-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 06

LKL prezidento atsakas į Šarūno Jasikevičiaus pyktį: „Man tai patinka“

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) prezidentas Remigijus Milašius viena ranka rodo nykštį Šarūnui Jasikevičiui, o kita skyrė Kauno „Žalgirio“ treneriui baudą.
Remigijus Milašius ir Šarūnas Jasikevičius
15min nuotr./Remigijus Milašius ir Šarūnas Jasikevičius

Š.Jasikevičius pasigedo vieno žiūrovo per pastarąsias LKL finalo rungtynes Kaune.

Ten šeštadienį „Žalgiris“ iškovojo daugiau nei įtikinamą pergalę prieš Panevėžio „Lietkabelį“ 97:58, bet mačas buvo paženklintas nugalėtojų trenerio emocijomis ir kritikos liepsna lygai.

„Prašome iš LKL pagarbos, bet jos negauname. „Žalgirio“ treneris traktuojamas visai kitaip nei varžovų treneriai. Žalgiriečiai traktuojami visai kitaip nei varžovai. Kiekvienas 50/50 švilpukas Panevėžyje buvo prieš „Žalgirį“. Bet „Žalgiris“ paprasčiausiai turi apžaisti „Lietkabelį“ 20 taškų, kad laimėtų. Tai yra viso sezono nusistovėjęs dalykas. Panevėžys yra šių metų princesė“, – pareiškė Š.Jasikevičius, dar antrajame finalo rungtynių kėlinyje dėl dviejų techninių pražangų išvarytas iš aikštės.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Š.Jasikevičiaus žinutė buvo aiški – siekdama pakelti bendrą pajėgumą, lyga pernai labiau mylėjo Klaipėdos „Neptūną“, o šiemet – Panevėžio „Lietkabelį“.

LKL prezidentas R.Milašius 24sek teigė, jog meilė yra tokia pati visiems.

„Žalgiris“ yra mūsų flagmanas, aš myliu ir gerbiu šią komandą, kaip ir kitas. Tačiau LKL yra ne viena, o dešimt komandų. Už kiekvieną jų guldau galvą ir stengiuosi, kad būtų teisinga ir skaidru, pagal nuostatus“, – tvirtino R.Milašius.

Š.Jasikevičiaus replika, kad abejotini epizodai aikštėje yra vertinami „Lietkabelio“ naudai, ypač per antrąsias finalo rungtynes Panevėžyje, kur Kazio Maksvyčio vyrai jau trečią kartą nukovė „Žalgirį“ (šįsyk 86:83), LKL prezidentas netiki.

„Aš nesu itin kompetentingas specialistas šiuo atžvilgiu. Tačiau aš klausau mūsų teisėjų komisijos direktoriaus Algimanto Pavilonio, o iš jo aš nieko neigiamo negirdėjau, – kalbėjo R.Milašius. – Taip, mes visi mokame komentuoti – aš, jūs, sirgaliai. Tačiau galiausiai aš pasitikiu profesionalais.“

LKL vadovas įsitikinęs, kad Š.Jasikevičiaus emocijos tik pagyvina LKL finalą, kuriame kovojama iki keturių pergalių, o ketvirtasis mačas antradienį vakare bus žaidžiamas Panevėžyje.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Remigijus Milašius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Remigijus Milašius

„Šarūnas buvo puikus žaidėjas ir yra toks pats treneris. Jis – emocingas, galbūt taip ir reikia – jis sujudina spaudą, sirgalius.

Man patinka. Man tai tikrai patinka“, – tvirtino R.Milašius.

Vis dėlto Š.Jasikevičius jam patinka ne tiek daug, kad negautų baudos.

Lyga „Žalgirio“ treneriui skyrė 120 eurų baudą už dvi technines pražangas ir dar 500 eurų už viešai pasakytą nuomonę.

„500 eurų bauda skirta už nepagrįstos kritikos viešą platinimą, – teigiama pirmadienį vakare išplatintame lygos pareiškime. – Š.Jasikevičius po rungtynių spaudos konferencijoje pažėrė kritikos lygai ir teisėjų darbui. Pagal lygos nuostatus, klubai ir jų atstovai, turėdami priekaištų dėl lygos darbo ir prieš viešai išplatindami kritiką, pirmiausia turi pastabas išreikšti lygos viduje, pateikdami atitinkamus argumentus ir faktus.“

R.Milašius teigė, jog bausmė už žodį nėra jo sprendimas.

„Tai sprendžia drausmės komisija. Tai nėra mano sprendimai, – sakė R.Milašius. – Prieš tai Paulius („Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas – aut. past.) buvo atsiuntęs „Žalgirio“ rungtynių epizodus, kuriuos peržiūrėjo mūsų LKL teisėjų direktorius A.Pavilonis.

Pirmadienį tokius pats epizodus atsiuntė Panevėžys. Tai yra kasdienis darbas, nieko naujo. Per atkrintamąsias varžybas ir per reguliariąsias pirmenybes tokių momentų pasitaiko ir jie yra nagrinėjami.“

Pro Š.Jasikevičiaus akis neprasprūdo ir tai, jog LKL prezidentas mieliau renkasi keliones į Panevėžį, o ne į Kauną.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Remigijus Milašius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Remigijus Milašius

„Nežinau, kodėl neatvažiavo LKL prezidentas pažiūrėti rungtynių. Į Panevėžį atvažiuoja dėl žinomų priežasčių. Mes jį kvietėme. Turime geriausią Europos areną, gerą krepšinį žaidžiančią komandą“, – kalbėjo „Žalgirio“ treneris.

Anot R.Milašiaus, Kaune praėjusį šeštadienį jis neapsilankė dėl asmeninių priežasčių.

„Nemanau, kad mano atvažiavimas lemia rungtynes. Aš turiu ir savo asmeninį gyvenimą, šeimos šventes, kur esu įsipareigojęs nuvažiuoti. Aš suprantu, kad turėjau atvažiuoti, tačiau taip sutapo, – kalbėjo LKL vadovas. – Aš atvažiuoju į Kauną. Esu buvęs daugybėje Eurolygos ir LKL rungtynių. Tai buvo sutapimas – šeštadienis, šventinė diena, turėjau asmeninių įsipareigojimų, bet įprastai tokiose rungtynėse būnu.

Aš turiu ir savo asmeninį gyvenimą, šeimos šventes, kur esu įsipareigojęs nuvažiuoti.

Vis dėlto aš džiaugiuosi, kad tokios rungtynės sukelia emocijų treneriams, žaidėjams ir žiūrovams.“

59 metų verslininkas LKL vadovauja nuo 2013 metų vasaros, kai lygos prezidento poste pakeitė Šarūną Kliokį.

Šią vasarą baigiasi R.Milašiaus ketverių metų kadencija, bet praėjusią savaitę jis pateikė paraišką, norėdamas tęsti darbus.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Tomas Pačėsas
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Tomas Pačėsas

Krepšinio užkulisiuose buvo kalbama, jog buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris Tomas Pačėsas aktyviai tikrino galimybes tapti lygos vadovu ir skaičiavo galimus balsus rinkimuose.

Tačiau galiausiai LKL generalinį direktorių Romualdą Brazauską iki nustatyto termino pasiekė tik viena paraiška.

„Per ketverius metus pavyko nuveikti daug darbų, bet juos pabaigti reikėtų dar 2–3 metų, – sprendimą kandidatuoti dar vienam ketverių metų etapui aiškino R.Milašius. – Yra sutarčių, kurias reikėtų pasirašyti ar pratęsti. Naujas vadovas ateitų į sudėtingą situaciją. Aš norėčiau, kad toks žmogus pirmiausia ateitų į valdybą, susipažintų, kad būtų tęstinumas. Negalima nukirsti ir išeiti, nes paskui būna labai sunku kitam. Man pačiam labai sudėtinga buvo pradėti.

Asmenybės lemia daug. Rėmėjai, kompanijos jau pasitiki, bet kitaip žiūri į naują žmogų. Aš noriu padaryti, kad ne prezidentas, o pati lyga būtų kaip magnetas rėmėjams. Noriu nuvesti LKL į tokį lygį.“

LKL prezidento rinkimai, kuriose bus vienintelis kandidatas, numatyti birželio 24 dieną.

Tada R.Milašius žada atskleisti daugiau idėjų, kaip ketina vystyti lygą, o kol kas siūlo susitelkti į LKL finalus.

„Intriga, emocijos yra gerai. Aš nepykstu, kai kritikuoja ir kažką apie mane pasako. Nesakau, kad aš esu pats teisingiausias. Kiekvienas žmogus turi savo nuomonę ir man patinka, kad žmonės kalba“, – sakė LKL prezidentas.

Na, o iš lygos baudą gavusio Š.Jasikevičiaus vadovaujamas „Žalgiris“ rengiasi LKL finalo rungtynėms Panevėžyje. Jų pradžia „Cido“ arenoje – 18 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius