-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 20

Likimo takai ne visus paliko krepšinyje – ką dabar veikia 2003 m. Europos čempionai?

Praėjo 20 metų, bet pamiršti juos sunku, o gal ir neįmanoma, nors ne visi liko krepšinyje per tuos metus. 2003 metais Europos čempione tapusios Lietuvos rinktinės vyrai ketvirtadienį vėl susirinks drauge šventinėms krepšinio rungtynėms, o prieš šį renginį 15min kviečia sužinoti, kuo auksinės komandos nariai gyvena dabar.
2003 metais Lietuvos krepšininkai tapo Europos čempionais
2003 metais Lietuvos krepšininkai tapo Europos čempionais / Scanpix nuotr./Igno Miškinio vizualas

Šarūnas Jasikevičius, Arvydas Macijauskas, Ramūnas Šiškauskas, Saulius Štombergas, Darius Songaila, Eurelijus Žukauskas, Mindaugas Žukauskas, Donatas Slanina, Dainius Šalenga, Kšištofas Lavrinovičius, Virginijus Praškevičius ir Giedrius Gustas pakėlė Lietuvą į emocijų viršūnę 2003 metų rugsėjį.

Tuomet Švedijoje Antano Sireikos treniruojama komanda atakuojančiu krepšiniu nukalė šešias puikias pergales ir iškovojo Europos čempionato auksą – nuo tada tai lieka vienintelis Lietuvos nacionalinių krepšinio rinktinių čempionų titulas.

Suprasti akimirksniu

  • Lietuvos rinktinės rungtynės 2003 m. Europos čempionate:
  • Grupė: Lietuva – Latvija 92:91.
  • Grupė: Lietuva – Izraelis 94:62
  • Grupė: Lietuva – Vokietija 93:71
  • Ketvirtfinalis: Lietuva – Serbija ir Juodkalnija 98:82
  • Pusfinalis: Lietuva – Prancūzija 74:70
  • Finalas: Lietuva – Ispanija 93:84.

Ketvirtadienį „Avia Solutions“ arenoje dauguma 2003 metų Europos čempionų vėl mėtys į krepšį šventinėse rungtynėse prieš jungtinę jaunimo ir kelių kitos kartos krepšinio žvaigždžių komandą.

Kai kurių prieš 20 metų Stokholme triumfavusių vyrų gyvenimas ir dabar glaudžiai prigludęs prie krepšinio, bet dalis nutolo nuo mėgstamo žaidimo ir rado kitas sau įdomias veiklas arba ieško, kur galėtų save realizuoti.

Kone pusės žaidėjų asmeniniame gyvenime taip pat būta pokyčių, o kai kurių vaikai dabar seka savo tėvų pėdomis.

Šiuo tekstu 15min pasakoja, kuo gyvena 2003 m. Europos čempionai pastaraisiais metais.

Giedrius Gustas

Po krepšininko karjeros Giedrius Gustas trumpai bandė įkelti kojas į Alytaus „Dzūkijos“ trenerių, o paskui į vadovų štabą, bet ten neužsibuvo. Vytauto Didžiojo universitete 2017 metais įgijęs verslo administravimo ir vadybos bakalauro, o 2019 m. – ir rinkodaros bei pardavimų magistro laipsnį, jis pritaikė įgytas žinias, 2018 metais tapęs Lietuvos moterų krepšinio lygos vadovu.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Giedrius Gustas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Giedrius Gustas

Kai federacijoje pasikeitė prezidentas, netrukus baigėsi ir ketverius metus trukęs G.Gusto etapas moterų krepšinyje. Dabar 43 metų kaunietis imasi naujų darbų – prieš mėnesį jis laimėjo konkursą ir tapo Birštono sporto centro direktoriumi.

Nuotr. iš G.Gusto „Facebook“ paskyros/Birštono merė Nijolė Dirginčienė sveikina Giedrių Gustą
Nuotr. iš G.Gusto „Facebook“ paskyros/Birštono merė Nijolė Dirginčienė sveikina Giedrių Gustą

Mindaugas Žukauskas

Iš Šiaulių kilęs krepšininkas 2016–2021 metais vadovavo savo gimtajam klubui, užėmęs ir prezidento, ir direktoriaus, ir sporto direktoriaus pareigas.

Tačiau 2021 metų vasarą M.Žukauskas su „Šiauliais“ atsisveikino, viešai pareiškęs, jog nebegali pakęsti miesto politikų kišimosi į komandos reikalus.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Mindaugas Žukauskas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Mindaugas Žukauskas

Pastaruoju metu 48 metų šiaulietis sako daugiausia dėmesio skiriantis savišvietai, lengvam sportui ir Šiaulių „Rotary“ klubo veiklai. Krepšinio veteranų varžybose (+40 metų) M.Žukauskas vertinamas kaip draugiška Pakruojo komandos siela ir lieka vienas iš kelių 2003 metų čempionų, kurie reguliariai žaidžia krepšinį.

Europos čempionate Dirką Nowitzkį surakinusio puolėjo pėdomis dabar stengiasi žengti abu jo sūnūs – 24 metų Mantvydas Žukauskas rungtyniauja NKL, o 18-metis Deividas Žukauskas registruotas šiam LKL sezonui „Šiaulių“ klube.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Mindaugas Žukauskas ir Robertas Giedraitis su žmonomis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Mindaugas Žukauskas ir Robertas Giedraitis su žmonomis

Arvydas Macijauskas

Po dėl traumų anksti ištikusios karjeros pabaigos būta momentų, kai Arvydas Macijauskas buvo arti sugrįžimo į krepšinio veiklas – Macas buvo laukiamas Vilniaus „Ryte“ ir LKL vadovo postuose, bet pokalbiai nesibaigė galutiniais susitarimais.

2003 metų čempionate daugiausia taškų Lietuvos rinktinėje rinkęs snaiperis jau seniai yra rezultatyvus ir kitoje sferoje – 15min žiniomis, Registrų centre iš viso yra 13 nekilnojamojo turto objektų, priklausančių A.Macijauskui. Tarp jų ir vertingi būstai bei patalpos Vilniaus centre, ir sklypai prestižiniame Valakampių rajone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius