Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 28

Lukas Lekavičius palieka Lietuvą – graikai turi parengę įžaidėjui planą

Lukas Lekavičius pirmadienį su visa Lietuvos rinktine turėjo išskristi į Izraelį, kur ketvirtadienį mūsiškiai pradės savo kelionę Europos čempionate. Tačiau 183 cm ūgio mažylis tą pačią dieną sės į kitą lėktuvą. Kryptis – į pietus, bet galutinis tikslas artimesnis nei Tel Avivas.
Lukas Lekavičius
Lukas Lekavičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pirmadienį 23 metų krepšininkas išskrenda į Atėnus, kur gynėjas prisistatys savo naujajai komandai – „Panathinaikos“.

Graikijoje L.Lekavičius turės atlikti medicininę patikrą, kur jo padikaulio lūžį įvertins „Panathinaikos“ klubo medikai.

Lietuvos rinktinės gydytojų prognozė buvo liūdna – jokio Europos čempionato ir 6–8 savaitės reabilitacijos.

Operacijos krepšininkui neprireikė, bet L.Lekavičius praleis visą „Panathinaikos“ pasirengimą sezonui.

Prižiūrimas graikų medikų lietuvis individualiai ruošis sezonui, į kurio pradžią dar gali suspėti.

L.Lekavičius į rikiuotę galėtų grįžti spalio pradžioje–viduryje. „Panathinaikos“ Eurolygos sezoną pradės spalio 13-ąją Barselonoje. Graikijos čempionato tvarkaraštis dar nepaskelbtas, bet vietos pirmenybės turėtų startuoti spalio pradžioje.

Tiesa, 24sek žiniomis, graikai neskubins L.Lekavičiaus grįžti į aikštę ir pirmosiomis sezono dienomis leis daugiau pasireikšti 23-ejų graikui Eleftherios Bochoridžiui.

„Panathinaikos“ treneris Xavi Pascualis tiki buvusiu Šarūno Jasikevičiaus mokiniu ir nori, kad jis startuotų visiškai tam pasirengęs.

Gali būti, kad L.Lekavičius debiutuos Atėnuose spalio pabaigoje–lapkričio pradžioje.

Besigydydamas traumą L.Lekavičius taip pat turės galimybę apsiprasti naujoje aplinkoje. Dar būdamas nepilnamečiu iš Šilalės persikėlęs į Kauną, L.Lekavičius beveik dešimtmetį praleido antrame didžiausiame Lietuvos mieste. „Panathinaikos“ įžaidėjui bus pirmasis klubas užsienyje.

Rugsėjį buvęs žalgirietis Lietuvos rinktinės žaidimą stebės per televizorių.

„Praradome dalį žaidimo puolime. Bandydavome išnaudoti jo energiją nuo suolo, žaidimo „užgreitinimą“. Žaidimas mažesniu penketu su juo buvo tikrai geras. Ypač kai jis taip gerai atrodė pastarosiose dvejose rungtynėse, – apie L.Lekavičiaus svarbą rinktinei po paskutinių draugiškų rungtynių su Ispanija kalbėjo D.Adomaitis. – Būtų galima įvertinti pasiruošimą, jei Lukas būtų buvęs su mumis. Bet treniruotėse turėjome perstumdyti pozicijas, keičiasi rotacijos.

Vėl, toks... Nesinori sakyti, kad tai bus ieškojimas, bet truputį ieškojimas per čempionatą. Mes, treneriai ir žaidėjai, turime tam labai gerai prisitaikyti ir įgyvendinti dalykus, kuriuos norime.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius