-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 28

LKL finalo 3x3: serijos baigtis, Šarūno Jasikevičiaus klaustukas ir įdomiausi kampai

Išaušo LKL superfinalo diena. Kauno „Žalgiris“ ir Panevėžio „Lietkabelis“ sekmadienį pradeda mūšį dėl LKL aukso žiedų. Prieš seriją iki 4 pergalių trys 15min žurnalistai dalijasi mintimis trimis finalo temomis: nuo serijos baigties, iki įdomiausių dalykų, kuriuos išvysime „Žalgirio“ ir „Lietkabelio“ kautynėse.
Antanas Kavaliauskas ir Darjušas Lavrinovičius
Antanas Kavaliauskas ir Darjušas Lavrinovičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
LKL superfinalas | „Žalgiris“ – „Lietkabelis“ | 17:00 | „Žalgirio“ arena

Donatas Urbonas

Kas, kiek ir kodėl

„Žalgiris“ 4-1.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Donatas Urbonas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Donatas Urbonas

„Žalgiris“ paprasčiausiai yra geresnė komanda be smarkiai pažeidžiamų vietų. Kauniečiai turi daugiau talento, gerą trenerį ir neišgyvena jokios krizės.

Taip, „Lietkabelis“ šį sezoną du kartus nugalėjo „Žalgirį“, bet tą pavyko padaryti, kai, pavyzdžiui, vienąsyk 11-as komandos žmogus Tadas Rinkūnas pelnė 15 taškų, o kitąkart Žygimantas Janavičius pataikė 3 tritaškius iš 3.

Ką noriu pasakyti, „Lietkabelis“ gali nugalėti „Žalgirį“ tik prie beveik tobulo žaidimo, didelės sėkmės, netikėtų „X faktorių“ ir žalgiriečių atsipalaidavimo. Bet taip gali susiklostyti 1 serijos rungtynės.

Dvi pergalės panevėžiečiams jau būtų didelis laimėjimas.

Finalo žmonės

Legionieriai.

Visi nori namo atostogų. Bet labiausiai namų ilgesys Lietuvos komandose dažniausiai kankina legionierius.

Anksčiau kad ir kaip prastai Eurolygoje pasirodydavo „Žalgiris“, LKL finale dažniausiai sugebėdavo nugalėti „Lietuvos rytą“, nes vilniečių užsieniečiai neberasdavo motyvacijos ir antro kvėpavimo mūšiams vietiniame fronte.

Legionieriams svarbesnė statistika Europos turnyruose, todėl pasirodymas nacionaliniame čempionate jau gula tik ant jų pačių sąžinės ir profesionalumo.

„Lietkabelio“ užsieniečiai Lorenzo Williamsas ir Benas Madgenas pagauti istorinės Panevėžio bangos bus pasirengę įrašyti į savo CV titulą, kuris dar labiau iškeltų jau, ko gero, padvigubėjusią jų vertę rinkoje.

Tuo tarpu „Žalgirio“ stovykloje užsieniečiai turi savų argumentų: Augusto Lima norėtų greičiau pamatyti pagimdžiusią žmoną su dukrele, ant Leo Westermanno stalo paguldytas Malagos „Unicaja“ pasiūlymas, Kevinui Pangosui kartais pritrūksta agresyvumo, o Brockas Motumas jau seniai užsidirbo bene dvigubai didesnį kontraktą nei buvo vertas pernai.

Vienintelio L.Westermanno rodikliai ėmė kilti atkrintamosiose varžybose. Brockas Motumas ir Augusto Lima atrodo pakankamai solidžiai, bet Kevino Pangoso žaidimas kelia nerimą. Gegužę jo efektyvumas krito vos iki 3,8 naudingumo balo.

Šis ketvertukas LKL pelno 37 procentus „Žalgirio“ taškų, todėl jo atsidavimas finale bus reikšmingas faktorius.

Jeigu „Lietkabelis“ išsaugotų namų tvirtovę nepažeistą, serijoje prireiktų 7 rungtynių.

Finalo intriga

„Cido“ arena.

LKL dar nebuvo komandos, kuri reguliariajame sezone finišuotų trečia, bet namuose būtų visus kartus nugalėjusi visas tris pirmąsias lygos ekipas. Šiuo atveju – „Žalgirį“, „Neptūną“ ir „Lietuvos rytą“.

Prieš pirmojo LKL ketverto komandas „Lietkabelio“ vyrai „Cido“ arenoje iškovojo visas 8 pergales.

Jeigu „Lietkabelis“ išsaugotų namų tvirtovę nepažeistą, serijoje prireiktų 7 rungtynių. Bet nesitiki, kad „Žalgiris“ nepralauš „Cido“ arenos užtvarų.

Dar įdomu, kokių kandžių „Cido“ arenoje prileis jos šeimininkai, ketvirtfinalyje ir pusfinalyje įžnybę tiek „Vytauto“ komandai (Mikės Pūkuotuko melodija per komandos pristatymą ir „Time to Say Goodbye“), tiek „Lietuvos rytui“ (dviračių treko varžybos, E.Ostapenko „Dviratukas“ rungtynių metu, „tikra arena“ ir t.t.).

Kęstas Rimkus

15min nuotr./Kęstas Rimkus
15min nuotr./Kęstas Rimkus

Kas, kiek ir kodėl

„Žalgiris“ laimės 4-0, nes tai skirtingų lygių ir greičių komandos.

Čia kaip „Formulės 1“ lenktynėse, kur „Mercedes“ ar „Ferrari“ tiesiog važiuoja greičiau nei „Sauber“, nes techninės galimybės yra kitos.

Galbūt įmanoma palenktyniauti vienoje kitoje atkarpoje, gal net stumtelėti porą sykių, bet bendro vaizdo tai pakeisti negali.

Kad ir kaip norėtųsi įnirtingo triukšmingo finalo, „Žalgiris“ vėl parodys, kuo skiriasi Eurolygos ir Europos taurės klubai.

Finalo žmonės

Broliai Lavrinovičiai.

Žinoma, jie nebėra tokie greiti, kai patys žaidė Kauno „Žalgiryje“ Vladimiro Romanovo laikais. Galbūt jėga ir greičiu broliai nusileis Antanui Kavaliauskui, Augusto Limai ir Robertui Javtokui, tačiau įgūdžiais ir instinktais Lavrinovičiai visada buvo geresni, tuo galėjo įsitikinti ir jaunesni Vilniaus „Lietuvos ryto“ aukštaūgiai.

Jei dar kurio „Žalgirio“ žaidėjo žmona padovanotų savo vyrui pirmagimį finalo serijos metu, LKL finalo runtynes ir Šaro spaudos konferencijas pradėtų žiūrėti ir tie, kurie krepšinio niekada nežiūrėjo.

Bus smalsu stebėti, kurios komandos priekinė linija dominuos finalo serijoje, nes vertinant visas pozicijas, vienintelis „Lietkabelio“ pranašumas gali būti taiklūs ir gudrūs broliai.

Žinoma, su jais daug metų žaidęs Šarūnas Jasikevičius bus parengęs įvairių spąstų buvusiems bendražygiams. Bus įdomu pažiūrėti, ar Darjušas ir Kšištofas ras būdų iš pinklių ištrūkti.

Finalo intriga

Šarūnas Jasikevičius.

Vis dar nežinome, ar Šaras liks „Žalgiryje“po šio sezono, todėl verta dar kartą pasimėgauti Šaro taktiniais sprendimais ir jo skleidžiama energija lakstant palei šoninę liniją bei staugiant ant teisėjų.

Taip pat ir komentarais po rungtynių. Jei dar kurio „Žalgirio“ žaidėjo žmona padovanotų savo vyrui pirmagimį finalo serijos metu, LKL finalo runtynes ir Šaro spaudos konferencijas pradėtų žiūrėti ir tie, kurie krepšinio niekada nežiūrėjo.

Niekada negali žinoti, kada iš arti matysime Š.Jasikevičių vėl. Tad nepraleiskime progų.

Paulius Gritėnas

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Paulius Gritėnas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Paulius Gritėnas

Kas, kiek ir kodėl

Nepaisant visų simpatijų gimtajam Panevėžiui, jėgų santykis ir bendrų susitikimų istorija verčia prognozuoti, kad seriją rezultatu 4-1 laimės Kauno „Žalgiris“. Kauniečiai Eurolygoje ir kitų svarbių rungtynių metu sugebėdavo įjungti aukštesnę pavarą ir jei nepraras susikaupimo, turėtų gana lengvai įveikti istorinį pasiekimą jau įgyvendinusius Panevėžio veteranus.

Vieną pergalę serijoje „Lietkabeliui“ prognozuoju namų aikštelėje. Prognozė remiasi tuo, kad panevėžiečiai jau yra įveikę „Žalgirį“ savo aikštėje du kartus ir gali išlaikyti žaidimą taškas į tašką, turi žaidėjų, kurie gali prilygti dvikovose vienas prieš vieną ir nepaisant sezono nuovargio, yra puikioje formoje.

Finalo žmonės

Kaip ir kitoms komandoms, „Žalgiriui“ teks spręsti brolių Lavrinovičių problemą.

Kšyštofo ir Darjušo universalumas, nepaisant vis labiau lėtėjančių apsukų, padeda „Lietkabeliui“ išplėsti puolimą ir išvesti tolyn nuo krepšio varžovų aukštaūgius.

Nuo A.Milaknio ir B.Madgeno netiesioginės tarpusavio dvikovos gali priklausyti bet kurių serijos rungtynių likimas.

„Lietkabelio“ gebėjimas priešintis priklausys ir nuo sėkmingo legionierių žaidimo. Patikimai komandą valdantis Lorenzo Williamsas ir šaltus nervus lemiamomis akimirkomis demonstruojantis snaiperis Benas Madgenas gali pridaryti nemažai problemų kauniečiams.

Daug priklausys ir nuo veterano Mindaugo Lukauskio gebėjimo atrasti papildomų jėgų. Ypač svarbus jis bus gynyboje, kur teks vaikytis jauną ir staigų Edgarą Ulanovą.

Finalo intriga

Įdomi dvikova finalo serijoje turėtų vykti tarp dviejų patikimų snaiperių – Artūro Milaknio ir australo Beno Madgeno.

Paskutiniuose dviejuose komandų susitikimuose australas buvo rezultatyviausias „Lietkabelio“ žaidėjas. Artūras Milaknis iššovė pirmajame komandų susitikime, kuriame įmetė 18 taškų.

LKL sezono metu A.Milaknis tritaškius metė 39,5 proc. taiklumu, tačiau dvikovose prieš „Lietkabelį“ jo taiklumas siekė 50 proc. B.Madgenas tritaškius sezono metu metė 42 proc. taiklumu, tačiau rungtynėse prieš „Žalgirį“ jo taiklumas siekė net 61 proc.

Rungtynių eigą dažnai gali nuspręsti vienas sėkmingas spurtas ir abu šie snaiperiai gali tapti jo iniciatoriais. Nuo jų netiesioginės tarpusavio dvikovos gali priklausyti bet kurių serijos rungtynių likimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius