-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 17

LKL prezidentas keliaus pas televizijos vadovę aiškintis dėl krepšinio

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) vadovas Remigijus Milašius įsitikinęs, jog Karaliaus Mindaugo taurės turnyro ketvirtfinalio rungtynių neparodžiusi televizija TV3 turėtų būtų lankstesnė.
Remigijus Milašius ir Antanas Kavaliauskas
Remigijus Milašius ir Antanas Kavaliauskas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Karaliaus Mindaugo taurės turnyro lemiamos kovos dar prieš akis. Pusfinalio komandų Kauno „Žalgirio“ – Prienų „Vytauto“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ ir Utenos „Juventus“ krepšininkai ruošiasi šeštadienio kovoms ir sekmadienio finalams, bet krepšinio visuomenė suūžė anksčiau.

Net Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, kurio kabinete šią savaitę buvo surengta Rūtos Meilutytės spaudos konferencija, kilnojo antakius, stebėdamasis, jog lemiamos krepšinio varžybos „Žalgirio“ arenoje šį savaitgalį vyks be „Lietuvos ryto“.

Vilniaus komanda nepateko į Karaliaus Mindaugo finalo ketvertą, su po septynerių metų pertraukos sugrįžusiu treneriu Rimu Kurtinaičiu pralaimėjusi dramatišką ketvirtfinalio mūšį Utenoje.

Ten arenoje „Juventus“ pergalę prieš „Lietuvos rytą“ iš arti stebėjo ir LKL vadovai – prezidentas Remigijus Milašius bei generalinis direktorius Romualdas Brazauskas.

Veikiausiai jie iškart suprato, jog pernykščių Karaliaus Mindaugo taurės turnyro nugalėtojų iškritimas ketvirtfinalyje nepadės pritraukti daugiau žiūrovų į finalo renginį Kaune, kur vyks ir tritaškių bei dėjimų į krepšį konkursai.

24sek žiniomis, pernai dėl didelės ir brangios Karaliaus Mindaugo taurės turnyro reklamos kampanijos rimtų nuostolių patyrusios lygos vadybininkai ir šiemet turi priežasčių nerimauti.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Remigijus Milašius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Remigijus Milašius

Tačiau interviu 24sek lygos vadovas R.Milašius tvirtino, jog naujas taurės varžybų modelis leidžia atsiskleisti kitiems stipriems klubams, kurių pastaruoju metu yra daugiau nei „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“.

„Džiaugiuosi, kad per ketverius metus mums pavyko pakelti lygį taip, kad sunku nuspėti, kas laimės Mindaugo taurę ir kas bus finalo ketverte, – sakė R.Milašius, 2013 metų vasarą lygai pradėjęs vadovauti verslininkas. – Šaunuoliai ir mūsų klubai – jie per ketverius metus taip pat padarė didelę pažangą. Tuo aš džiaugiuosi“.

Su LKL prezidentu kalbėjomės apie ne tik apie taurės varžybų sistemą, bet ir apie tai, kodėl intriguojančių ketvirtfinalio rungtynių nematė televizijos žiūrovai.

– Ar dėl pasikeitusio taurės turnyro formato nenukentėjo didžioji intriga – mačo tarp Vilniaus ir Kauno šįkart nebebus?

– Anglijos futbolo taurės varžybose irgi įvairių staigmenų nutinka, tačiau stadionai lieka pilni. Aš tikiuosi, kad „Žalgirio“ sirgaliai, visi kauniečiai myli krepšinį ir ateis savaitgalį į areną ir ji bus pilna. Aš tuo tikiu.

Žinoma, visi buvo įpratę prie intrigos – Vilniaus ir Kauno mūšio. Tačiau gyvenimas diktuoja savas tiesas. Dabar LKL pirmenybėse antroje vietoje žengia Panevėžio „Lietkabelis“, pernai antras buvo „Neptūnas“, Utenos „Juventus“ taip pat yra ne kartą įgėlęs favoritams ir puikiai žaidžia FIBA Čempionų taurės varžybose. Reikia pagirti komandas. Jos – šaunios.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Utenos „Juventus“
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Utenos „Juventus“

– Vis dėlto sprendimas dėl ketvirtfinalio burtų, po kurių keturios komandos įgyja pranašumą dėl rungtynių namie, pernai buvo priimtas nesutartinai. Ar tokia Karaliaus Mindaugo taurės sistema pasiteisino?

– Tokią sistemą sukūrė ne Remigijus Milašius ir ne Romualdas Brazauskas (LKL direktorius, – aut.). Mes pasiūlėme kelis variantus, vyko diskusija, o po to balsavimas. Dauguma klubų balsavo už esamą sistemą – tai buvo jų sprendimas.

Nežinau, kaip bus ateityje, pažiūrėsime kaip pasibaigs visas turnyras. Galbūt sugalvosime kitą sistemą. Bet vėlgi – mes tik siūlysime, o nuspręs klubai.

– Tai antrasis taurės turnyras, kurį rengia LKL, o ne Lietuvos krepšinio federacija. Šis renginys yra labiau prestižo reikalas, ar jis gali būti pelningas?

– Pirmiausia – dėl prestižo. Kita vertus, pernai pirmą kartą surengę Karaliaus Mindaugo taurės turnyrą, nors ir neuždirbome pinigų, sulaukėme įvertinimo – jis buvo pripažintas geriausiu 2016 metų sporto renginiu Lietuvoje.

Aš nesu amžinas prezidentas, bet manau, kad šis turnyras turės tęstinumą, kiti nauji vadovai dar geriau padarys. Visada reikalingas įdirbis. Per vieną dieną nei Mindaugo taurė, nei LKL negimsta. Kartais reikia metų, kartais – daugiau, reikia, kad žmonės sužinotų, kad būtų intriga – tokia, kaip buvo ketvirtfinalyje.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Karaliaus Mindaugo taurė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Karaliaus Mindaugo taurė

– Pernai neuždirbote iš renginio, o kaip bus šiemet?

– Pernai likome „ant nulio“, uždirbome gal kelis eurus. Šiemet planavome, jog bus geriau, bet tik pirmadienį suskaičiuosime – uždirbome ar pradirbome.

Karaliaus Mindaugo taurės turnyras turi savo rėmėjus, šioje vietoje viskas yra šaunu. Bet suplanuotame biudžete turime numatę eilutę bilietų prekybai. Kol kas bilietai perkami ne taip, kaip norėtume. Todėl kviečiu visus ateiti pažiūrėti gražaus renginio.

Mes buvome susitikę su vadovais ir prašėme, kad parodytų „Žalgirio“ ir „Lietkabelio“ rungtynes, Karaliaus Mindaugo taurės turnyro ketvirtfinalį. Bet jie savo tinklelio darbo dienomis nekeičia.

– Kalbėjote, jog taurės turnyras prasidėjo įdomiomis rungtynėms, bet jas matė tik dalis žiūrovų. Ketvirtfinalis buvo matomas internete, bet ne per televiziją. Ką manote apie tokią situaciją?

– Mus kritikavo ne tik už šias rungtynes, anksčiau buvo neparodytas ir „Žalgirio“ – „Lietkabelio“ LKL mačas pirmadienį, kai buvome padarę Kauno klubui paslaugą ir perkėlėme jų rungtynes dėl to, kad žalgiriečiai žaidė Eurolygoje penktadienį. Pernai per Karaliaus Mindaugo taurės varžybas irgi transliavome šeštadienį ir sekmadienį, bet ketvirtfinalio penktadienį tada nerodėme.

Taip yra todėl, kad esame sudarę sutartį su „TV3“, kuri turi kelis kanalus. Vienas jų – TV6 labiau orientuotas į sportą. Bet televizija yra sudariusi metinį tinklelį, kurio laikosi ir LKL transliuoja tik savaitgaliais.

Mes buvome susitikę su vadovais ir prašėme, kad parodytų „Žalgirio“ ir „Lietkabelio“ rungtynes, Karaliaus Mindaugo taurės turnyro ketvirtfinalį. Bet jie savo tinklelio darbo dienomis nekeičia.

Šis kontraktas galioja dar metus. Matau, kad ažiotažas vyksta, ir dar pats važiuosiu pas TV3 direktorę kalbėtis.

– Norėtumėte, jog televizija būtų lankstesnė, ar ne?

Šis kontraktas galioja dar metus. Matau, kad ažiotažas vyksta, ir dar pats važiuosiu pas TV3 direktorę kalbėtis.

– Taip. Kai atėjau dirbti į LKL prieš ketverius metus, lygą rodė tik „Sport 1“ ir „Lietuvos ryto“ televizija“. Tada jos neturėjo galimybių rodyti LKL visoje Lietuvoje.

Pradėjau vaikščiojau ir maldavau, kad mus kas nors rodytų. Buvau pats Audrių Siaurusevičių, pavyko LKL perkelti į LRT televiziją.

Tačiau per LRT televiziją uždraudė rodyti reklamą, o mes tarp lygos rėmėjų turime „Bosca“ ir kitus rėmėjus, kurie nori būti matomi. Todėl vėl turėjome pereiti į komercinę televiziją.

– Ar išaugus lygai įmanoma tikėtis, kad, kaip ir Anglijos futbole ir kitose stipriose lygose, televizijos pirktų teisę rodyti varžybas, o ne atvirkščiai?

– Noriu pabrėžti, kad šiuo metu mes mokame ne televizijai, bet apmokame mūsų varžybas transliuojančios filmavimo grupės kaštus. LRT turėjo savo filmavimo komandą ir įrangą, o TV6 ir internete varžybas rodanti „Delfi“ neturi, todėl mes mokame už filmavimo grupę.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Laura Blaževičiūtė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Laura Blaževičiūtė

Tačiau aš neatmetu galimybės, kad sandorio sąlygos keisis. LKL vis auga, mes jau nebesame mažai kam įdomūs, kaip buvo prieš ketverius metus.

Perėjome į kitą lygį ir jaučiame savo vertę. Visi supranta, kad kuriame gerą produktą, aš dar važiuosiu pas ponią Laurą (TV3 vadovę Laurą Blaževičiūtę) tartis, nes dabar galime siekti kitokių sąlygų.

Visi girdėjome, jog ir ten gali keistis savininkai (oficialiai nepatvirtintais duomenimis, Švedijos žiniasklaidos koncernas „Modern Times Group“ verslą Baltijos šalyse, įskaitant TV3 televizijų grupę, parduoda JAV privataus kapitalo investicijų bendrovei „Providence Equity Partners“, kuriai priklauso Lietuvos ir Latvijos mobiliojo ryšio operatorė „Bitė“), todėl visaip dar gali būti.

Sieksime, kad ateityje mums nebereikėtų nieko mokėti už filmavimo grupę, kuri transliuoja varžybas TV6 ir „Delfi“ kanalais.

Antrąją interviu su R.Milašiumi dalį skaitykite šeštadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius