesuderintas.

Kita vertus, naujieji „Lietuvos ryto“ vadai jau yra nusimatę pagrindinius darbus ir be sporto direktoriaus.

24sek žiniomis, „Lietuvos rytas“ nori išlaikyti vidurio puolėją Artūrą Gudaitį, kurį komandoje jau pageidauja matyti ir R.Kurtinaitis.

Nors treneris anksčiau skeptiškai atsiliepė apie A.Gudaičio lyderystės savybes ir uždavinėjo mįsles apie naują jo žaidimo strategiją atitinkantį „centrą“, panašu, kad R.Kurtinaitis išvydo, kur jo schemose figūruotų daug potencialo turintis 24-erių krepšininkas.

„Lietuvos rytas“ nenori nusileisti ir nėra linkęs parduoti A.Gudaičio Europos klubams už mažesnę nei 600 tūkst. eurų išpirką.

Ketinimai išlaikyti A.Gudaitį tokie rimti, kad „Lietuvos rytas“ pasiryžęs atsisakyti užsienio klubų siūlomos išpirkos ir paleisti „centrą“ į rinką be atlygio kitą vasarą, kai baigsis jo sutartis su Vilniaus komanda.

„Lietuvos rytas“ sukėlė šoką Lietuvos krepšinio rinkoje nupirkdamas A.Gudaitį iš „Žalgirio. Vilniečiai vylėsi vėliau parduoti aukštaūgį NBA komandai.

A.Gudaitį 2015-ųjų NBA naujokų biržoje 47-uoju šaukimu pakvietė „Philadelphia 76ers“ ir iškeitė į „Sacramento Kings“ ekipą, tačiau stipriausios pasaulyje krepšinio lygos durų žaidėjas nepravėrė.

Šiuose planuose figūravo standartinė NBA išpirka – 650 tūkst. JAV dolerių. „Lietuvos rytas“ nenori nusileisti ir nėra linkęs parduoti A.Gudaičio Europos klubams už mažesnę nei 600 tūkst. eurų išpirką.

A.Gudaičiui šiuo metu netrūksta dėmesio iš Europos klubų.

Kita vertus, jis ne toks didelis, kad kuris nors klubas lengva ranka numestų „Lietuvos rytui“ 600 tūkst. eurų.

Jei sprendimas išlaikyti A.Gudaitį nepasiteisins, galbūt „Lietuvos rytas“ blogiausiu atveju parduotų žaidėją už mažesnę sumą sezono metu?

Beje, paleisti „centrą“ ne taip paprasta, siekiant išlaikyti gerą komandos įvaizdį, nes „Lietuvos ryte“ ir taip nebeliko garsesnių Lietuvos krepšininkų.

„Lietuvos ryto“ vadovai ir R.Kurtinaitis tiki A.Gudaičiu ir mano, kad visi kartu gali sugrąžinti sostinės komandai prarastas pozicijas.

A.Gudaičio ateitis paaiškės labai greitai – sutartyje numatyta galimybė išpirkti sutartį iki liepos 20-osios.

Žuvies kaulai gerklėje

Luko Balandžio / 15min nuotr./Julius Jucikas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Julius Jucikas

Atėję į „Lietuvos rytą“ naujieji vadovai išvydo gerokai didesnių rūpesčių nei A.Gudaičio sutartis ir liepos 1-osios terminas.

Tai sutartys, nuo kurių „Lietuvos ryto“ piniginė plyšta lyg nuo nebereikalingų lito monetų.

Krepsinis.net duomenimis, Julius Jucikas Vilniaus klube uždirba maždaug 200 tūkst. eurų per sezoną.

Praėjusį sezoną pagal gaunamą žaidimo laiką tai buvo 13-as žmogus komandoje (vid. 8 min.). Tokia statistika už tokią sumą kitam sezonui – kaip žuvies kaulas gerklėje.

Kitas „Lietuvos ryto“ vadovų vargas – vidurio puolėjas iš Lenkijos Adamas Lapeta. Tai Tomo Pačėso vadybos „perlas“ – R.Kurtinaičiui vadovaujant mažiau nei po 10 minučių žaidęs „centras“ turi garantuotą sutartį ir kitam sezonui.

24sek žiniomis, „Lietuvos rytas“ ieško išeičių ją nutraukti.

Pagal dabartinę situaciją, „Lietuvos rytas“ turi net tris vidurio puolėjus – Artūrą Gudaitį, Adamą Lapetą ir Julių Juciką. Tai pati pilniausia vilniečių pozicija, bet teoriškai nė vieno iš šių žaidėjų gali nelikti komandoje. Realiausia, kad liks trečdalis – A.Gudaitis.

Lėbautojo klaustukas

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Tayloras Brownas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Tayloras Brownas

Visi prisimename Drew Gordoną, Taylorą Browną, Cleviną Hannah ir Corey Fisherį, kuriuos „Lietuvos rytas“ už drausmės pažeidimus išspyrė iš komandos prieš pat LKL mažojo finalo seriją.

Bet mažai kas prisimena, kad vienas iš tų lėbautojų turi sutartį su „Lietuvos rytu“ ir 2017–2018 m. sezonui.

Tas vyrukas yra Tayloras Brownas – vienas aktyviausių Senamiesčio gatvių naktinėtojų iš garsiojo ketverto, kuris vienaip ar kitaip vėliau išstūmė buvusį klubo prezidentą Gedvydą Vainauską iš posto.

24sek žiniomis, Vilniaus komanda gali atsisveikinti su antroje sezono dalyje komandos kapitono pareigas užėmusiu Artūru Jomantu.

Jeigu „Lietuvos rytui“ iš tikrųjų rūpi komandos įvaizdis ir disciplinos dvasia komandoje, vilniečiai privalo nutraukti sutartį su žaidėju, kuris nepaliko didelio įspūdžio per pirmuosius savo mėnesius sostinėje.

Kita vertus, T.Browno išėjimas reikštų, kad „Lietuvos rytui“ teks žūtbūt ieškoti naujų sunkiojo krašto puolėjų, nes šioje pozicijoje atsivers smegduobė.

24sek žiniomis, Vilniaus komanda gali atsisveikinti su antroje sezono dalyje komandos kapitono pareigas užėmusiu Artūru Jomantu.

Nepanašu, kad R.Kurtinaitis savo schemose matytų Laimoną Kisielių, kurį nuolat kritikavo vadovaudamas „Lietuvos rytui“.

Pagrindinės paieškos

Naujieji „Lietuvos ryto“ vadovai kaip nebūtinai geriausią ankstesnės valdžios palikimą rado Beno Madgeno sutartį.

Vieną Panevėžio „Lietkabelio“ lyderių G.Vainausko komanda įsigijo už didžiulę kainą. 24sek žiniomis, 32-ejų australo metinė alga sieks apie 150 tūkst. eurų – bemaž triskart daugiau nei Panevėžyje.

Kita didelė problema – dvejiems metams garantuota sutartis, su galimybe ją pratęsti trečiajam sezonui.

Kartu su B.Madgeno įsigijimu „Lietuvos rytas“ beveik užrakino atakuojančio gynėjo poziciją, kurią starto penkete turėtų užimti Jimmy Baronas.

15min nuotr./Benas Madgenas vilkės „Lietuvos ryto“ aprangą
15min nuotr./Benas Madgenas vilkės „Lietuvos ryto“ aprangą

24sek žiniomis, „Lietuvos rytas“ šioje pozicijoje verčiau būtų turėjęs kitų žaidėjų. Pavyzdžiui, rinkoje yra buvęs ilgametis „Lietuvos ryto“ krepšininkas Martynas Gecevičius, dabar – iš „Žalgirio“ paleistas Renaldas Seibutis.

Bet J.Barono ir B.Madgeno sutartys surišo „Lietuvos ryto“ rankas.

Lengvojo krašto puolėjo vietą turėtų užimti Rokas Giedraitis. „Lietuvos rytas“ čia nori pasilikti ir Deividą Gailių, kurio vertė po praėjusio sunkaus sezono smuko bemaž perpus, tačiau galingas finišas mažajame finale leido patikėti 29-erių krepšininko rezervais.

Jeigu logiškai išsispręs T.Browno klausimas, „Lietuvos rytas“ turės kruopščiai surasti ne tik naująjį sunkųjį krašto puolėją, bet ir įžaidėją.

Būtent pagrindinio įžaidėjo paieškos yra svarbiausias R.Kurtinaičio ir naujo „Lietuvos ryto“ sporto direktoriaus vasaros darbas.

Pats vilniečių treneris yra minėjęs, kad įžaidėjo ir „centro“ pozicijos yra svarbiausios jo žaidimo schemose.

Likusias pozicijas „Lietuvos rytas“ turės užpildyti solidžiais atsarginiais ir jaunimu. Galima prognozuoti, kad dėl Vilniaus savivaldybės dėmesio į „Lietuvos ryto“ permainas pastarajam gali būti suteikta daugiau galimybių pasireikšti atsinaujinusioje komandoje.

„Lietuvos ryto“ sudėtis:
Įžaidėjai: Margiris Normantas
Atakuojantys gynėjai: Jimmy Baronas, Benas Madgenas
Lengvieji krašto puolėjai: Rokas Giedraitis
Sunkieji krašto puolėjai: Tayloras Brownas
„Centrai“: Artūras Gudaitis, Adamas Lapeta, Julius Jucikas

Kai Kauno „Žalgiris“ jau 99 procentais susikomplektavo sudėtį 2017–2018 m. sezonui, Vilniuje laukia labai įdomus mėnuo.

Naujasis komandos savininkas Antanas Guoga pažadėjo sukomplektuoti komandą iki liepos vidurio. Bet kol nesuformuota vadovybė ir neišsiaiškinta hierarchija klube, sudėties projektavimas gali užtrukti kaip Vilniaus gatvės rekonstrukcija.

Galutinės jos darbų pabaigos taip pat laukiame su didžiuliu nekantrumu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius