-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 20

LKF patvirtino jaunimo rinktinių trenerius ir biudžetą

Antradienį Kaune įvyko Lietuvos krepšinio federacijos vykdomojo komiteto posėdis, kurio metu buvo patvirtinti 2019 metų Lietuvos jaunimo rinktinių vyriausieji treneriai, oficialus renginių kalendorius, LKF metinis biudžetas bei buvo svarstomi kiti einamieji klausimai.
Gediminas Petrauskas ir jaunių rinktinė
Gediminas Petrauskas ir jaunių rinktinė / FIBA.com nuotr.

Dvidešimtmečių merginų rinktinei diriguos Dalius Ubartas, o sėkmingą darbą su Lietuvos vaikinų U19 rinktine tęs Gediminas Petrauskas. Su aštuoniolikmečiais dirbs Tomas Gaidamavičius, U18 merginų komandos vairas patikėtas Egidijui Ženevičiui.

Lietuvos jaunučų rinktinėms vadovaus Vilius Stanišauskas (merginos) ir Rolandas Rakutis (vaikinai). Lietuvos vaikinų studentų ir dvidešimtmečių rinktinių treneriai turėtų būti paskirti artimiausiu metu. Tarptautiniuose turnyruose 2019 metais varžysis 10 įvairaus amžiaus Lietuvos rinktinių.

„Po praėjusio sezono rezultatų aptarimo yra paskiriami treneriai, kad jie galėtų betarpiškai ruoštis kitų metų čempionatams. Patvirtinti yra visų rinktinių treneriai, išskyrus U20 rinktinės treneris ir Lietuvos studentų rinktinės treneris. Tikimės, kad per artimiausią mėnesį pavyks viską suderinti su kandidatais“, – po susitikimo teigė LKF generalinis sekretorius-direktorius Mindaugas Špokas.

Tikimės, kad per artimiausią mėnesį pavyks viską suderinti su kandidatais

Posėdžio metu buvo pristatytas 2019 metų LKF veiklos biudžeto projektas. Kitais metais federacijos biudžetą sudarys daugiau nei 3 milijonai eurų. Beveik 2 milijonai eurų atiteks įvairaus amžiaus rinktinių pasiruošimui ir dalyvavimui įvairiuose čempionatuose.

„Biudžetas yra stabilus ir jis yra apie trys milijonai eurų (3,1 mln., – red. pastaba). Jis bus mažesnis nei praėjusiais metais, nes turėjome mergaičių iki 16-os metų Europos čempionatą, kuris sugeneravo didesnes pajamas, bet tuo pačiu ir didesnes išlaidas. Biudžetas yra subalansuotas ir labai džiaugiamės, kad gyvename „pagal kišenę“. Aišku atsiranda naujos sistemos, kaip trys prieš tris krepšinis, kuris tapo Olimpine sporto šaka, džiaugiamės, kad turime profesionalų kolektyvą, kuris rūpinasi 3×3 krepšiniu“, – sakė Mindaugas Špokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius