Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 13

LKL pusfinalio starto scenarijus nustebino net Šarą, D.Adomaitis po krepšiu pripils baseiną

„Žalgirio“ areną apgaubus nuobodžiai tylai, žiovaujančius sirgalius išbudino braziliškas kraujas. Augusto Lima gulėdamas ant parketo įsikabino į kamuolį kaip liūtas, kai jį bandė ištraukti Vytautas Šarakauskas. „Neptūno“ aukštaūgis ir vienaip, ir kitaip bandė išplėšti tą nelemtą sviedinį, bet A.Lima buvo per giliai į jį suleidęs nagus. Netrukus A.Lima kaip Kristaus Atpirkėjo statula dengė komandos draugą Brocką Motumą nuo suagresyvėjusio Arvydo Šikšniaus. Deja, tai buvo atkakliausi pirmojo praėjusio sezono LKL finalininkų susirėmimo pusfinalyje momentai.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Žalgirio“ arenoje pasigirdo baubimas, kai B.Motumui gerklės vos neperkandęs A.Šikšnius sėdosi ant suolo.

Netrukus aidėjo skanduotė su keiksmažodžiais, kuri signalizavo apie svečių iš Klaipėdos sutriuškinimą mačui dar net neįpusėjus.

VIDEO: B.Motumo ir A.Šikšniaus konfliktas po krepšiu

„Žalgiris“ dar 19-ąją minutę traiškė „Neptūną“ 51:23, o Dainius Adomaitis stovėjo šalia šoninės linijos nuleidęs galvą ir rankas.

„Matėte geros komandos dominavimą. Neabejotina pergalė“, – spaudos konferencijoje konstatavo „Neptūno“ treneris, nurijęs čempionišką piliulę 54:83.

Žalgiriečiai mynė jam per žaizdą, kurios „Neptūnas“ taip ir nespėjo sutvarstyti – priekinę liniją. Čempionai iki pertraukos baudos aikštelėje įrideno net 87 procentus metimų – daugiau taškų (26), nei „Neptūnas“ iš viso surinko per du kėlinius (25).

„Turėjome minčių ir kai kuriose situacijose bandėme daryti kitaip, nei darėme. Bet paprasčiausiai taip jau yra, kad sistemoje visi 3-4 turi atlikti darbą nepriekaištingai.

Mums vis pritrūkdavo vieno žingsnio, vienos rankos ten, kur reikia perdavimo linijoje.

Nežinau, kitose rungtynėse gal jiems baseiną po krepšiu pripilsime iš jūros vandens. Įkris gal... Jie turi didelę persvarą. Bandysime kažką sugalvoti.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Bet ne tik „Žalgirio“ priekinė linija buvo ta sekluma, ant kurios „Neptūnas“ užplaukė jau pirmoje rungtynių pusėje. Agresyvi kvėpuoti neduodanti žalgiriečių gynyba visiškai neutralizavo klaipėdiečių puolimo ginklą – gynėjus.

Š.Jasikevičius: „Nematau kito kelio, kaip tik kovoti už savo žaidėjus. Tik nemanau, kad nusipelniau tos techninės.“

Danielis Ewingas ir Mindaugas Girdžiūnas kartu sukrapštė vos 4 taškelius ir pataikė 1 metimą iš 8. Martynas Mažeika pelnė 8 taškus, bet surinko tik 2 naudingumo balus. Šios trijulės efektyvumas siekė vos 5 naudingumo balus.

„Nors žinojome, kaip „Žalgiris“ agresyviai ginasi, bet galbūt ta agresija pradžioje mus per daug išmušė, – spėliojo D.Adomaitis. – Negalėdavome padaryti pirmo perdavimo. Tai buvo pati didžiausia mūsų problema.

Iš pirmų keturių situacijų trijose mes neįėjome į derinį nepadarydami pirmo perdavimo.

„Žalgiris“ nuo pradžių diktavo tokias sąlygas. Tuo ir išsiskiria „Žalgirio“ meistriškumas, kad jie žaidžia visai kitais greičiais. Tai yra Eurolygos komanda.

Mes priversti rizikuoti ir reikia, kad ne tik pasiteisintų ta rizika, bet taip pat reikia ir sėkmės.“

LKL ketvirtfinalyje nepalikęs vilčių Utenos „Juventus“ 3-0, „Neptūnas“ pirmajame pusfinalio susitikime priminė jau tik laivą vaiduoklį.

Šarui daugiau nervų kėlė ne „Neptūno“ žaidimas, o vyrukai su švilpukais dantyse, už kurių kritiką ketvirtajame kėlinyje prie +27 treneris sugebėjo gauti techninę pražangą.

„Už ką gavau techninę, nesupratau tikrai, – gūžčiojo pečiais Šaras. – Kaip tik ėjau nuo diskusijų ir konflikto.

Bet nematau kito kelio, kaip tik kovoti už savo žaidėjus. Tik nemanau, kad nusipelniau tos techninės.

Nemanau, kad normalu, jog kiekvienas jauno žaidėjo prisikabinimas yra bauda. Kai kurios pražangos man labai nepatiko. Bet gal teisėjai matė kitaip. Tačiau reikia jų nuomonę gerbti ir prisitaikyti.“

„Žalgirio“ treneris dažnai pamokslavo teisėjų brigadai. Jis barė Vilių Mačiulaitį kaip vaiką, visus klaidų atvejus skaičiuodamas užlenkdamas pirštus.

Po rungtynių pertrauką skelbiančios sirenos Šaras pasiliko ant parketo, kad papasakotų Tomui Jasevičiui, ką mano apie jų darbą.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Bet nors Š.Jasikevičius išėjo į rūbinę piktai burbėdamas, jam už nugaros švieslentėje degė 51:25 – jo vyrai visą darbą atliko dar iki rungtynių pertraukos.

„Reikia suprasti, kad nežaidžiame prieš bet ką. Tą, ką vyrai padarė, yra didelis darbas“, – užstojęs auklėtinius nuo teisėjų, už energiją juos gyrė Š.Jasikevičius.

Ypač jis buvo dėkingas už sulaikytą „Neptūno“ gynėjų grandį, kuri kelia pavojų ir savo metimais, ir perdavimais, ir gynyba.

„Tikrai nesitikėjome taip lengvai laimėti.“

Bet kelias pergalės link buvo lengvesnis, nei tikėjosi net pats treneris.

„Tikrai nesitikėjome taip lengvai laimėti, – pripažino žalgiriečių strategas. -Rungtynes kontroliavome visą laiką.“

Bet jis neleis šiai pergalei užliūliuoti žaidėjų. Klaipėdoje antradienį laukia nauja istorija. Tuo „Žalgiris“ yra įsitikinęs pernai LKL finalo serijoje, kai po užtikrintos pergalės pirmajame superfinalo mūšyje, uostamiestyje gavo į šonkaulius.

„Reikia visiems suprasti, ypač žaidėjams, kad tai tik pirmosios rungtynės. Ir Klaipėdoje viskas prasidės nuo nulio. Ir bus visai kitokios rungtynės.

Stengsimės nuteikti žaidėjus stipriai kovai. Sužaidėme geras rungtynes, bet susidėjo ir tai, kad „Neptūnas“ nesužaidė gerai. Jie sužais rungtynes žymiai geriau.

Pabrėšiu – tai vienerios rungtynės. Kitose viskas prasideda iš naujo.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius