Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 19

LKL sprendimas: Karolis Tiškevičius suspenduotas už „neetišką reakciją“

Karolis Tiškevičius neribotą laiką bus patrauktas iš LKL komentatoriaus kėdės dėl rasistinio pasisakymo „Basketnews“ tinklalaidėje.

„Draymondas Greenas tiesiog kaip beždžionė šokinėjo...“, – pradėjo sakinį „Basketnews“ vykdantysis direktorius K.Tiškevičius, kalbėjęs apie epizodą, kuomet D.Greenas NBA atkrintamųjų rungtynėse užlipo ant krūtinės D.Saboniui.

Kolega bandė pristabdyti K.Tiškevičių, bet šis įsiaudrino.

„Čia jokio rasizmo! Jei norit, įžvelkit. Vat toks šokinėjimas (trypia grindis – aut. past.) yra beždžionės šokinėjimas, – toliau dėstė „Basketnews“ tinklalaidės vedėjas. – Šokinėjo ant Domanto Sabonio. Jei norit rasizmą įžvelgt, tai jūsų asmeninės problemos. Baisus atvejis.

Jis tada sako: „Man sulaikė koją, aš neturėjau kur tos kojos pastatyt ir aš vat taip nukritau, padėjau koją.“ Ne, tu spyrei žmogui į šonkaulius ir dar palaikei tą koją. Na gyvulių gyvulys!“

nuotr. „Basketnews“ tinklalaidės stopkadras/Karolis Tiškevičius pateko į rasizmo skandalą
nuotr. „Basketnews“ tinklalaidės stopkadras/Karolis Tiškevičius pateko į rasizmo skandalą

Šios LKL komentatoriaus frazės apskriejo ir JAV žiniasklaidos kanalus.

Popiet į įvykį sureagavo ir pati lyga.

„Krepšinio komentatoriui ir tinklapio „Basketnews“ tinklalaidės vedėjui Karoliui Tiškevičiui šios savaitės portalo „Basketnews“ laidos metu neetiškai reagavus į NBA „Golden State Warriors“ komandos žaidėjo Draymondo Greeno nesportišką elgesį „Sacramento Kings“ žaidėjo Domanto Sabonio atžvilgiu per NBA rungtynes, Lietuvos krepšinio lyga suspendavo Karolį Tiškevičių nuo „Betsafe-LKL“ čempionato rungtynių komentavimo.

Lietuvos krepšinio lyga netoleruoja bet kokio neetiško elgesio, susijusio su asmens diskriminacija dėl kilmės, rasės, tautybės, religijos, kalbos, lyties, seksualinės orientacijos ar dėl kitų su asmeniu susijusių aplinkybių, asmeninių savybių. Taip pat skatina visus būti tolerantiškus, laikytis vertybinių humaniškumo, demokratiškumo, lygių galimybių, laisvės realizavimo, etikos ir tolerancijos principų“, – rašoma lygos pranešime.

K.Tiškevičius, šiai temai ėmus kilti į viešumą, atsiprašė.

„Po vakarykščio pasisakymo „Basketnews“ tinklalaidėje šiandien aiškiai matau, kaip tas žodis nuskambėjo, taigi dėl to, atvirai sakant, labai gailiuosi, nes akivaizdu, kad neturėjau rinktis tokio apibūdinimo kaip „beždžionė“, – teigė komentatorius. – Visų, kuriuos mano pasisakymas galėjo įžeisti arba visų, kurie labai jautriai į tai sureagavo arba laiko mane rasistu, arba kažką tai užgavo, aš norėčiau atsiprašyti ir pasakyti, kad jokių rasistinių paskatų ten nebuvo. Kaip ir nė vienoje mano retorikoje niekada. Neturėjau omeny jokios rasės šiuo klausimu – nei baltos, nei tamsios, nei kokios tik nori. Absoliučiai kalbėjau tik apie žaidėjo veiksmus, o ne apie rasę. Atsiprašau, ką tas žodis galėjo įžeisti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius