-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 05 13

LKL prognozė: ar geležinė „Neptūno“ gynyba išmuš „Žalgirį“ iš vėžių?

Šeštadienį „Tete-a-Tete Casino – LKL“ pirmenybėse prasidės pusfinalio serijų mačai. Greitai reikalus ketvirtfinaliuose sutvarkę klubai gavo savaitės trukmės atostogas, o šiandien į kovą stos Kauno „Žalgirio“ bei Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai.
Renaldas Seibutis
Renaldas Seibutis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

LKL.lt kartu su lažybų bendrove „Orakulas“ pateikia šios dvikovos prognozę.

Kauno „Žalgiris“ – Klaipėdos „Neptūnas“ (17:00, Kaunas, TV6)

Abi ekipos į pusfinalio dvikovą žengia būdamos karštos formos. „Neptūnas“ turi 6 pergalių iš eilės seriją, o „Žalgiris“ – net 14. Vienos komandos sėkminga atkarpa nutrūks jau šiandien Kaune.

Dainiaus Adomaičio auklėtiniai vieninteliai LKL žino, kaip įveikti „Žalgirį“ jų pačių tvirtovėje. Kovo mėnesio pradžioje „Neptūnas“ Kaune triumfavo 78-69, o tai buvo vienintelis kauniečių pralaimėjimas savo žiūrovų akivaizdoje šį sezoną. Visgi likusiose trejose tarpusavio rungtynėse pergales šventė „Žalgiris“.

Nagrinėjant statistinius rodiklius, matomas akivaizdus Šarūno Jasikevičiaus auklėtinių dominavimas. Pajūrio miesto komanda geriau kovoja tik dėl atšokusių kamuolių. Tačiau klaipėdiečiai turi kitą stiprią savybę, kurią akcentuoja ir „Žalgirio“ skautas Evaldas Beržininkaitis. Tai – gynyba.

„Iš tikrųjų gynyboje varžovai yra stiprūs, – dėstė E.Beržininkaitis. – „Neptūnas“ mėgsta kaitalioti gynybą iš asmeninės į aikštės, kur visi žaidėjai keičiasi. Su tokiu gynybos sistemų keitimu Klaipėdos ekipa išmuša varžovus iš vėžių. Tą jautėme ir paskutinėse tarpusavio reguliaraus sezono rungtynėse Klaipėdoje.“

LKL nuotr./„Žalgiris“ – „Neptūnas“
LKL nuotr./„Žalgiris“ – „Neptūnas“

Geležinę gynybą D.Adomaičio kariauna pademonstravo ir serijoje su Utenos „Juventus“. Klaipėdiečiai varžovus gynyboje užsmaugė labai stipriai – įprastai gerą puolimą demonstruojanti Utenos komanda ketvirtfinalyje rinko tik po 67 taškus. Tai 14 taškų mažiau nei jų vidurkis.

Serijoje su „Juventus“ iššovė Mindaugas Girdžiūnas. Didžiąją sezono dalį žaidęs blankiai, gynėjas ryškiausiomis spalvomis sužibo pirmajame atkrintamųjų varžybų etape.

Per tris mačus įžaidėjas vidutiniškai rinko po 19,7 taško, 4 rezultatyvius perdavimus bei 25 naudingumo balus. Klaipėdietis buvo ir rezultatyviausias, ir naudingiausias ketvirtfinalio etapo krepšininkas. Girdžiūnas šioje serijoje du kartus pagerino savo pelnytų taškų bei naudingumo rekordus.

Būtent gynėjų linija yra stipriausias „Neptūno“ ginklas. Be jau minėto Girdžiūno ten yra ir Danielis Ewingas bei Chrisas Loftonas. Klaipėdiečiai per rungtynes išmeta net 27,3 tolimo metimo, o tai – trimis daugiau nei antroje vietoje esantis „Vytautas“.

Stiprią gynėjų liniją turintis „Neptūnas“ privalo bėgti, tik greitame žaidime jie gali mesti iššūkį „Žalgiriui“, kuris poziciniame puolime turi daugybę ginklų.

Vienas jų yra Paulius Jankūnas. „Žalgirio“ kapitonas turėtų būti labai svarbiu žaidėju šioje serijoje. Po sezono metu klubą sukrėtusių permainų „Neptūno“ ekipoje atsivėrė skylė sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje. Žaidimo laiką ten dalijasi Mindaugas Kačinas ir iš trečios pozicijos perstumtas Arvydas Šikšnius. Šie abu krepšininkai nėra pajėgus individualiai sulaikyti Jankūną. Galbūt Adomaitis mėgins žalgirietį stabdyti su Jerai Granto pagalba, tačiau tuomet problemų gali kilti priekinėje linijoje, kurioje prieš Antaną Kavaliauską arba Augusto Limą liks vienintelis Vytautas Šarakauskas arba Kačinas, o jiems varžovus sustabdyti trūksta jėgos arba ūgio.

P.Jankūnas yra naudingiausias „Žalgirio“ krepšininkas šį sezoną. Puolėjas vidutiniškai pelno po 10,5 taško, 4,9 atkovotus kamuolius bei 14,1 naudingumo balų. Klaipėdos miesto komandoje išsiskiria Grantas, kuris renka po 9,2 taško, 5,7 kamuolio bei 12,9 naudingumo balų. Visgi amerikiečio vaidmuo šioje serijoje bus daugiau gynybinis. Kaip įmanoma labiau pristabdyti Jankūną bei padėti gynėjams bėgti į greitas atakas ar kurti žaidimą.

„Orakulas“ prognozuoja, kad klaipėdiečių šiandien laukia pralaimėjimas.

LKL nuotr./„Žalgiris“ – „Neptūnas“
LKL nuotr./„Žalgiris“ – „Neptūnas“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius