Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 06 16

LKL trenerių pasiutpolkė: penkios laisvos vietos ir gausybė pavardžių

„Šiauliai“ šią savaitę pristatė Antano Sireikos įpėdinį Nikolajų Mazurą, kuris tapo pirmuoju užsieniečiu treneriu Saulės miesto istorijoje, bet dar penki Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) besivaržantys klubai nežino, kas artėjantį sezoną stovės prie šturvalo. 15min pasidomėjo, kokios pavardės yra šių klubų radaruose.

2022–2023 metų „Betsafe-LKL“ sezonas baigėsi praėjusį savaitgalį Nemuno saloje, o po truputį pradeda judėti ir laisvųjų agentų turgus.

Mažeikių „M Basket“ ir Utenos „Uniclub Casino–Juventus“ yra vieninteliai „Betsafe-LKL“ klubai, kurie jau oficialiai įsigijo naujus krepšininkus – Vaidą Kariniauską, Giedrių Staniulį ir Andrį Misterį bei Šarūną Beniušį, tuo metu Kauno „Žalgiris“, Klaipėdos „Neptūnas“ ir Utenos klubas paskelbė ir keletą sutarties pratęsimų.

Pirmųjų žingsnių rinkoje žengti dar negali Panevėžio „7bet-Lietkabelis“, „Wolves“, Jonavos „CBet“, Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ir „Gargždų“ ekipos, kadangi jos vis dar atlieka vyriausiojo trenerio paieškas.

Domino efektą gali lemti į Vilnių žengiančių „vilkų“ sprendimas.

15min žiniomis, verslininko Gedimino Žiemelio projektas siūlo sutartį šį sezoną Strasbūre dirbusiam Latvijos rinktinės treneriui Luca Banchi, kuris atmetė trejų metų naują SIG pasiūlymą.

Rimantas Kaukėnas kartu su L.Banchi prieš daugiau nei dešimtmetį dirbo Sienos „Montepaschi“ klube.

Linas Kleiza vienoje iš 15min laidų PIKENROLAS šį 57-erių strategą pavadino „minkštu kaip tualetinis popierius“. Kartu jie Milane dirbo 2014–2015 metų sezone.

Euroleague.net/Luca Banchi
Euroleague.net/Luca Banchi

15min žiniomis, „vilkų“ radare yra ir Suomijos rinktinės vairininkas Lassi Tuovi. 36-erių strategas 2020–2022 metų sezone dirigavo Strasbūro SIG klubui, kol jį praėjusių metų vasarą pakeitė būtent L.Banchi.

Nesuradęs specialisto užsienyje, „Wolves“ klubas veikiausiai tęs bendradarbiavimą su Kęstučiu Kemzūra, kurį į Rimo Kurtinaičio vietą pasikvietė kovo mėnesio pabaigoje.

53-ejų metų treneris iš Šilutės savo kontrakte turi „pliusą“ kitam sezonui, tačiau jam nepavyko pasiekti prizinės „Betsafe-LKL“ vietos, kai ketvirtfinalio serijoje 0:2 krito prieš Virginijų Šeškų ir Jonavos „CBet“ ekipą.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Kęstutis Kemzūra
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Kęstutis Kemzūra

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius