-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 21 /19:23

„Neptūnas“ kabinosi į atlapus, tačiau „Žalgiris“ pranašumą įrodė

Klaipėdos „Neptūnas“ (15-4) savo arenoje patyrė pirmą sezono pralaimėjimą Lietuvos krepšinio lygoje (LKL). Klaipėdiečiai kovėsi iki pat galo, tačiau turėjo pripažinti titulą ginančio Kauno „Žalgirio“ (18-3) pranašumą. „Žalgiris“ triumfavo 83:75 (26:16, 20:25, 21:16, 16:18).
„Neptūnas“ – „Žalgiris“
„Neptūnas“ – „Žalgiris“ / Algirdo Kubaičio nuotr.

Iki šio mačo namuose klaipėdiečiai buvo laimėję visas 9 rungtynes ir buvo vienintelė LKL komanda savų žiūrovų akivaizdoje nepatyrusi pralaimėjimo kartėlio.

Ką reiškia pralaimėti uostamiestyje puikiai žinojo ir „Žalgiris“, kuris rugsėjį Klaipėdoje nusileido 64:73.

Šįkart kauniečiai antausio išvengė.

Šarūnas Jasikevičius šiandienos rungtynėms neregistravo Pauliaus Jankūno, dažnai keitė žaidėjus, leisdamas pasireikšti visiems.

„Neptūnas“ 75:83 „Žalgiris“
VIDEO: „Betsafe-LKL“ rungtynių apžvalga: „Neptūnas“ – „Žalgiris“ [2018-01-21]

Rungtynių pradžioje „Žalgiris“ sukūrė įspūdingą spurtą 20:0, tačiau „Neptūno“ tai neišgąsdino, ir lengvu pasivaikščiojimu rungtynės Klaipėdoje kauniečiams nevirto.

„Neptūnas“ netgi paskutinę minutę turėjo galimybę kabintis į pergalę, tačiau netikslus Tomo Delininkaičio tritaškis ir taiklūs „Žalgirio“ baudų metimai ją palaidojo.

„Neptūnas“ šiame mače suklydo tik 10 kartų („Žalgiris“ – 14). Abi komandos pataikė po 6 tritaškius, tačiau „Žalgiriui“ tam pakako 10 bandymų, šeimininkai iš toli šovė 21 kartą.

VIDEO: „Betsafe-LKL“ rungtynių komentarai: „Neptūnas“ – „Žalgiris“ [2018-01-21]

„Neptūnas“: Edgaras Želionis 25, Simas Galdikas 13, Renaldas Seibutis 11, Vytautas Šulskis 8, Jerry Johnsonas 6.

„Žalgiris“: Aaronas White’as 15, Antanas Kavaliauskas 12, Edgaras Ulanovas, Kevinas Pangosas ir Vasilije Micičius po 11.

1 kėlinys

„Žalgirio“ pirmieji bandymai žaisti per priekinę liniją nebuvo sėkmingi. „Neptūnas“ pasinaudojo lėtu svečių startu ir po L.Kisieliaus tritaškio išsiveržė į priekį – 7:0.

Supykęs Š.Jasikevičius išėmė iš žaidimo B.Daviesą, tačiau aikštėje pasirodęs A.Kavaliauskas kelis kartus iš eilės neapsigynė prieš S.Galdiką.

„Jie nesitiki, kad mes taip žaisim“, – per minutės pertraukėlę sakė K.Maksvytis, nurodęs perdavimais maitinti aukštaūgius. E.Želionis galingai įkrovė iš viršaus ir „Neptūnas“ priekyje 13:4.

A.Kavaliauskas gerokai pagyvino „Žalgirio“ žaidimą baudos aikštelėje. Šeši jo taškai, K.Pangoso tritaškis ir rezultatas lygus 13:13. Sėkmingas spaudimas per visą aikštę provokavo „Neptūno“ klaidas ir leido „Žalgiriui“ pratęsti spurtą.

„Neptūno“ taškų badas užtruko daugiau nei 5 minutes, tad „Žalgiris“ atkarpą laimėjo išties įspūdingai – 20:0. B.Udrihas ir A.White'as pataikė tolimus metimus, po pirmojo kėlinio „Žalgiris“ priekyje 26:16.

Algirdo Kubaičio nuotr./„Neptūnas“ – „Žalgiris“
Algirdo Kubaičio nuotr./„Neptūnas“ – „Žalgiris“

2 kėlinys

V.Šulskis, R.Seibutis ir J.Johnsonas gaivino „Neptūno“ puolimą antro kėlinio pradžioje, „Neptūnas“ šiek tiek priartėjo (25:30). S.Galdikas susistumdė su A.White'u, o R.Seibučio tritaškis rezultatą vėl padėjo ant svarstyklių (30:30).

V.Šulskis aikštelę paliko šlubčiodamas, o „Žalgiris“ baudų metimais kiek nutolo (30:38). E.Ulanovas prametė kelias atakas iš eilės ir „Neptūnas“ tuo pasinaudojo (36:38).

S.Galdikas patempė „Neptūno“ puolimą ant savo pečių, sėkmingai kovodamas dėl atšokusių kamuolių po varžovų krepšiu ir leisdamas „Neptūnui“ pelnyti 5 antro šanso taškus iš eilės. Bet E.Ulanovui pavyko užbaigti paskutinę antro kėlinio „Žalgirio“ ataką – 41:46.

S.Galdikas iki pertraukos pelnė 12 taškų, atkovojo 5 kamuolius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus. „Žalgirio“ gretose išsiskyrė 9 taškus pelnęs ir 4 kamuolius atkovojęs A.White'as.

Algirdo Kubaičio nuotr./„Neptūnas“ – „Žalgiris“
Algirdo Kubaičio nuotr./„Neptūnas“ – „Žalgiris“

3 kėlinys

„Žalgiris“ sėkmingiau pradėjo trečią kėlinį. K.Pangosas kėlinį „atidarė“ tritaškiu, jo komandos draugai sumetė šešis iš eilės baudos metimus ir kauniečiai įgijo dviženklę persvarą (43:53).

Tuo tarpu S.Galdikas žaidė trigubo dublio tempu (13 tšk., 7 atk. kam., 6 rez. perd.), tačiau netrukus patyrė traumą.

E.Želionis tapo „Neptūno“ lyderiu trečiajame ketvirtyje, jam puikiai talkino ir J.Johnsonas. Vis dėlto aštrus V.Mičičiaus prasiveržimas baigiantis kėliniui gražino „Žalgiriui“ dviženklę persvarą (57:67).

4 kėlinys

Kantri „Neptūno“ ataka baigėsi T.Delininkaičio tritaškiu, o J.Johnsonas po „Žalgirio“ klaidos nurūko į priekį ir pelnė taškus iš po krepšio (62:67). „Žalgirio“ mėginimai žaisti per A.Kavaliauską patyrė fiasko – „Neptūnas“ sėkmingai dvigubindavo gynybą.

A.White'as „alley-oop“ galiausiai nutraukė sausas kauniečių atakas, bet „Neptūnas“ įsibėgėjo – R.Seibutis pelnė du taškus su pražanga, iš toli pataikė E.Želionis ir skirtumas ištirpo iki minimumo (70:71).

S.Galdikas grįžo į aikštę, tačiau šįkart ne itin sėkmingai – žingsniai ir karštakošiška pražanga leido „Žalgiriui“ vėl įkvėpti oro (70:78).

„Neptūnas“ paspaudė „Žalgirį“ ir tai davė vaisių. Kelios „Žalgirio“ klaidos iš eilės suteikė šeimininkams šansų (75:79), tačiau T.Delininkaitis nepataikė iš toli. „Žalgiris“ baudų metimais įtvirtino pergalę (75:83).

VIDEO: „Betsafe-LKL“ rungtynių momentas: efektingai užbaigta ataka po S. Galdiko perdavimo [2018-01-21]

.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius