Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 06 18

LSKL prezidentu vėl perrinktas R.Cibauskas

Lietuvos studentų krepšinio lygai (LSKL) dar mažiausiai dvejus metus vadovaus klaipėdietis Rimantas Cibauskas. 57 metų krepšinio specialistas nuotoliniu būdu surengtoje LSKL rinkimų-ataskaitinėje konferencijoje išrinktas vienbalsiai.
Studentų krepšini lygos vadovas Rimantas Cibauskas
Studentų krepšini lygos vadovas Rimantas Cibauskas / E.Ovčarenkos nuotr.

„Ačiū už pasitikėjimą ir palaikymą. Tai skatina dar labiau stengtis kryptingai dirbti. Malonu, kad nuolat bendraujame, diskutuojame, tariamės, kaip dar labiau populiarinti LSKL. Tik dirbdami visi kartu galime pasiekti dar geresnių rezultatų”, – sakė R.Cibauskas.

Jis pasidžiaugė, kad LSKL vienintelė iš Lietuvos krepšinio lygų šį sezoną spėjo pabaigti vaikinų čempionatą – finalai įvyko vos kelios dienos prieš Lietuvoje paskelbiant karantiną. 2019-2020 metų nugalėtojais tapo Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai, vicečempionų laurais džiaugėsi Klaipėdos universiteto (KU) komanda, bronza atiteko Lietuvos sporto universiteto (LSU) krepšininkams.

LSKL Mažosios taurės nugalėtoja tapo Kauno technologijos universiteto (KTU) komanda. LCC tarptautinio universiteto krepšininkai liko antri.

„Planavome organizuoti merginų taurės varžybas, tačiau dėl karantino šiuos planus teko atidėti. Tikimės, kad tai padaryti mums pavyks rudenį. Taip pat po vaikinų čempionato planavome ir kelis didžiulius 3×3 LSKL turnyro etapus, tačiau koronavirusas sujaukė šiuos planus. Tikimės, kad ateinantį sezoną pavyks tai įgyvendinti“, – akcentavo R.Cibauskas.

Konferencijos metu LSKL prezidentas pasiūlė skirti didesnį dėmesį vis populiarėjančiam esportui.

„Galėtume net organizuoti LSKL esporto čempionatą. Manau, kad įgyvendinti tokiai idėjai universitetai turi palankios sąlygos. Galėtume tai plėtoti plačiau“, – teigė R.Cibauskas.

LSKL prezidentas pasidžiaugė ir Lietuvos universitetų reitingais pasaulio mastu.

„Kasmetiniame pasauliniame universitetų reitinge „QS World University Rankings 2021“ Vilniaus universitetas (VU) šoktelėjo per 35 pozicijas ir atsidūrė 423-ioje vietoje. Dar į tūkstantuką patenka trys Lietuvos universitetai – Vytauto Didžiojo universitetas (VDU), Kauno technologijos universitetas (KTU, abu dalijasi 801–1000 pozicijas tarp geriausiųjų) ir Vilniaus Gedimino technikos (VGTU, dalijasi 651-700 vietas). Žinant tai, kad iš viso buvo įvertinti 1000 iš 26 tūkst. pasaulyje veikiančių universitetų, tai Lietuvai – geras pasiekimas. Per Lietuvos aukštojo mokslo kokybę ir krepšinį galime ne tik savo šalyje išsaugoti talentus, bet ir privilioti kitų šalių studentus“, – pabrėžė LSKL prezidentas.

R.Cibauskas LSKL prezidento pareigas eina nuo 2006 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius