Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 03

„Lietuvos ryto“ puolėjas stebina dvigubais dubliais, bet iki Žydrūno Ilgausko rekordo dar toli

Vilniaus „Lietuvos ryto“ legionierius iš JAV Drew Gordonas šį sezoną spindi galingais dėjimais ir gražiais žaidimo epizodais. Tačiau tai tikrai nėra viskas, ką jis sugeba. Apie tai byloja iškalbinga statistika.
Drew Gordonas
Drew Gordonas / K.Bakūno nuotr.

Sėkmingas atletiškojo „Lietuvos ryto“ legionieriaus žaidimas jam leidžia fiksuoti tokius rodiklius, kokie Lietuvos krepšinio lygoje jau buvo gerokai primiršti. Per 23 mačus D.Gordonas jau atliko 9 dvigubus dublius – dviženklius rodiklius dvejose statistikos kategorijose.

D.Gordonas jau atliko daugiau dvigubų dublių nei bet kuris kitas žaidėjas per pastaruosius penkis sezonus. Prisimenant, kad „Lietuvos rytui“ dar liko sužaisti 12 mačų reguliariajame LKL čempionate, o taip pat laukia atkrintamosios varžybos, amerikietis šį rodiklį gali smarkiai pagerinti.

Ypač sėkminga buvo D.Gordono atkarpa lapkričio paskutinę savaitę ir gruodžio mėnesį. Per šį laikotarpį 206 centimetrų ūgio legionierius atliko dvigubus dublius keturiuose mačuose iš eilės. Iš viso šį sezoną vidutiniškai D.Gordonas renka po 10,4 taško ir atkovoja po 8,7 kamuolio. Pagal pastarąjį statistinį rodiklį amerikiečiui nėra lygių visame čempionate. Jis taip pat renka po daugiau nei 15 efektyvumo balų per mačą ir šioje kategorijoje užima 4 vietą lygoje.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Drew Gordonas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Drew Gordonas

Itin galingą pasirodymą amerikietis surengė ir Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalyje, kai mače su Utenos „Juventus“ pelnė 25 taškus, atkovojo 15 kamuolių ir surinko net 43 naudingumo balus. Tiesa, šie rodikliai nėra priskiriami prie bendros LKL statistikos.

Šį sezoną amerikietis sugebėjo net du kartus atkovoti po 15 kamuolių. Per pastaruosius 6 sezonus tik D.Gordonui ir buvusiam Alytaus „Dzūkijos“ žaidėjui Giedriui Staniuliui yra pavykę per sezoną bent du kartus atkovoti po 15 ar daugiau kamuolių.

Daugiausiai dvigubų dublių LKL istorijoje per vieną sezoną yra surinkęs Žydrūnas Ilgauskas.

1994-1995-ųjų metų sezone lietuvis per 40 mačų dvigubą dublį surinko net 29 kartus. Norint pagerinti tokį pasiekimą, „Lietuvos ryto“ aukštaūgiui reikėtų ne tik pademonstruoti fantastišką žaidimą, bet ir neįtikėtinos sėkmės.

„Scanpix“/AP nuotr./Žydrūnas Ilgauskas
„Scanpix“/AP nuotr./Žydrūnas Ilgauskas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius