Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 13

„Lietuvos rytui“ į Eurolygą sugrįžti palinkėjęs Artūras Gudaitis džiaugiasi didžiuliu karjeros iššūkiu

Artūras Gudaitis jau išskrido į Milaną, kur netrukus bus pristatytas visiems „Emporio Armani“ aistruoliams. Vienas geriausių „Lietuvos ryto“ komandos žaidėjų su sostinės komanda turėjo dar metus galiojančią sutartį, tačiau viešai pareiškė, kad jam atėjo metas palikti komandą ir kelti sparnus svetur. Gudas pasiekė savo ir ateinantį sezoną pasitiks didžiausią karjeros iššūkį – pradės legionieriaus karjerą ir žais Eurolygoje.
Artūras Gudaitis
Artūras Gudaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

A.Gudaitis su „Lietuvos ryto“ komanda atsisveikino gražiuoju ir yra įsitikinęs, kad sirgaliai jo perėjimą į aukštesnį lygį taip pat supras. 24-erių metų Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas tiki, kad „Lietuvos ryto“ komanda sugrįš žaisti į Eurolygą. Tokią viltį suteikia naujų komandos vadovų darbas ir pastangos sugrąžinti susidomėjimą krepšiniu Vilniuje.

Milano „Emporio Armani“ komandoje A.Gudaitis žais su Mantu Kalniečiu. Tai labai palengvino krepšininko apsisprendimą keltis į Italijos grandų gretas.

Artūro naujame sezone lauks daug iššūkių. Kova prieš pačias geriausias Europos komandas ir didelė konkurencija bei reikalavimai pačiame klube. Tačiau nuo to A.Gudaitis jaučiasi tik geriau.

– Artūrai, kodėl nusprendėte palikti „Lietuvos ryto“ komandą?

– Norėjau save išbandyti užsienyje ir grįžti rungtyniauti į Eurolygą. Kiek apmaudu, kad per praleistus metus „Lietuvos ryte“ komandai nepavyko grįžti į Eurolygą. Nors prieš man ateinant į klubą senieji vadovai sakė, kad klubo vizija yra Eurolyga per ateinančius dvejus metus. To palinkėsiu naujiems vadovams, kurie, panašu, dabar darbuojasi gerai, ir atrodo, jog tai yra tik laiko klausimas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Artūras Gudaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Artūras Gudaitis

– Ką jums davė dveji metai „Lietuvos ryto“ komandoje?

– Dveji metai „Lietuvos ryte“ davė patirties. Su metais ji visada ateina. Teko padirbėti su dviem puikiais Lietuvos treneriais iš kurių turėjau progą mokytis.

– Artūrai, kaip sutarėte su treneriu Rimu Kurtinaičiu? Daugelis sako, kad bendravimas vyksta per jūsų agentą Tadą Bulotą.

– Su R.Kurtinaičiu mūsų santykiai geri, nei sezono metu, nei dabar problemų neturėjome.

– Palikote Kauno „Žalgirį“, dabar nusprendėte palikti ir „Lietuvos rytą“. Turėsite mažai draugų tarp šių komandų aistruolių. Ar nemanote, kad sirgalių palaikymo gali būti mažiau?

– Kodėl turėčiau prarasti sirgalių palaikymą? (šypsosi) Šiame klube praleidau du puikius sezonus, per kuriuos atidaviau visą širdį. Su klubo vadovybe pasirašant sutartį buvome numatę galimybę išeiti į aukštesnį lygį. Todėl šiandien laimime abu, komanda gavo piniginę dalį, o aš galimybę žaisti Eurolygoje. „Lietuvos rytas“ turi puikius sirgalius ir jie supranta, kad su komanda išsiskyrėm draugiškai.

15min nuotr./Naujieji Vilniaus „Lietuvos ryto“ vadovai
15min nuotr./Naujieji Vilniaus „Lietuvos ryto“ vadovai

– „Lietuvos ryto“ organizacijoje vadovybė pasikeitė iš esmės, kaip manote, ar nauji žmonės gali padėti prisikelti „Lietuvos ryto“ komandai?

– Taip, tikiuosi nauji žmonės atneš pergales. Kaip minėjau, „Lietuvos rytas“ gali būti Eurolygos kalibro komanda, turinti areną, miestą ir sirgalius. Šitam mechanizmui trūko tik pergalių, kurios, tikiu, ateis.

– Kaip manote, jeigu viešai nebūtumėt paskelbęs apie norą palikti komandą, ar tai, kas nutiko dabar, būtų įvykę?

– Reiktų paminėti, kad pokalbiai vyko ne vien per spaudą. Jie visų pirma buvo pradėti už uždarų durų, tačiau sunku nuspėti, kas būtų nutikę, jei to pareiškimo nebūtų buvę.

– Ar kalbėjotės su Mantu Kalniečiu apie Milano komandą? Kokie sunkumai jūsų laukia pradedant legionieriaus karjerą?

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis ir Mantas Kalnietis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis ir Mantas Kalnietis

– Mantas buvo vienas iš pagrindinių žmonių, kuris papasakojo apie komandą. Faktas, kad mes žaisime vienoje komandoje, taip pat padėjo apsispręsti. Sunkumų krepšinyje nematau, tik iššūkius (šypsosi).

– Lietuva vis dar gyvena Europos čempionatu ir nepamiršo skaudžiausio pralaimėjimo. Kas, jūsų akimis, nulėmė nesėkmę akistatoje su graikais?

– Pralaimėjome rungtynes, kuriuose laimi arba važiuoji namo. Neatrodo, kad mes iki galo supratome, kad galime daugiau nebeišbėgti ant Europos čempionato parketo. Tik kai kurie žaidė taip, kaip gali ir moka žaisti. Iš 40 minučių žaidybinio plano laikėmės tik 5-ias, per kurias užteko juos pasivyti, bet, 35 minutes žaidžiant prastai ir nevykdant rungtynių plano, sunku laimėti prieš patyrusius graikus.

Sunku paaiškinti, kas tą vakarą nutiko, nes rungtynės buvo panašios į pačias pirmas su gruzinais, kuriose taip pat buvo pridaryta daug psichologinių klaidų. Mes tikrai galim daugiau ir liekam skoloj sirgaliams, kurie buvo nerealūs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius