Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 28

LKL sezono belaukiant: permainų sukrėstų „Pieno žvaigždžių“ bandymas suspindėti iš naujo

Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komanda 2014-2015 m. sezoną neįgyvendino savo išsvajotojo tikslo – patekimo į pusfinalį, bet sulaukė daugybės liaupsių. Manto Šerniaus sumaniai vadovaujami pasvaliečiai tik po dramatiškos ketvirtfinalio serijos 2:3 nusileido būsimai bronzos medalininkei Utenos „Juventus“. Prieš 2015-2016 m. sezoną – dar vienas „Pieno žvaigždžių“ bandymas suspindėti visu ryškumu.
Mantas Šernius
Mantas Šernius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Algos išaugo tris kartus

M.Šernius daug prisidėjo prie „Pieno žvaigždžių“ pergalių praėjusį sezoną. Tačiau jam vėl teks iš naujo sukti galvą, kaip nulipdyti laiminčią komandą.

Pasvalio klubas neteko keturių starto penketo žaidėjų – puolimo lyderio Michaelo Dixono, Laimono Kisieliaus, Gyčio Sirutavičiaus ir Evaldo Kairio.

Realybė tokia, kad užsienio klubai, pavyzdžiui, M.Dixonui ir E.Kairiui pasiūlė tris kartus didesnę algą, nei krepšininkai uždirbo Pasvalyje.

Vasarą taip pat išaugo ir LKL krepšininkų pageidavimai, todėl žaidėjų turguje „Pieno žvaigždėms“ lengva nebuvo.

„Taip atrodo, jog su euro įvedimu krepšininkų atlyginimai išaugo tris kartus“, – sukandęs dantis juokavo M.Šernius.

Pasvalyje liko tik trys senbuviai – Osvaldas Olisevičius, Jokūbas Gintvainis ir Žygimantas Skučas.

Naujos komandos kontūrai

Pasirengimo ciklas jau atskleidė pagrindinius „Pieno žvaigždžių“ kontūrus. Pasvalio komandos žaidimas suksis apie iš Vokietijos į Lietuvą sugrįžusį gynėją Lauryną Samėną.

Po krepšiu pasvaliečiai daugiausiai remsis Giedriaus Staniulio pagalba.

Vienu pagrindinių ramsčių turėtų tapti naujokas iš JAV Ramone’as Moore’as. Pernai su Južno „Chimik“ jis tapo Ukrainos čempionu ir buvo rezultatyviausias komandos žaidėjas (vid. 13,3 tšk.). Pasirengimo cikle jis žaidė stabiliai užtikrintai.

Galbūt kiek netikėtai didžiulį indėlį puolime įneša iš Kėdainių „Nevėžio“ į Pasvalį persikėlęs gynėjas Justas Tamulis.

Svajoja apie pusfinalį

M.Šernius turi pakankamai molio, iš kurio gali nulipdyti gerą komandą, bet akivaizdu, kad Pasvalio klubui vėl teks viršyti savo galimybių ribas. Konkurentai per vasarą taip pat rimtai pasistiprino ir už LKL favoritų nugarų vyks tikra mėsmalė.

O „Pieno žvaigždžių“ tikslai nesikeičia. Pasvaliečiai, pirmiausia, žvalgosi į kuo aukštesnę vietą ketvirtfinalyje, o svajoja apie LKL pusfinalį.

„Vadovai nori suburti tokią komandą, su kuria galėtume pakartoti praėjusio sezono rezultatus ir, žinoma, juos pagerinti. Jei subursime pajėgią ekipa, kausimės dėl vietos stipriausiųjų ketverte. Komandos biudžetas panašus kaip ir praėjusiais metais, tačiau įrodėme, jog galima suburti konkurencingą ekipą turint mažesnius pinigus sąskaitoje“, – pasakojo M.Šernius.

„Pieno žvaigždės“ praėjusį sezoną ištraukė ne vieną laimingą kortą. Ar prie LKL stalo pasvaliečių laukia dar vienas sėkmingas žaidimas?

„Pieno žvaigždžių“ permainos

Išvyko: Michaelas Dixonas, Laimonas Kisielius, Alexanderis Oriakhi, Gytis Sirutavičius, Evaldas Kairys, Benjaminas Brustas, Aidas Viskontas.

Liko: Osvaldas Olisevičius, Jokūbas Gintvainis, Žygimantas Skučas,

Atvyko: Laurynas Samėnas, Giedrius Staniulis, Lauris Blausas, Dennisas Mavinas, Justas Tamulis, Ramone’as Moore’as, Andrejus Agafonovas.

Treneris: Mantas Šernius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius