Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 19

LKL pirmenybių starte – nelengva „Lietkabelio“ pergalė

Antradienio vakarą vieneriomis rungtynėmis Panevėžyje prasidėjo 25-asis Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezonas. Pirmajame mače šalies vicečempionė Panevėžio „Lietkabelio“ ekipa tik po labai atkaklios kovos 92:85 (23:25, 21:20, 21:14, 27:26) palaužė iš pagrindų atsinaujinusį Utenos „Juventus“ klubą.
Kšištofas Lavrinovičius
Kšištofas Lavrinovičius / Karolio Kavolėlio nuotr.

Nieko stebėtino nebuvo tame, kad pirmajame sezono mače komandų žaidimas neatrodė labai sustyguotas. Utenos klubas, vedamas Anthony Irelando, į priekį buvo įsiveržęs (16:12) ir nedidelę persvarą saugojo.

Iniciatyvą perimti pabandė Kšištofas Lavrinovičius (17:18), tačiau Arvydas Šikšnius veržėsi po krepšiu, pelnė taškus ir išprovokavo pražangą – 20:17. Donatas Tarolis po puikaus Ado Juškevičiaus perdavimo persvėrė rezultatą ir netrukus „Lietkabelis“ jau pirmavo 23:20.

Mindaugas Kupšas pakartojo tą, ką buvo jau padaręs A.Šikšnius, ir po pirmo kėlinio „Juventus“ vis tik buvo priekyje – 25:23.

Utenos komanda antrajame ketvirtyje dar kiek padidino pranašumą po Simo Buterlevičiaus tritaškio (30:25), tačiau Simas Jasaitis lygino rezultatą – 34:34. Sėkmingą žaidimą demonstravo Donatas Tarolis (42:40), bet A.Šikšnius savo taškus toliau rinko be perstojimo – 42:42. Po antrojo ketvirčio ir fantastiško A.Irelando metimo su sirena iš aikštės vidurio „Juventus“ buvo priekyje 45:44.

Spurtu po didžiosios pertraukos į aikštę žengė „Lietkabelis“ (53:47), bet tuo pačiu atsakė ir „Juventus“ – 55:56. A.Šikšnius buvo tas žmogus, kurį sustabdyti „Lietkabeliui“ buvo labai sunku, tuo tarpu panevėžiečių gretose vieną po kito metimus šaudė Ž.Peineris – 60:57. Jo dėka „Lietkabelis pirmavo 65:59, kai tiksėjo paskutinės sekundės, o po trečiojo kėlinio išliko toks pats rezultatas.

Lemiamą ketvirtį penkiais taškais pradėjo Karolis Guščikas ir tai suteikė vilties Utenos klubui, tačiau iniciatyvą susigrąžinęs „Lietkabelis“ kėliniui įsibėgėjus susigrąžino dviženklį pranašumą – jį galingu dėjimu atstatė D.Tarolis (80:70).

Intrigą likus dviem minutėms tritaškiu su pražanga sugrąžino Laurynas Samėnas, tiesa, bauda buvo netaikli – 77:84. Dar vieną tritaškį mačui besibaigiant tritaškį pataikė A.Irelandas (84:90), tačiau taiklūs panevėžiečių baudų metimai užtikrino jų pergalę.

„Lietkabelis“: Kšištofas Lavrinovičius 19 (7 atk. kam.), Donatas Tarolis 16 (7 atk. kam.), Žanis Peineris 14, Adas Juškevičius 13 (5 rez. perd.), Vaidas Čepukaitis 10, Lorenzo Williamsas 7 (7 rez. perd.).

„Juventus“: Arvydas Šikšnius 16, Anthony Irelandas 15 (5 atk. kam., 7 rez. perd.), Mindaugas Kupšas 9 (7 atk. kam.), Laronas Dendy 8 (5 atk. kam.), Karolis Guščikas, Jermaine'as Flowersas, Simas Buterlevičius ir Carlas Lindbomas po 7.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius