Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 23

LKL reguliarusis sezonas finišavo sensacinga „Žalgirio“ nesėkme ir G.Oreliko šou

Šeštadienį baigėsi Lietuvos krepšinio lygos reguliarusis sezonas. Paskutinėse šio etapo rungtynėse sensacingą nesėkmę patyrė Kauno „Žalgiris“, o Gedimino Oreliko įkvėptas Vilniaus „Lietuvos rytas“ Alytaus „Dzūkijos“ krepšininkus išsiuntė į Nacionalinę krepšinio lygą. Tuo tarpu Klaipėdos „Neptūnas“ į atkrintamųjų ketvirtfinalį žengė su atgarsiais.
Gediminas Orelikas
Gediminas Orelikas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Gedimino Oreliko šou

Likus keturioms minutėms iki antrojo ketvirčio pabaigos G.Orelikas sąskaitoje turėjo 2 taškus, tačiau Vilniaus „Lietuvos ryto“ lyderis ilgąją pertrauką pasitiko plačiai šypsodamasis, nes per kelias minutes savo kraitį spėjo padidinti net iki 16 taškų. Kaip reikiant driokstelėjęs puolėjas padėjo vilniečiams 88:59 (19:17, 26:22, 16:10, 27:10) sutriuškinti Alytaus „Dzūkijos“ ekipą ir šią nubloškė į Nacionalinę krepšinio lygą (NKL).

„Dzūkijai“ tai buvo gyvybiškai svarbus mačas. Tik pergalės atveju Alytaus klubas būtų išsaugojęs vietą Lietuvos krepšinio lygoje. Nugalėję „Lietuvos rytą“ alytiškiai būtų pakilę į devintą vietą ir į dugną nustūmę „Nevėžį“.

Tačiau taip nenutiko, nes taiklią ranką įkišo G.Orelikas. Antrojo kėlinio pabaigoje puikiai sužaidęs „Lietuvos ryto“ puolėjas rungtynes taip ir baigė su 16 taškų, nes auklėtinio darbu patenkintas T.Pačėsas šiam leido atsipūsti iki pat pabaigos.

Pergalę iškovoję T.Pačėso auklėtiniai ketvirtfinalyje žais su „Lietkabelio“ krepšininkais

„Lietuvos rytas“: G.Orelikas 16, K.Lavrinovičius 15, A.Juškevičius 14.

„Dzūkija“: S.Serapinas 12, E.Jezukevičius ir J.Robinsonas po 7.

Sensacinga Kauno „Žalgirio“ nesėkmė

Paskutinės reguliariojo sezono rungtynės nesėkmingai susiklostė Kauno „Žalgirio“ ekipai. Lietuvos čempionai namuose 79:82 (22:26, 15:14, 17:21, 25:21) krito prieš „Šiaulius“.

Tiesa, šios rungtynės Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniams nieko nelėmė – kauniečiai jau anksčiau buvo užsitikrinę vietą pirmoje LKL turnyro lentelės vietoje.

Kauno „Žalgiris“ ketvirtfinalyje susikaus su „Pieno žvaigždėmis“.

„Šiauliams“ ši dvikova taip pat didelės įtakos neturėjo. Komandai į penktą vietą būtų pavykę pakilti tik tuo atveju, jei pralaimėjimus būtų patyrę ir „Neptūnas“, ir Utenos „Juventus“.

Šeštą vietą turnyrinėje lentelėje užėmę Gedimino Petrausko krepšininkai atkrintamųjų varžybų ketvirtfinalyje žais prieš Klaipėdos „Neptūną“

„Žalgiris“: E.Ulanovas 17, I.Vougioukas 15, B.Motumas 12.

„Šiauliai“: R.Giedraitis ir D.Dudzinskis po 17, C.Ayersas 11.

„Neptūno“ sukelta taškų audra

Tuo tarpu kitame Lietuvos krašte tuo pat metu žaidęs Klaipėdos „Neptūnas“ paskutines reguliariojo sezono rungtynes pažymėjo triuškinančia pergale. Dainiaus Adomaičio auklėtiniai šeštadienį vykusioje dvikovoje 103:69 (28:19, 29:13, 23:16, 23:29) nušlavė „Nevėžį“

Reguliarujį sezoną „Neptūnas“ baigė trečioje vietoje, nes Prienų-Birštono „Vytautas“ 66:63 nusileido „Lietkabeliui“.

Nuo pat rungtynių pradžios D.Adomaičio krepšininkai suskubo triuškinti savo varžovus. Pirmą ketvirtį „Neptūnas“ laimėjo 28:11 ir nuo to laiko nuo panevėžiečių tik tolo. Trečiame ketvirtyje jie netgi primavo 43 taškais – 77:33. Milžiniškos persvaros neiššvaistęs Klaipėdos klubas galiausiai iškovojo pergalę.

Atkrintamosiose varžybose pirmieji „Neptūno“ varžovai bus „Šiaulių“ krepšininkai.

„Neptūnas“: M.Girdžiūnas 23, T.Baderis 20, M.Mažeika 12.

„Nevėžis“: A.Aleksandrovas ir T.Kingas po 18, M.Kupšas 8.

LKL atkrintamųjų ketvirtfinalio poros:

„Žalgiris“ – „Pieno Žvaigždės“

„Šiauliai“ – „Neptūnas“

„Lietuvos rytas“ – „Lietkabelis“

„Vytautas“ – „Juventus“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius